Digidexo.com

Er oral lichen planus smittsom?

Homøopatiske midler for Oral Lichen planus

Oral lichen planus er en medisinsk tilstand som forårsaker betennelse og noen lilla-farget misfarging på tungen og tannkjøttet og kan påvirke huden rundt kjønnsorganene, samt negler. Forårsaket av stress eller medisiner, er tilstanden kroniske, men ikke-infeksiøst i naturen. De vanligste symptomene er ruhet i slimhinnen i munnhulen og følsomhet for enkelte matvarer, spesielt krydret mat. Tungen kan lide røde eller hvite flekker og sår.

Gjenopprette immunsystem

Gjenopprette eller forbedre immunsystemet funksjon for å hindre utbrudd av oral lichen planus forårsaket av stress eller medisiner. Homeopatiske utøvere ofte foreslår pasienter redusere eller eliminere stivelsesholdige matvarer fra kostholdet og å midlertidig spise mindre frukt. Snakk med legen din om medisiner som kan forårsake oral lichen planus, inkludert antibiotika, høyt blodtrykk medisiner og medisiner for behandling av revmatoid artritt.

Gurgle

Gurgle med en blanding av røde bringebær blad te som har blitt kombinert med bayberry, ingredienser som kan finnes i din lokale naturlig mat butikk eller bestilt på Internett. Klargjør te som du ville vanlig te og gurgle med blandingen i ca 30 sekunder, spytte og gjenta. Du kan gurgle eller bruke kolloidalt sølv som munnvann. Kolloidalt sølv har vært brukt i generasjoner til å bidra til å øke immunforsvaret og lindre betennelser og infeksjoner. Du kan også skylle munnen med en hjemmelaget munnvann ved å blande en teskje salt i en liter vann for å lindre ubehag av et utslett.

Forebygging

Forhindre muntlige lichen planus flare-ups ved å praktisere god munnhygiene, holde munnen ren og tannpuss og tanntråd daglig. The Mayo Clinic foreslår du unngå alkohol eller tobakk og fjerne krydret eller syreholdig mat fra kostholdet. De anbefaler også at du ser legen din regelmessig for å overvåke tilstanden.

Oral Lichen planus Årsaker

Tilstanden

Oral Lichen planus er en kronisk betennelse sykdom, hvis symptomene er hvite striper eller prikker i det indre av munnen. Det forekommer vanligvis hos voksne over 40, selv om utbredelsen av sykdommen ikke er godt kjent. I enkelte områder over hele verden er det som mistenkes å påvirke opp til 2 prosent av befolkningen. OLP har lav dødelighet om røyking kan føre til at det å utvikle seg til kreft i munnen. Også noen pasienter utvikler lesjoner utenfor munnen. Oral Lichen planus har vært knyttet til årsaker både i og utenfor kroppen. Som i 2009, er det ingen kur for OLP, ifølge eMedicine.

Den vanligste teorien om hva som forårsaker OLP er immunsystem dysfunksjon. Ifølge eMedicine, "oral lichen planus er en T-celle -. Mediert autoimmun sykdom der autocytotoxic CD8 + T-celler utløse apoptose av orale epitelceller" Hovedsak immunsystemet angriper cellene inne i munnen som forårsaker dem til å bli hvit. Aktuelt kortikosteroider brukes i behandling.

Dental Arbeid og sykdom

Dental forhold som "skarpe tenner eller ødelagte restaureringer eller proteser som forårsaker traumer eller erosjon bør repareres" som de kan gi symptomer, ifølge The Mayo Clinic. Det har også blitt knyttet som en allergisk reaksjon på amalgam harpiks og tannkrem. Skin patch testene brukes til å identifisere eventuelle allergier, og problemer med OLP tendens til å rydde opp når den fornærmende stoffet eller gjenstanden er fjernet.

Skjønt koblingen mellom OLP og systemiske sykdommer kan være en tilfeldighet, er det faktum at en rekke av de medisiner som brukes for å behandle systemiske sykdommer faktisk ikke forårsaker OLP. Lider blir bedt om å se på NSAIDs, betablokkere, sulfonylurea, enkelte ACE-hemmere og noen antimalariamidler som mulige årsaker til OLP.

Mistenkte Årsaker

Det har vært flere andre årsaker til OLP foreslåtte, som inkluderer C. albicans bakterier, humant papillomavirus, tygger betel quid; har imidlertid ingen vesentlig årsakssammenheng blitt bevist.

Behandling av sykdommen er ment utelukkende for å øke mengden av tid mellom pasienter har smertefulle symptomer og reduserer sannsynligheten for OLP snu i munnhulen.

Oral Lichen planus sykdom

Oral lichen planus er en sykdom som påvirker innsiden av munnen. Utseendet til hvite flekker er mest kjent på innsiden av ther kinnene. Patches kan også oppstå på tungen, tannkjøtt, lepper eller taket av munnen. Sykdommen er ansett å være en autoimmun inflammatorisk tilstand. Hva dette betyr er at kroppens immunsystem utløser en respons i løpet av de mukøse membraner, hvilket resulterer i tilstanden.

Faktorer

Den eksakte årsaken til oral lichen planus er ukjent. Imidlertid er det mange faktorer som kan bidra til utvikling av sykdommen. Ifølge Mayo Clinic, er sykdommen mer vanlig blant kvinner enn menn. Medikamenter kan også bidra til utvikling av sykdommen. Medisiner som brukes til å behandle leddgikt og hjertesykdom har vært kjent for å utløse Oral lichen planus. Mange som har lichen planus i huden er mer sannsynlig å utvikle sykdommen.

