Digidexo.com

Grunner til at endospores er motstandsdyktig mot varme

Grunner til at endospores er motstandsdyktig mot varme


Mikroorganismer, slik som bakterier, overlever ved å detektere og å tilpasse seg endringer i deres miljø. Endospore formasjonen er en overlevelsesstrategi som brukes av flere typer bakterier. Endospores er sovende, svært motstandsdyktig strukturer som bevarer bakteriens arvestoff i tider med ekstremt stress. De kan overleve miljøforhold som normalt ville drepe organismen, inkludert ekstrem varme. Fordi de ikke er lett ødelagt, endospores spille en betydelig rolle i smitteoverføring.

Struktur

Den endospore unike cellestruktur bidrar til sin elastisitet. Det er en sfære som består av en sentral kjerne omgitt av flere lag av motstandsdyktige lag. Kjernen huser cellens genetisk informasjon, eller DNA, ribosomer og andre stoffer som er nødvendig for cellefunksjon når den går tilbake til sin ikke-sovende, vegetative tilstand. Den inneholder også store mengder av dipicolinic syre. En indre membran og bakteriecelleveggen skille kjernen fra cortex. Den cortex er sammensatt av store, strukturelle peptidoglykan molekyler. Utenfor cortex er en spore coat bestående av mer enn 22 forskjellige typer av proteiner.

Heat Resistance

Bakterielle endospores er motstandsdyktige mot de fleste antibiotika, desinfiseringsmidler og fysiske midler, inkludert varme, stråling og tørking. Kjerne dehydrering er avgjørende for varmemotstand. Vann fjernes fra kjernen ved cortex. Den dipicolinic syre i kjernen spiller en rolle i våt varmebestandighet. Små syreløselige proteiner, eller SASPs, tett binde og kondensere endospore DNA for å beskytte den mot tørr varme. Til slutt, hvis DNA ikke lider av varmeskade, inneholder endospore spesielle enzymer som gjør at nødvendige reparasjoner når cellen spirer.

Destruction

Endospores er varmebestandig, ikke varmebestandig. Vann koker ved 100 grader Celsius. Selv om denne temperatur er tilstrekkelig til å drepe vegetative bakterier i løpet av 10 minutter eller mindre, opp til 20 timer med koking kan være nødvendig for å drepe endosporer. Følgelig er koke ikke en pålitelig middel for sterilisering. Endospores blir drept mer effektivt ved hjelp av en autoklav. Innretningen er et lukket kammer som bruker damp under trykk for å drepe endosporer i 15 til 20 minutter. Den vanligste autoklav innstillingen er 15 pounds av trykk og 121 grader Celsius. Baking, flammende og forbrenning bruk tørr varme for å drepe endospores. Selv om effektiv, tørr varme steriliseringsmetoder krever høyere temperaturer og lengre eksponeringer enn fuktig varme metoder.

Sykdomsoverføring

Bakterielle endospores er harmløse før de spirer. De er problematisk fordi de tillater sykdomsfremkallende organismer for å overleve i miljøet til egnede vekstbetingelser, slik som de som tilbys av en human vert, trigger spiring. Bakterier som vanligvis forbindes med endospore dannelse inkluderer slektene Bacillus og Clostridium. Innånding, svelging eller direkte kontakt med B. anthracis sporer forårsaker miltbrann. Disse endospores fått betydelig medieoppmerksomhet under USAs anthrax skremme av 2001 inge C. botulinim sporer spirer i tarmen. De vegetative bakterier produserer giftstoffer som forårsaker botulisme. C.perfrigens og C. tetani føre til at gass koldbrann og stivkrampe, henholdsvis. Sporer inn i kroppen gjennom traumatiske eller postoperative sår.