Digidexo.com

Hva er Nærsynt Vision?

Hva er Nærsynt Vision?


Nærsynthet eller nærsynthet er en visjon tilstand der en person kan se objekter på nært hold klart, men fjerne objekter virker uskarpe. Nærsynt syn oppstår som oftest i skolealder barn og vanligvis utvikler seg til rundt 20 år.

Symptomer

Ifølge WebMD, er det viktigste symptomet på nærsynthet tåkesyn når man ser på fjerne objekter, for eksempel en TV eller en tavle. Andre symptomer inkluderer skjeling eller frowning når man ser langt unna, hyppig hodepine, overdreven blunking, kontinuerlig rubbing av øynene og holde bøker eller gjenstander svært nær ansiktet.

Årsaker

Ifølge American Optometric Association nettsted, er den eksakte årsaken til nærsynthet ukjent, men arv og visuell stress kan være hovedansvarlig. Mange arver nærsynthet og de som tilbringer mye tid ved datamaskinen, lese eller gjøre tett visuelt arbeid er mer sannsynlig å utvikle nærsynthet.

Behandling

Diagnostisert under en ruting øye eksamen, de vanligste behandlinger for nærsynt visjon er briller eller kontaktlinser. For alvorlige tilfeller av nærsynthet, er kirurgi et alternativ. Den vanligste kirurgi for å korrigere nærsynthet er LASIK kirurgi, som bruker en laser for å fjerne lag fra midten av hornhinnen å flate kuppelen form som skifter fokus i øyet.