Symptomer

Den opprinnelige utseendet på muntlige lichen vil vises som små forhøyninger i munnen. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil disse humper danne en Lacy, hvit forgrening gjennom hele munnen. Andre symptomer kan omfatte, sår og blemmer, munn smerte, svie i munnen, såre tannkjøttet, og en følelse av at munnen har en grov tekstur. Du kan også ha blod på tannbørsten etter å pusse tennene, eller har en metallisk smak i munnen.

Komplikasjoner

Oral lichen planus kan forårsake magesår å utvikle i munnen. De sår kan bli ganske smertefullt. Behandlingen av sykdommen kan også føre til utvikling av orale trøske. I noen tilfeller kan muntlig lichen planus bli resistente mot anti fungal medisiner. Som et resultat av dette kan føre til sykdom superinfeksjoner som blir vanskelig å utrydde.

Å se en Doctor

Hvis symptomene på sykdommen bli belastende, må du se en lege. Det er ikke normalt å ha sår som ikke leges i munnen, eller smerter som blir så alvorlig at du ikke kan svelge eller spise mat. Hvis du utvikler sår på hud, hodebunn, negler, eller kjønnsorganer, betyr dette at sykdommen har spredd seg. Dersom undersiden av tungen din blir infisert, og infeksjonen blir alvorlige, bør du også se en lege. Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, er det en liten risiko for å utvikle kreft i munnhulen når en infeksjon av tungen er alvorlig.

Behandlinger

Oral lichen planus kan ikke kureres, men behandlinger kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene. I mange tilfeller kan reseptbelagte kortison gels eller salver brukes til de berørte områdene av munnen. Imidlertid kan anvendelsen av kortikosteroider føre til utvikling av orale trøske. Det er også medisinert munnskyllevann og sprayer som kan lindre symptomer på smerte. Legen din kan også foreskrive det som kalles immunsuppressive midler. Disse type medisiner undertrykke immunsystemet utløser kroppens reaksjon på å forårsake sykdommen. Men ifølge Mayo Clinic, immunsuppressive medisiner har blitt knyttet til kreft.

Hva er lichen planus?

Hva er lichen planus?


Lichen planus er en tilbakevendende betennelsessykdom som vises som et utslett på huden og i munnen. Det kan også vises på huden i underlivet regionen, mer vanlig forekommende hos kvinner enn menn. Sykdommen fører til en eller to utslett utbrudd som kan vare i måneder eller år, på et tidspunkt.

Identifikasjon

Navnet lichen planus er avledet fra sykdommen Likheten med lichen anlegget, kombinert med begrepet, planer, som er latin for flat. Det er en ikke-smittsom tilstand som rammer om lag 2 prosent av befolkningen. Årsaken er foreløpig ukjent, men det anses ikke å være en arvelig sykdom, eller en form for kreft.

Betraktninger

Lichen planus er ansett å være en autoimmun sykdom, på grunn av sin typiske begynn under middelaldrende år. Sykdommen er mistenkt for å forårsake hvite blodlegemer til å angripe de hurtig-voksende celler av kroppen, nemlig huden, neglene, håret og slimhinner, som om disse er skadelige patogener.

Utslett Presentasjon

Lichen planus utslett vises som irriterende, platåformede støt eller lesjoner som kan slå dyp rød i fargen. Wickham er striae er de hvite lichen planus lesjoner. Utbruddene vanligvis vises på de indre ankler og i foldene av håndleddene. Sykdommen er imidlertid ikke er begrenset til disse områdene, og synes enkelt på de fleste områder av kroppen.

Behandling

Vanligvis gjør lichen planus hudutslett ikke krever behandling, bare lettelse fra kløe det kan føre til, og huden medisiner for å minske arrdannelse fra sykdommen. Ubehaget i huden utslett kan bli beroliget av å bruke anti-klø kremer og bad. Mange ganger, vil utslett løse seg selv, slik at bare misfarging av huden som også kan svekkes over tid.

Oral Infeksjon

Når lichen planus påvirker munnen, danner det hvite prikkede eller linjeformede flekker. Den muntlige formen for lichen planus kan ikke forårsake mye ubehag, men de mer alvorlige tilfeller føre til smertefulle sår og sår i munnen. Testing, inkludert en biopsi, er vanligvis gjøres for å bekrefte at den muntlige tilstanden er forårsaket av lichen planus.
Alvorlige tilfeller av oral lichen planus følges nøye for risikoen for kreft i munnhulen. Bekymringen er hevet når utslettet er sett under tungen.

Hudlege Care

Det anbefales at lichen planus forvaltes under omsorg av en hudlege, som kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere utbrudd og ubehag av utslett. Videre vil hudlege overvåke progresjon av utslett, administrere det og bidra til å hindre spredning til andre deler av kroppen.

Cure for lichen planus

Lichen planus er en vanlig inflammatorisk sykdom som fører til et utslett i huden og iblant munnen. Ifølge American Academy of Dermatology, påvirker lichen planus 1 til 2 prosent av befolkningen. Det kan begynne gradvis eller oppstå raskt. Selv om det kan vare i måneder eller år, vanligvis klarner det opp i ca 18 måneder.

Årsaker

Det er ikke kjent hva som forårsaker lichen planus, men det kan være et resultat av stress eller eksponering for hepatitt C. Genetics kan også være en faktor. Av og utvikler lichen planus som et resultat av eksponering for fargestoffer og kjemikalier. Det er teorier om at det kan være en autoimmun eller allergisk reaksjon. Medisiner for høyt blodtrykk, hjertesykdom, og leddgikt kan forårsake symptomer som ligner på lichen planus, ifølge American Osteopathic College of Dermatology. Lichen planus forekommer i begge kjønn, oftest mellom 30 og 70. Det er ikke en vanlig tilstand for barn. Det er en arvelig form for lichen planus som kan være alvorlige og langvarige. Lichen planus er ikke en smittsom tilstand.

