Digidexo.com

taxotere smakssans

Rivning & Burning Eyes med Taxotere

Taxotere er merkenavnet på et medikament som heter docetaxel, og den brukes til å behandle visse brystkreftpasienter. Det har flere bivirkninger, hvorav den ene er overdreven rive av øynene.

Brenning

Brenning av øynene er ikke oppført som en bivirkning av Taxotere, ifølge Medline Plus. Folk opplever en brennende følelse, bør kontakte lege umiddelbart.

Rivning

Dreven rive av øynene er en kjent bivirkning av Taxotere stoffet. Ifølge Medline Plus, pasienter opplever alvorlige rifter eller rive som ikke går bort, bør kontakte lege umiddelbart.

Andre bivirkninger

De mest alvorlige bivirkningene av Taxotere, ifølge Medline Plus, er hud blemmer, uvanlige blødninger eller blåmerker, neseblod, prikking nummenhet eller brennende følelse i hender og føtter og svakhet i hender og føtter. Pasienter med disse bivirkningene bør ringe lege umiddelbart.

Kvalme, oppkast, diaré, forstoppelse, endringer i smak, tretthet, muskler, bein og ledd smerter, hårtap, negle, munn og hals sår og irritasjon på injeksjonsstedet er mindre alvorlige bivirkninger av medisinen. Men sjekk alltid de mest up-to-date advarsler på medisiner for å sikre eventuelle symptomer ikke nødvendig å kontakte en lege.

Hva er Taxotere Kjemoterapi?

Taxotere er et merkenavn for reseptbelagte intravenøs kjemoterapi medisiner docetaxel. Leger foreskrive Taxotere kjemoterapi for behandling av enkelte typer bryst, lunge, hode, nakke, mage og prostatakreft.

Funksjon

Taxotere kjemoterapi virker ved å forårsake små rør innen kreftceller til å bli buntet sammen i en stiv masse. Når disse massene danne, kreftcellene ikke klarer å reprodusere og til slutt dø.

Time Frame

Taxotere kjemoterapi infusjoner er vanligvis gitt i en time hver tredje uke, ifølge RxList. Mengden av behandlingen varierer, avhengig av type og stadium av kreft.

Typer

Taxotere kjemoterapi blir noen ganger anvendt som monoterapi eller individuelt for behandling av kreftformer, mens i andre, leger bruke stoffet i kombinasjon med andre kjemoterapeutiske medikamenter som cisplatin.

Funksjoner

Ofte leger fore orale kortikosteroider deksametason som å bli tatt for en periode før hver Taxotere behandling. Dette bidrar til å redusere risikoen for akkumulering av væske i lungene, noe som kan oppstå med denne type kjemoterapi, rapporterer RxList.

Risiko

De vanligste bivirkningene av Taxotere inkluderer lave blodverdier av hvite eller røde blodceller eller blodplater, svakhet eller prikking i ekstremiteter, tett nese, diaré, tørr eller sår hals, kvalme, utslett og munnsår. Andre risikoer forbundet inkluderer samler væske i lungene, alvorlige allergiske reaksjoner, utbruddet av akutt myeloid leukemi og en sjelden sjanse for plutselig død på grunn av en toksisk reaksjon på stoffet, advarer RxList.

Botemidler for anosmi

Botemidler for anosmi


Den medisinske tilstand hvor man mister fullstendig tap av lukt kalles anosmia. Uten evne til å lukte man ikke fullt ut kan nyte smaken av mat som vår smakssans er knyttet til luktesansen vår. Smelling hjelper å varsle oss til farlige tilstander som branner eller skjemt mat. Anosmi kan være permanent eller midlertidig tilstand. Botemidler for anosmia vil avhenge av årsaken.

