Digidexo.com

Hvordan virker Diaré oppstå?

Hvordan virker Diaré oppstå?

Diaré Definert

Diaré er definert i det medisinske feltet som hyppig løs eller vandig avføring. Personer med diaré vil passere avføring tre eller flere ganger om dagen og kan også lider av kramper, oppblåsthet og blodig avføring.

Mens de fleste tilfeller av diaré varer vanligvis bare to dager, kroniske (pågående) eller akutt (alvorlig og plutselige) diaré kan føre til alvorlige problemer, og det vanligste er dehydrering. Faktisk døde av dehydrering forårsaket av diaré er vanlig i mange tredje verden land.

Hvordan diaré oppstår

Akutt diaré er oftest forårsaket av en infeksjon i tarmen. Denne infeksjon kan være bakterielle, virale eller fra en parasitt. Kronisk, eller lang-varig, er diaré vanligvis et symptom på en annen tarmhelseproblem slik som inflammatorisk tarmsykdom.

Akutt diaré kan være forårsaket av bakterier som finnes i forurenset mat eller vann som har blitt fortært av de berørte person. Dette inkluderer E. coli og salmonella. Mat og vann kan også bli forurenset av parasitter. Vanlige diaré-forårsaker parasitter inkluderer Giardia lamblia og Entamoeba.

Akutt og kronisk diaré kan også være forårsaket av virus som for eksempel rotavirus (mer vanlig hos spedbarn) og herpes. I tillegg noen mennesker kan utvikle diaré som en reaksjon på matallergier som folk som er laktoseintolerante. Endelig kan pågående helseproblemer som Crohen sykdom, kreft eller inflammatorisk tarmsykdom forårsake diaré.

Behandling av diaré

Dehydrering er den mest alvorlige konsekvensen av diaré; behandling vanligvis innebærer utskifting av tapt væske og elektrolytter ved enten å ta del i en muntlig rehydrering drink eller, i ekstreme tilfeller kan en IV skal plasseres. Medisiner kan også være foreskrevet hvis årsaken til diaré er mistenkt for å være en infeksjon.