Digidexo.com

Hvordan beregne HDL kolesterol

To typer av kolesterol kjøres gjennom våre bloodstreams: low-density lipoprotein (LDL) og høy-densitet lipoprotein (HDL). LDL-kolesterol er kjent som det "dårlige kolesterolet" fordi den danner plakk i våre arterier. HDL kolesterol er kjent som "gode kolesterolet" fordi det bremser ned plakk og blir kvitt dårlig kolesterol. Høye nivåer av HDL kolesterol kan beskytte oss mot hjerteinfarkt, mens lave nivåer kan føre til hjertesykdom. For å beregne din HDL kolesterol nivå, bør du oppsøke lege for en blodprøve.

Bruksanvisning

•  Ring legen din kontor og gjøre en avtale for å få HDL nivå sjekket. Sørg for å spørre en lege eller sykepleier dersom du trenger å faste før blodprøven.

•  Gå inn for blodprøve. Komme frem til din avtale tidlig i tilfelle du trenger å fylle ut papirene.

Vurdere HDL kolesterol nivå. Et par dager etter din blodprøve, skal du motta resultatene via mail eller via en telefonsamtale. Her er et enkelt diagram bryte ned HDL kolesterol nivåer:
(HDL nivåer er målt i milligram per desiliter.)
HDL-nivåer hos menn:
Optimal: 60 mg / dl eller høyere
Gjennomsnittlig: 40-60 mg / dL
Lav: mindre enn 40 mg / dL
HDL nivåer i kvinner:
Optimal: 60 mg / dl eller høyere
Gjennomsnittlig: 50-60 mg / dL
Lav: mindre enn 50 mg / dL

Snakk med legen din om eventuelle spørsmål eller bekymringer du har. Hvis HDL nivåene er lave, spør legen din om hvordan du kan øke disse nivåene. Legen din kan råde deg til å gå ned i vekt, og kan foreskrive medisiner.

Ha HDL nivå testet hvert femte år. Det er viktig å sjekke dine HDL nivå hvert femte år for å sikre at du er ikke i faresonen for hjertesykdom.

Hint

  • Lave HDL-nivåer er ofte forårsaket av røyking, overvekt og fører en stillesittende livsstil. Hvis du trenger å heve HDL nivå, bør du slutte å røyke, oppnå en sunn vekt og trening i minst 30 til 60 minutter på en jevnlig basis. Sørg for å ha din LDL kolesterol nivåer, så vel sjekket hvert femte år. Optimale nivåer av LDL er mindre enn 100 mg / dl. Den LDL-testen er også en blodprøve og kan kontrolleres sammen med HDL-nivåer.