Symptomer

Den primære symptom på lichen planus er et kløende utslett. Kløe er vanligvis konstant og alvorlig. Lichen planus kan dukke opp hvor som helst på kroppen, inkludert munn, genital regionen, negler, tåneglene, og hodebunn. Lichen planus vises som små papler gruppert inn i store, flate-toppet lesjoner. Forandringene er ofte dekket med fine, hvite riper eller streker. De papler (humper) vises rødlilla. Blemmer og sår kan også utvikle seg. Mindre vanlig, lichen planus kan forekomme i munnen, vanligvis på innsiden av kinnet. Oral lichen planus ligner små hvite kviser eller fine hvite linjer, og vanligvis varer lenger enn lichen planus i huden. Blodprøver og vevsbiopsier kan være nødvendig for å bekrefte en diagnose av lichen planus.

Behandling

Lichen planus kan ikke kureres, men med behandling symptomer kan bli mer håndterlig. Behandlingen tar sikte på å minimere kløe og beroligende utslett. Aktuelle behandlinger inkluderer kortikosteroid kremer og salver, retinsyre kremer, dressinger eller wraps for å unngå riper av lesjonene, og en ultrafiolett lys behandling samtale PUVA. Lidokain munnvann- kan anvendes for oral lichen planus. Medisiner tatt internt kan være nødvendig også. Ciklosporin (et immundempende medisiner), kan orale kortikosteroider som prednison, antihistaminer, og anti-inflammatoriske legemidler alle bidra til å redusere kløe. For alvorlige tilfeller retinoid stoffer som Soriatane og Neoral kan være foreskrevet. De fleste vil bare ha et utbrudd av lichen planus gang, men 20 prosent vil ha et annet angrep.

Hjem rettsmidler for Lichen planus

Lichen planus er en betennelsessykdom som kan påvirke huden og munnen. Den vitenskapelige årsaken til lichen planus er ukjent. Lichen planus er ikke kreft, smittsomme, smittsom eller arvelig. Lichen planus i huden er preget av en rødlilla utslett som kan klø. Lichen planus av munnen ofte påvirker innsiden av sjekker, tannkjøtt og tunge.

Livsstil endringer

Oral lichen planus generelt fremstår som flekker av hvite linjer eller prikker. En biopsi av de berørte vev ofte er nødvendig for diagnostisering av orale lichen planus. Visse endringer i livsstil kan bidra til å lindre smerte og redusere varigheten av utbruddet. Når du har en muntlig utslett på grunn av lichen planus, er det best å unngå visse matvarer, for eksempel crunchy matvarer, zesty matvarer og alle tomatprodukter. I tillegg drikker koffeinholdige drikker, snarere enn koffeinholdige drikker, og inkluderer eventuelle sitrus juice fra kostholdet ditt i løpet av en lichen planus utbrudd. Etter disse enkle endringer i livsstil kan hjelpe dine muntlige lichen planus klare opp raskere.

Behandle Skin

Omsorg for huden din under en lichen planus utbrudd kan gjøres enkelt hjemme med naturpreparater. Ved hjelp av kolloidalt havremel mens soaking i et varmt bad flere ganger om dagen kan bidra til å lindre kløe assosiert med hud lichen planus. Bruke en kald komprimere til den berørte huden området kan kjøle utslett og kutte ned på kløen. Ved hjelp av aktuelle salver som hydrokortison kremer som inneholder 1 prosent av hydrokortison kan bidra til å holde utslett fuktig og reduserer kløen. I tillegg kan enkelte over-the-counter medisiner bidra til å lette mer alvorlig kløe assosiert med hud lichen planus. Medisiner som inneholder difenhydramin som Benadryl, brukt i henhold til anvisningene på pakken, kan hjelpe til å lindre kløe.

Oral Hygiene og Helse

Ifølge Mayo Clinic, kan praktisere god munnhygiene bidra til å forhindre smitte. Tanntråd tennene og børsting kan bidra til å redusere symptomer assosiert med orale lichen planus. Besøker din tannlege og fastlege regelmessig kan bidra til å holde munnen sunnere. Videre Mayo Clinic sier, "Oral lichen planus har vært knyttet til angst, stress og depresjon", og det anbefaler regelmessige besøk til en mental helse ekspert.

Lichen planus Informasjon

The American Academy of Dermatology beskriver lichen planus som en felles ikke-infeksiøs sykdom som påvirker huden og munn. Det finnes ingen kur for denne sykdommen, men mange medisiner er tilgjengelige for å bidra til å kontrollere symptomene.

Symptomer

Lichen planus karakteriseres ved liten, flat-toppet, vinkelformede ujevnheter på overflaten av huden. De er skinnende og rødlilla farge. De kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men de oftest danner på halsen, lavere ben, rygg, ankler og inne i håndledd og albuer. Disse humper er ofte intenst kløende. Blemmer oppstå i sjeldne tilfeller. Oral lichen planus later små hvite prikker, linjer og smertefulle sår inne i munnen.

Årsaker

Grunnen til denne hudsykdommen er ukjent, ifølge American Osteopathic College of Dermatology. Nettstedet antyder at det er forårsaket av flere enn én faktor. Noen av de potensielle risikofaktorer inkluderer stress, infeksjoner og autoimmune sykdommer. En alvorlig type av lichen planus er arvet.

Behandling

The American Academy of Dermatology viser at lichen planus i hud og munn vanligvis ikke krever behandling. Aktuell og muntlig medisiner hjelpe lindre smerten ved munnsår, mens kortisonkremer og antihistaminer kontroll kløe på huden.