Medisinering

Hindringer som forårsakes av nesepolypper, som blokkerer luftstrømmen gjennom nesen kan resultere i anosmia. En måte til å fjerne eller redusere polypper eller inflammasjon er med medikamentell behandling. Nesespray kortikosteroider kan anvendes for å redusere inflammasjon. Kortikosteroider kan også administreres oralt eller injiseres. Antihistaminer kan brukes til å redusere betennelse av allergi og antibiotika kan behandle infeksjoner. Hvis infeksjonen er forårsaket av sopp allergier, kan anti-soppmidler benyttes.

Operasjoner

Hvis medikamentell behandling ikke er vellykket, kan nesepolypper eller andre typer hindringer som svulster eller bein deformiteter i nesen fjernes ved operasjon. Hvis operasjonen er vellykket, og hindringen er fjernet, kan luktesansen bli gjenopprettet. To typer operasjoner som brukes for å fjerne polypper inkludere polypectomy og endoskopisk bihulekirurgi. I en polypectomy en mekanisk suge tenke brukes til å fjerne polypp. Med endoskopisk kirurgi sinus et endoskop, som er et lite rør, er satt inn i nesen med et forstørrelsesglass eller liten i kameraet. Små instrumenter blir så brukt til å fjerne hindringen.

Herding av infeksjon eller sykdom

Når anosmia er forårsaket av en forkjølelse eller annen infeksjon, vil tilstanden ofte løses når kald eller infeksjonen er kurert. Andre medisinske tilstander kan forårsake anosmia, og hvis skaden ødelegger nerver eller reseptorer av slim slimhinnen permanent blir det ingen kur. Medisinske tilstander som kan forårsake anosmia inkluderer Alzheimers sykdom, hjerneslag, hjerneoperasjoner, hjernetumor, diabetes, hormonelle forstyrrelser, Huntingtons sykdom, Klinefelters syndrom, Kallmann syndrom, Korsakoffs psykose, underernæring medisiner, multippel sklerose, Pagefs sykdom i ben, Parkinsons sykdom, Picks sykdom, strålebehandling, schizofreni, multippel systematrofi, Sjøgrens syndrom, traumatisk hjerneskade og sinkmangel.

Diagnostisering av svart tunge

Svart tunge er også kjent som hårete svart tunge. Selv om det kan høres ut som en illevarslende sykdom, dårlig tegneserie tegnet, eller en farlig pirat navn, er det en ufarlig oral helse tilstand. Svart tunge varierer i årsak og alvorlighetsgrad fra individ til individ og vanligvis klarner opp uten noen form for medisinsk intervensjon.

Fakta

Svart tunge oppstår når de små fingerlignende Utstikkerne på tungen, papiller, ikke klarer å kaste riktig. De blir langstrakt og resultere i tungen ser uklar, eller hårete. De papillea felle bakterier og mikroskopiske biter av rusk i munnen forårsaker tungen til å bli svart, brun eller gul. Svart tunge oppstår vanligvis i frontal området av tungen.

Symptomer

Den mest merkbare symptom på svart tunge er uklar, sort utseende. Den enkelte kan også oppleve en endret smakssans. Mat og drikke kan smake metallisk eller bedervet. De vil ha dårlig ånde til tross for gjentatte ganger å pusse tennene eller en ubehagelig smak som henger. En sterkere enn normalt brekningsrefleksen kan også forekomme.

Årsaker

Hårete svart tunge har en rekke årsaker, inkludert dårlig munnhygiene praksis. Sort tungen kan være et resultat av en endring i den normale nivåer av bakterier og gjær som finnes i munnen på grunn av bruken av antibiotika, anti-psykotisk, antidepressiv og anti-kolinerge medikamenter. Dehydrering, puste gjennom munnen, sykdom, strålebehandling og medisiner med vismut som en ingrediens også føre til hårete svart tunge. Ikke å spise et riktig kosthold og tung tobakk bruk har også potensial til å føre til svart tunge. Munnvann som inneholder oksiderende stoffer som peroxide eller snerpende agenter også bidra til utvikling av svart tunge.