Lichen planus Tilstand Symptomer

Lichen planus er en relativt vanlig hudlidelse som kan påvirke ikke bare huden, men også slimhinnene i munn og vagina. Selv om mindre vanlig sett, tilstanden kan også påvirke negler og hår. Det er vanligvis en tilbakevendende tilstand med episoder som varer i uker, måneder eller år. Årsaken til denne tilstanden er ikke kjent.

Hudsymptomer

Lichen planus på huden er preget av oppdateringer av meget særegne lilac- eller fiolett-farget nupper som er flat på toppen, blanke i utseende og multisided, ifølge American Osteopathic College of Dermatology (AOCD). Selv om dette karakteristiske utslett kan dukke opp på hvilken som helst område av huden, er det sett oftest på halsen, ryggen, bena og innsiden av håndleddene og anklene. I noen tilfeller kan en lett, Lacy skalering ses over utslett. Utslett av lichen planus er vanligvis ekstremt kløende, men i om lag 20 prosent av pasientene, kan det være liten, om noen, ubehag.

Slimhinnen Symptomer

Lichen planus også kan påvirke slimhinnene i munn og vagina. I munnen, ofte virker det først som en hvit, Lacy utslett på innsiden av kinnene og kan gå ubemerket inntil pasienten blir undersøkt av en tannlege. Utslett, som består av linjer med fine, hvite prikker, fører sjelden noen betydelig ubehag. I ekstreme tilfeller kan det oppstå sår inne i munnen. Symptomene på vaginal lichen planus er usannsynlig å bli oversett, ifølge University of Iowa Department of Obstetrics and Gynecology. De omfatter rødhet og sårhet i skjeden og vulva, blødninger og / eller smerter under samleie, vaginal utflod, og arrdannelse som kan begrense skjedeåpningen.

Effekter på negler og hår

Om lag 10 prosent av lichen planus pasienter rapporterer endringer i noen av sine negler. I de fleste tilfeller bare noen få av negler og / eller tåneglene er berørt, med slike symptomer som langsgående riller, som splitting, sprekker og annen spiker tap. Noen middelaldrende pasienter rapporterer skalp engasjement, noe som kan resultere i flekkvis håravfall.

Diagnose og behandling

Diagnostisering av lichen planus på huden er ganske grei fordi dens karakteristisk utslett er ulikt det man ser i andre hudlidelser. Fordi det er ingen kur, fokuserer behandling på medisiner for å lindre symptomer. Ofte foreskrevet medisiner er muntlig og aktuelle kortikosteroider og antihistaminer for å lindre kløe og inflammasjon. Oral lichen planus forsvinner vanligvis uten behandling, men medisinert munnskyllevann kan være foreskrevet hvis sår utvikles. Den vaginale form av denne tilstanden vanligvis blir behandlet med steroide kremer eller salver.

Risikofaktorer

Lichen planus er sjelden sett hos barn, ifølge MedlinePlus, som legger til at tilstanden er mest diagnostisert hos middelaldrende voksne. Selv om årsaken til dette hud tilstand er ukjent, er det antatt å være en sammenheng mellom eksponering for visse kjemiske stoffer, herunder narkotika, og lidelser som hepatitt C. MedlinePlus sier at eksponering for slike stoffer som diuretika, antibiotika, klorokin, gull, iodider, fenotiaziner og quinacrine kan øke risikoen for å pådra lichen planus.

Fakta om Lichen planus

Lichen planus, en type hudsykdom, forårsaker en kløende rødt utslett å danne på huden din, og er mest vanlig hos middelaldrende voksne. Selv om årsaken til sykdommen er ukjent, legene tror det skjer på grunn av funksjonsfeil i immunsystemet.

Steder

Lichen planus oftest utvikler på dine håndledd, ankler og underarmer, men kan også forekomme på hodebunnen din, nedre rygg, nakke og negler, forklarer Mayo Clinic. Noen mennesker utvikler linchen planus langs slimhinnene som linje innsiden av munnen, nese, kjønnsorganer og anus.

Utseende

På huden din, vises lichen planus som individuelle rosa, rød eller mørk lilla forhøyninger med flate topper som vanligvis utvikler seg i linjer eller klynger. I munnen, ser sykdommen som en Lacy eller edderkopp-svømmehud mønster av blek hvit, grå eller blålige flekker på tungen eller langs kinnene.

Størrelse

Den gjennomsnittlige størrelsen på en lichen planus hudforandring er 2 til 4 cm i diameter, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Symptomer

På hodebunnen din, kan lichen planus forårsake rødhet, irritasjon, håravfall eller hårtap, mens på neglene, er det sannsynlig å forårsake grooving, splitting, tynning eller komplett spiker tap. Symptomer på oral lichen planus er munntørrhet, en metallisk smak, og smerten oppleves med humper i stedet for kløe, felles med andre typer av sykdommen.

Behandling

Behandlinger for lichen planus kan innebære å undertrykke aktivitetene til immunsystemet, og vanligvis innebære bruk av reseptbelagte medisiner som orale antihistaminer, aktuell eller perorale kortikosteroider, eller immunmodulerende medikamenter, forklarer Mayo Clinic. Noen leger bruker også lysbehandling med ultrafiolett lys eller laser til å behandle tilstanden.

Prognose

Selv ubehagelig, lichen planus vanligvis forårsaker ingen langvarige helseproblemer og reagerer på behandling innen 18 måneder, ifølge US National Library of Medicine.

Hva gjør du for Lichen planus i munnen?

Hva gjør du for Lichen planus i munnen?


En Lacy mønster og oppvokst flekket utslett på tannkjøtt, kinn eller tunge, lichen planus i munnen, også kjent som Oral Lichen planus, noen ganger ikke har noen symptomer og trenger ingen behandling. Det kan løse spontant og oppstår på nytt uventet. Når Oral Lichen planus vondt, brenner, klør og blør behandling med kortikosteroid medisiner kan midlertidig lindre symptomer. Årsaken er ukjent, men synes å være relatert til en inflammatorisk respons på infeksjon, matallergier, emosjonell stress eller autoimmune sykdommer. Eliminering av den underliggende årsaken, hvis mulig, er den beste tingen å gjøre for Oral Lichen planus.

Risikofaktorer

Oral Lichen planus rammer hovedsakelig kvinner over en alder av 40. Det er forbundet med noen autoimmune tilstander som lupus, revmatoid artritt, og myasthenia gravis. Anti-inflammatorisk, er beta blocker, og antimalaria medisiner kjent for å utløse noen tilfeller av Oral Lichen planus. Denne tilstanden er også assosiert med leversykdom, depresjon, og ulcerøs kolitt. I sjeldne tilfeller kan allergi mot dentale materialer forårsake Oral Lichen planus. Noen mennesker som har Oral Lichen planus kan også ha Lichen planus på hud, hodebunn, negler, eller kjønnsorganer.

Mat Allergi

Ubehandlede matallergier kan gi kronisk betennelse som påvirker slimhinnene i tarmen og munnen. Kosttilskudd, farger, smaker og konserveringsmidler bør være strengt unngås, da noen av disse kjemikaliene kan være triggere. Vanlige matallergener er hvete, melk, soya, mais, egg og peanøtter. Følsomhet for hvetegluten, fant også i bygg og rug, er kjent som cøliaki. Allergi kan være vanskelig å diagnostisere; en eliminasjonsdiett med en forsiktig dagbok kan være den beste måten å finne ut uakseptable matvarer. En lav allergi diett av brun ris, quinoa, kål familie grønnsaker og rapsolje kan bli prøvd først, og andre matvarer lagt ved to ukers mellomrom for å se om symptomene bedres eller forverres. En god naturopathic legen kan gi uvurderlig veiledning for denne intensive hjem middel.

Forebygging av komplikasjoner

Ting du bør unngå som kan gjøre symptomene verre er krydret eller syreholdig mat, alkohol og tobakksbruk eller skader som biting innsiden av kinnet eller tungen. Behandling av samtidige candida (gjær) infeksjoner kan gi lindring.
Det er en liten økning i risiko for munnkreft hos personer med Oral Lichen planus. Kreft screening bør være en del av rutinemessige legebesøk minst hver sjette måned, spesielt hvis Oral Lichen planus påvirker undersiden av tungen. En næringsrik diett rik på kreft-bekjempelse frukt og grønnsaker er også anbefalt av eksperter.
Mens det er ingen kur for Oral Lichen planus, kan symptomene være redusert. Se en lege hvis økte smerter eller blødninger oppstå. Gjør endringer i livsstil for å bedre generell helse og søke hjelp for psykiske og emosjonelle problemer.

Hvordan bli kvitt Lichen planus

Lichen planus er en sykdom som påvirker huden. En hevet utslett av kløende, lilla eller rødlig-farget lesjoner vises på huden, oftest på innsiden av underarmen nær håndleddene, ifølge American Academy of Family Physicians. Huden betennelse er ikke smittsom og kan være en komplikasjon som stammer fra hepatitt C-viruset. For noen mennesker, er Lichen planus er en kronisk tilstand. Medisiner og lysterapi kan hjelpe deg med å bli kvitt en Lichen planus utslett.

Bruksanvisning

•  Påfør en aktuell behandling for støt på huden din som har blitt diagnostisert av en lege som Lichen planus. Aktuell kremer som inneholder kortikosteroider kan redusere betennelse av utslett og hjelpe det gro. Spør legen din om du kan bruke en over-the-counter kortison krem ​​eller hvis en sterkere, resept styrke behandling er hensiktsmessig.

Ta muntlig medisiner for å bli kvitt Lichen planus hvis saken er alvorlig. Orale kortikosteroider kan redusere kroppens inflammatoriske respons. Immunsuppressive legemidler, som for eksempel ciklosporin, kan hjelpe lesjoner helbrede også, ifølge National Institutes of Health. Det er fordi noen tilfeller av Lichen planus er forårsaket av en allergisk respons eller immunsystem-reaksjonen.

Gjennomgå lysterapi behandlinger for å behandle Lichen planus utslett. The Mayo Clinic rapporterer at kan fremskynde helbredelses utsette utslett for ultrafiolett lys. Legen din vil avgjøre om tilstanden er alvorlig nok til å rettferdig lysbehandling.

Tips og advarsler

  • Legen din kan foreslå et antihistamin i tillegg til andre medisiner. Denne type narkotika vil ikke helbrede hudlesjoner, men kan lindre kløe.

Lichen planus & Metal Poisoning

Lichen planus & Metal Poisoning


Lichen planus er en vanlig sykdom som påvirker huden, negler og slimhinner av voksne mellom 30 og 70. Det skaper flekker av lesjoner som kan vare i noen tid, og noen ganger krever behandling. Årsaken til sykdommen er ukjent, men mange lider har lagt merke til en sammenheng mellom bruk av metall dentale materialer og utbruddet av symptomene - en kobling uvanlig av American Academy of Dermatology.

Om Lichen planus

Lichen planus er en betennelsestilstand som kan produsere spesifikke symptomer på hud, negler, hodebunnen, munn vev og kjønnsorganer. På huden, gir det en rødlilla, kløende utslett med flate støt eller en hvit, Lacy utseende. I munnen, kan det gi en brennende følelse, såre tannkjøttet, ømhet når du spiser eller tannpuss og en metallisk smak. Lichen planus er ikke smittsom. Teorier om årsaken til sykdommen foreslår det er en allergisk eller autoimmun respons. De med hepatitt C har økt risiko for å pådra lichen planus. Sykdommen kan forårsake alvorlig kløe eller munnsår, eller det kan være relativt mild og krever ingen behandling.