Behandling

Svart tunge forårsaket av reseptbelagte medisiner krever en endring i dosen eller en endring i medisinering for å løse tilstanden. Den enkelte bør diskutere dette med legen sin. Riktig og grundig pusse tennene og tungen og tanntråd på en daglig basis bidrar til å fjerne svart tunge opp. Anti-fungal medisiner kan være foreskrevet for avanserte tilfeller av hårete svart tunge som viser seg å være sta. Medisinsk behandling av svart tunge er vanligvis ikke nødvendig.

Betraktninger

Svart tunge er en forebygges oral helse problemet. Opprettholde god munnhygiene, ikke ved hjelp av tobakksprodukter og opprettholde et sunt kosthold vil gå langt i å hjelpe til å unngå dette pinlig oral helse problemet. Bekymringer om strålebehandling og medisiner kan rettes med den enkelte lege. Svart tunge utvikler seg over en periode på et par uker og rydder opp på egen hånd i en sammenlignbar tidsperiode.

Bells Parese Øvelser

Bells parese er en tilstand som påvirker evnen til å kontrollere ansiktsmusklene. Nerven som styrer disse musklene går gjennom en liten tunnel i bein som den gjør sin vei til ansiktet. Hvis nerve lider betennelse og hevelse, muligens fra en infeksjon, blir tunnelen for stram for det. Dette fører til et sammenbrudd i kommunikasjonssystemet mellom nerve og ansiktsmusklene, som kan føre til lammelser og svakhet i de ansiktsmusklene. Bare den ene siden av ansiktet som regel påvirkes.

Årsaker og symptomer på Bells parese

Herpes simplex virus er den hyppigste årsaken til Bells parese. I tillegg er det virus som forårsaker vannkopper, helvetesild eller eller den som forårsaker mononukleose kan være årsaken. Det forekommer oftere hos personer som har diabetes, er gravid eller har en øvre luftveisinfeksjon, som en forkjølelse eller influensa. Advarselen tegn og symptomer på Bells parese inkluderer ansikts hengende, problemer med å gjøre ansiktsuttrykk, plutselig svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet, manglende evne lukke øyet eller smil, lyder som dukker opp høyere på den berørte side, hodepine, smerter i, bak eller foran øret av den berørte side, tap av smakssans og endringer i tåre kvantitet.

Diagnostisering Bells parese

Det er ingen bestemt test for en offisiell ansiktslammelse diagnose. En lege vil gjøre visuelle vurderinger av svakhet i nedre og øvre ansiktsmusklene. Typisk skjer tilstanden på bare den ene siden, og av og til det innebærer munnen, øyelokket eller panne. Hvis det er en forvrengt utseende eller en manglende evne til å bevege ansiktsmusklene, så Bells parese er mistenkt. Noen ganger kan den skadedes smile, men kan ikke vise tennene. Munnen kan henge ned, eller øyelokkene kan ikke lukke. Imaging tester kan gjøres, også, for ytterligere bekreftelse.

Ansikts muskel øvelser, eller nevromuskulær omskolering, kan være svært nyttig i omskolering og opprettholde ansiktsmusklene. En ansikts terapeut kan trene pasienten erkjenner utvalg av ansiktsmusklene for en bedre forståelse av hvordan de fungerer normalt.

Bells parese Øvelser

Hvis du har Bells parese, må du utføre øvelsene presist og langsomt og justere dem til din situasjon. Først er det viktig å bli kjent med ansiktet ditt. Bruk et speil for nøyaktig overvåking. Det er viktig å jobbe musklene i en mild, tålmodig måte. Nøkkelen er å balansere bevegelse med upåvirket side. Prøv å holde musklene isolert. Pasienter som er rammet er lært å sikte øvelser mot bestemte muskelgrupper med mindre bevegelser for å skaffe mer presisjon for de nødvendige ansiktsbevegelser. Utfør øvelsene i en symmetrisk måte. Ansikts øvelser skal gjøres i korte intervaller to til tre ganger per dag, eller oftere hvis det er mulig.