Lichen planus og Dental Metaller

Ifølge Mayo Clinic nettsted, reaksjoner på metall dentale materialer er en anerkjent årsak til lichen planus. En patch test for å fastslå om det er en allergisk reaksjon på visse metaller vil hjelpe legen diagnostisere lichen planus. En hud eller lesjon biopsi vil også bekrefte diagnosen.

Forskning på Lichen planus og Dental Metaller

The National Institutes of Health siterer en rekke studier som tyder på en sammenheng mellom reaksjonene til dental metall i noen mennesker og lichen planus, men ingen avgjørende årsak og virkning har blitt foreslått. Gull, kvikksølv og sølv er noen av materialene som har vært knyttet til lichen planus problemer.

Behandling av Lichen planus

Behandlinger for lichen planus i huden inkluderer antihistaminer for å redusere kløe, kortikosteroider for betennelser, netthinnens behandlinger og lys behandlinger. Lichen planus i munnen behandles med medisinert skyllinger eller spray som beroliger de orale vev og redusere størrelsen på lesjoner. Kortikosteroid geler eller salver kan påføres på munn vev, og orale medisinering kan også være nødvendig. Immunsuppressive medikamenter kan være foreskrevet, selv om disse har bivirkninger. I alvorlige tilfeller kan de tann metaller som skaper reaksjons i munnen vev fjernes.

Beskytte mot Dental Metal Reaksjoner

Hvis du er plaget av en pågående, kløende hudutslett som ikke responderer på vanlig behandling, eller hvis du eller tannlegen merker noen endring i vev av munnen din, kan du ha en allergisk eller autoimmun reaksjon på metall dentale materialer som brukes . Konsultere med en lege for en riktig diagnose og behandling. Diskutere alternative materialer med tannlegen din for å se om andre alternativer er tilgjengelige.

Lysterapi og andre botemidler for Lichen planus

Lichen planus er en betennelsestilstand vanligvis involverer hud og preget av sterkt kløende lilla, mangekantet, flat-toppet, hevet lesjoner som ofte går sammen for å danne grove skjellende flekker. Lichen planus også kan påvirke munnen, genital regionen, negler og hodebunn. Middelaldrende som oftest har denne tilstanden. Selv om årsaken til lichen planus er ukjent, mener forskerne det er relatert til overaktivering av immunsystemet. Lichen planus kan være knyttet til medisinering bruk og hepatitt C-virus (HCV) infeksjon. I de fleste individer, lichen planus spontant løser seg opp etter ett år.

Årsaker

I de fleste tilfeller er det ingen identifiserbar årsak til lichen planus. Imidlertid er legemiddelindusert lichen planus en mulighet. De vanligste årsakene til narkotikainduserte lichen planus inkluderer gull, tiaziddiuretika, penicillamin, betablokkere, ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter, og ACE-hemmere. Lichenoide lesjoner utvikler i løpet av få måneder begynner et medikament, og lesjoner vanligvis løse etter at du slutter å ta medisinen. Personer med HCV synes å ha økt risiko for å utvikle lichen planus, med hypotesen om at langsiktig HCV-infeksjon utløser en immunologisk respons og påfølgende utvikling av lesjoner.

Behandling

Bare en lege kan diagnostisere lichen planus. Behandling krever en resept, og er individuelt basert på alvorlighetsgraden av symptomene og lesjon engasjement.

Aktuelt Therapy

For lokaliserte lichen planus på huden, er lokale kortikosteroider som clobetasol, halobetasol, betametason og diflorasone anbefales. Påfør et tynt lag med krem ​​til de involverte områdene to ganger daglig i to til tre uker. For lichen planus i munnen, kan legen forskrive en aktuell kortikosteroid som Fluocinonide. Påfør salven til munnen seks ganger per dag, noe som reduserer hyppigheten av programmet som lesjoner forbedre. Legen vil vurdere din respons på behandlingen (enten lesjoner er løse), og vil avgjøre om du skal fortsette aktuell behandling eller for å gå videre med alternative alternativer. Det er få bivirkninger forbundet med aktuelle behandlinger, men enkeltpersoner kan finne hyppigheten av programmet tungvint.

Oral Therapy

For gener lichen planus i huden, systemiske kortikosteroider er den vanligste behandlingen. Dose og varighet av behandlingen varierer basert på den enkelte. Den anbefalte dosen av prednison er 30 mg til 60 mg tatt oralt en gang daglig i seks uker. Legen din vil redusere dosen i løpet av de neste fire til seks uker. Selv systemiske kortikosteroider lindre de fleste symptomene på lichen planus, bør legen din overvåke for effekter på blodtrykk, blodsukker og bentetthet. Andre orale alternativene inkluderer acitretin - anbefalt dose er 30 mg tatt en gang daglig i åtte uker. Som systemiske kortikosteroider, har acitretin mulige bivirkninger, inkludert problemer med leveren og økte triglyserider, og du vil trenge hyppigere kontroller.

Lysbehandling (Light Therapy)

Personer med lichen planus som er motstandsdyktig mot aktuell eller perorale kortikosteroider kan gjennomgå psoralen pluss ultrafiolett A (PUVA) lysbehandling. En lysbehandling senteret administrerer behandling tre ganger per uke, vanligvis i ca åtte uker, men varigheten er avhengig av respons. Merk: PUVA lysbehandling kan øke risikoen for hudkreft.

Homeopati for lichen planus

Homeopati for lichen planus


The University of Maryland Medical Center (UMMC) beskriver lichen planus som et kløende utslett som oppstår på huden eller i munnen. En person kan oppleve lesjoner, hevelse, kviser eller Papuler, og en og annen smertefulle sår. Med behandling, bør lichen planus klare opp i 18 måneder.

Hvordan Homeopati Works

Homeopati tar hensyn til hele personen, ikke bare de nåværende symptomer. Som et resultat, kan flere forskjellige midler potensielt behandle den samme tilstand. Riktig middel for deg avhenger av din mentale og emosjonelle egenskaper samt fysiske symptomer.

Anacardium Orientale (Anacarium)

Ifølge Dr. William Beoricke, forfatter av "homeopatiske Materia Medica", hvis du trenger anacardium, du kan ha oppstått en svekket hukommelse. Depresjon og irritabilitet kan også vise. Du kan utvikle et sår på den ene underarmen, har intens kløe og utslett på armene, vanlige tegn på lichen planus i huden.

Sulphur Iodatum (Jodid av Sulphur)

Beoricke indikerer at personer som trenger svovel Iodatum vil ha en hoven, tykk tunge. Drøvelen og mandlene kan også hovne opp. Din ører, nese og urinrøret vil klø, og en intens utslett vil være til stede på begge armene.

Kalium Arsenicosum (Kali Ars)

Hvis du trenger Kali Ars, så du har sannsynligvis allerede hatt et langvarig hudsykdom, sier Beoricke. I tillegg viser han at du vil bli rastløs og nervøs. Du vil ha svært dårlig kløe eller kroniske eksemlignende symptomer. Ondartede sår vises på huden som kan være ganske smertefullt.

Ting å vurdere

UMMC advarer at du bør ringe legen din dersom tilstanden din forverres med behandling, eller dine lesjoner endre på utseendet. Du bør også diskutere med legen din bruk av homøopatiske midler dersom du bruker konvensjonelle medisiner i tillegg, for å unngå eventuelle utilsiktede interaksjoner.

Hvordan gjenkjenne Lichen planus

Vår hud er det største organet i menneskekroppen. Dens funksjon er fantastisk, og noe av sin rolle er å beskytte kroppen ved å beskytte mot bakterier, betennelser og beskyttelse. Medisin har ennå ikke avslørt hva som forårsaker denne hudsykdom. Likevel, det er mange faktorer som er tenkt å sette av Lichen planus. Disse kan være stress, en immunsykdom og noen former for hepatitt. Allergisk reaksjon på visse medisiner, fargestoffer og andre kjemikalier kan være årsaken. Her er noen tegn på at huden din utslett er mest sannsynlig Lichen planus.

Bruksanvisning

Du kan legge merke til humper som vises plutselig eller de kan ha en gradvis innsettende. Lichen planus vanligvis kan bli oppdaget på ankler, rygg, nakke, ben og håndledd. Munnen, hår og genital området kan også bli påvirket.

Humper kan virke enkelt eller kan presentere i grupper. Humper er beskrevet som skjellete, skinnende, virker flat og spenner fra lilla til rødt i fargen.

Humper er vanligvis to cm til 4 cm i størrelse og har klart definerte grenser. Slimhinnene kan også bli påvirket av Lichen planus. Hvis Lichen planus er i munnområdet, vil du merke gråaktig til hvite prikker eller striper. Dette utslett kan vises på sidene av tungen eller på de følsomme sidene av kinnet ditt. Dette kan gjøre deg ulykkelig fordi munnen din vil føle seg sår og irritert. Din følelse av smak kan påvirkes, og du kan oppleve en metallisk smak. For noen begynner Lichen planus i munn regionen først.

Hodebunnen kan være rød, irritert og sår. Du vil ha håravfall og håret kan også begynne å tynne.

Lichen planus kan også gjøre sitt hjem i neglene. Hvis dette er tilfelle, kan neglene være utsatt for splitting, tynning og spiker rygger. I noen tilfeller kan du miste hele neglen. Noen ganger er spikeren i stand til å komme seg og andre ganger denne skaden er permanent.

Den alvorlig kløe av dette utslettet kan gjøre deg ulykkelig.

Ages mest sannsynlig å ha Lichen planus er menn og kvinner som er i alderen 30 år gammel og 70 år gammel. De som har lichen planus, kan ha en annen episode.

Etter at humper er grodd, kan du merke en brun-aktig farge på huden. Denne mørke misfarging kan avta etter som tiden går.

Sink og vitamin C for Lichen planus

Sink og vitamin C for Lichen planus


Ofte feildiagnostisert for eksem eller psoriasis, er lichen planus en nondetermined hud sykdom som forårsaker intens kløe, betennelse og misfarging av det berørte området. Lichen, som betyr "tre mose" på latin, og planus, som betyr "flat", gjelder den visuelle beskrivelsen av lichen utslett. Selv om noen homøopatiske midler har blitt foreslått for lichen planus, herunder bruk av vitamin C og sink, har ingen fagfellevurderte artikler eller biomedisinske baserte kilder støttet påstandene. De få kildene tilgjengelige fra og med 2010 er først og fremst sosiale nettverk og fora.

Lichen planus

Ifølge Medisin Net, "Lichen planus er en tilbakevendende utslett som skyldes betennelse. Utslettet er preget av små, flat-toppet, mange-sided (polygonale) humper som kan vokse sammen til grove, skjellende flekker i huden." Slimhinnene i munn, nese eller vagina er ofte områder for lichen planus, men en ideell nettstedet er underarmer, ben eller ankler. En gjenkjennelig karakter mellom det og andre hudlidelser er dens lilla farge. Lichen planus er også kjent som "violaceous."

Symptomer

Lichen planus er kløende og kan vare i dager til uker, med intermitterende tilbakefall i samme eller annet nettsted. Støt er innledningsvis 2 til 4 mm i diameter, med vinkelkanter, og et violaceous farge, selv om grensene kan forstørre, og dermed forårsaker utslett å spre seg.

Diagnose og behandling

Bare ser på farge og form av lesjonen bestemmer medisinsk diagnose. Leger vanligvis foreskrive aktuell steroide kremer for søknad til det berørte området, inkludert prednison for behandling. Til dags dato er det ingen faglige eller medisinske kilder som støtter påstanden om sink eller vitamin C som legitime rettsmidler av lichen planus.

Lichen planus Årsaker

Lichen planus Årsaker

Hva er lichen planus?

Lichen planus er en hudsykdom kjennetegnet ved nærværet av lilla eller røde papler. Disse papler, rett og slett solide humper, er ofte ikke mer enn noen få millimeter i bredde og er kjent for sine flate kanter, nesten som det av en polygon. De vises i store flekker over hele innsiden av håndledd, underarmer og over korsryggen. I disse stedene, de ofte gå ignorert og rydde opp i løpet av tre til seks måneder. Men når de dukker opp i munnen eller skjeden, kan de være spesielt kløende, ubehagelig og vanskelig å behandle.

Kjente Årsaker

Den ene årsaken som er etablert er reaksjon på ulike kjemikalier, selv om lichen planus ikke er kategorisert som en allergisk reaksjon, men snarere en sekundær lidelse som vises når kroppen blir beskattet, forgiftet eller svekket. Dette støttes av den felles forekomst av lichen planus i folk som bruker legemidler som inneholder --- eller svelges materialer som inneholder --- gull, vismut og arsen. Quinacrine, et stoff som brukes til å drepe menneskelige parasittangrep, er kjent for å forårsake lichen planus når det brukes lang sikt.

Andre teoretisert Årsaker

Lichen planus ikke svare på antibiotika eller antivirale medisiner, noe som tyder på det ikke er en infeksjon. Antihistaminer og kortikosteroider ikke bidra til å redusere hevelse, men er på ingen måte en kur, noe som tyder på det ikke er en allergi. Det er av disse grunner at det er tenkt å være en funksjonell lidelse som oppstår på grunn av generelt dårlig helse. Case-studier har bemerket at denne lidelsen er ofte funnet i personer med høye nivåer av stress, dårlig kosthold og andre pågående sykdommer, eller som bruker ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og medisiner for blodtrykk og hypertensjon problemer. Alle disse faktorene er kjent årsaker til en nedgang i kroppens evne til å fungere normalt og opprettholde et sunt immunsystem. For å nå dette målet, er det antatt at alle disse faktorene kan meget vel være årsaker til lichen planus.

Virkninger av Lichen planus

De betennelsestilstand lichen planus resultater i hudlesjoner som kan dukke opp i munnen, kjønnsorganer og andre områder av huden. Denne tilstanden kan behandles, men det kan ta opptil to år å løse helt. Det fører til en rekke symptomer og potensielle komplikasjoner.

Skin Misfarging

Som det helbreder, kan lichen planus forårsake mørk brun misfarging av de rammede områdene, ifølge American Academy of Dermatology. Disse flekkene kan eller ikke kan gå helt bort.

Generelle symptomer

En aktiv episode av lav planus kan føre til en rekke symptomer, ifølge Mayo Clinic. Disse symptomene er intens kløe, smerte, ømhet, åpne sår i munnen og tørr munn. I tilfelle at det påvirker hodebunnen og negler, kan du oppleve tynning og splitting av negler og tynt hår eller hårtap i hodebunnen.

Skjemmende

Ifølge "Lichen planus", en juni 2000 artikkel i tidsskriftet American Family Lege, kan mer alvorlige skader føre til skjemmende. Det kan føre til permanent skade huden og endre strukturen av kjønnsorganene.

Skin Cancer

Hvis du opplever lichen planus på noen slimhinner (vev lining noen hulrom som samhandler med luft - som munn og nese), har du en økt risiko for plateepitelkarsinom, en form for hudkreft, ifølge Mayo Clinic. The Mayo Clinic anbefaler regelmessig overvåking for å se etter eventuelle endringer i membranene.

Andre komplikasjoner

Ifølge American Family Lege journal, kan alvorlige skader føre til andre infeksjoner, og hvis det påvirker munn, dehydrering og dårlig ernæring.

Plantis Lichen klauvsjuke

Lichen Plantis eller planus er en tilstand som forårsaker betennelse i slimhinnen i munnen. Mens lichen planus er en vanlig hudsykdom, det påvirker munnen sjeldnere, ifølge American Osteopathic College of Dermatology.

Årsaker

Lichen planus er en auto-immun sykdom, noe som betyr at det oppstår fordi immunsystemet angriper slimhinnen i munnen. Legene forstår ikke hvorfor dette skjer hos noen mennesker, men ikke andre, rapporterer Mayo Clinic.

Typer Symptomer

Symptomer på Lichen planus i munnen inkluderer humper som danner en blondelignende mønster på innsiden av kinnene, skinnende røde flekker på tungen eller kinnene, åpne sår, smerter eller svie, tørr munn, såre tannkjøttet, følsomhet for varmt eller krydret mat, en metallisk smak eller blødning når du pusser tennene.

Time Frame

Selv om oral lichen planus er mest sannsynlig å utvikle under 40- eller 50-tallet, det kan skje i løpet av noen gang i livet ditt, ifølge Mayo Clinic. Symptomer er sannsynlig å komme og gå uberegnelig gjennom hele livet.

Behandling

Hvis symptomene er mindre, betyr lichen planus ikke krever behandling. For mer alvorlige symptomer, kortikosteroid salver, medisinert munnskyllinger og immunsuppressive midler er de vanligste behandlingsformene.

Risiko

Det er en svak økning i risiko for utvikling i munnen kreft hos mennesker med oral lichen planus. Pasienter med planus Lichen klovsyke også er utsatt for soppinfeksjoner kjent som trøske.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.