Et utvalg av ansikts øvelser kan hjelpe deg å få ansikts muskelkontroll. Noen av disse inkluderer sniffing, fakling neseborene, rynker nesen, curling overleppen opp mens heve det og gjør det stikker, komprimere leppene, pucke og deretter plystring, trekke dig lepper mot midten av ansiktet med en tommel og peke finger, heve øyenbrynene og holde den posisjonen i 10 til 15 sekunder, blunker med det ene øyet og så den andre, og frowning mens du tegner øyenbrynene nedover.

Etter en ansikts terapeut lærer deg øvelsene på et kontor, så kan du gjøre dem i komfortable hjem. Øvelsene må kanskje gjøres i tre til fem år. Positive resultater kommer i sakte tempo, men de kan forventes å vare lenge eller være permanent.

Nyresvikt grunn av leversykdommer

Nyresvikt grunn av leversykdommer


Nyresvikt på grunn av leversykdom kalles hepatorenal syndrom. Det forekommer hos noen pasienter med fremskreden leversykdom eller cirrhose (en arrete leveren).

Lever og nyrer

I hepatorenal syndrom, leveren er ikke i stand til å filtrere toksiner fra blodet, nyrene ikke kan skille ut de giftstoffer og avfallsprodukter, som bygges opp i kroppen.

The Heart

Hjertet arbeider hardere og væske akkumuleres i kroppen på grunn av redusert urinmengde.

Problemer

Pasienter som utvikler hepatorenal syndrom har symptomer som tretthet, nedsatt smakssans, redusert urinmengde, og blodprøver som viser en nedgang i nyrefunksjonen. Andre vanlige symptomer er muskelsvinn, gulfarging av øyne og væskeansamling i magen og bena.

Typer

Type 1 hepatorenal syndrom beskriver en progressiv nedsatt nyrefunksjon med lav overlevelse. Type 2 hepatorenal syndrom er en mindre alvorlig reduksjon i nyre-og leverfunksjon med en overlevelsesrate på 3 til 6 måneder.

Risiko

Ikke alle pasienter med fremskreden leversykdom utvikle hepatorenal syndrom. Personer med alvorlig væskeretensjon er på det høyeste risikoen for å utvikle sykdommen.

Nursing Care Plan for kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt (CRF) oppstår når nyrene kan ikke tilstrekkelig utvise avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. Sykdommen prosessen er langsom, samler over flere måneder eller år. Til slutt, nyrene blitt så skadet at de ikke klarer å skille ut avfall eller regulere kroppens delikat væskebalanse, noe som fører til siste stadium nyresvikt. En sykepleie plan for CRF omfatter en løpende vurdering av pasienten, overvåking ernæring og redusere risikoen for infeksjon.

Assessment

De fleste pasienter med kronisk nyresvikt vil måtte gjennomgå hemodialyse eller en nyretransplantasjon. Sykepleie for disse to prosedyrene involverer regelmessig vurdering. En sykepleie plan for kronisk nyresvikt vil inkludere å spørre pasienten om urinmengde eller noen problemer med vannlating. Fargen og mengden av urin bør også vurderes, med noen unormal misfarging straks rapportert til legen. Pasienten bør også vurderes for og spurte om noen vekt svingninger eller ødem i ekstremiteter. Medisinsk historie, vitale tegn, hud turgor, og bevissthetsnivå eller mental klarhet bør også vurderes. Hvis pasienten er i postoperativ tilstand, bør vitale tegn vurderes hver to til fire timer, eller som anvist av lege.

Ubalansert ernæring

En sykepleie plan for pasienter med kronisk nyresvikt vil mest sannsynlig inneholde sykepleie diagnose av ubalansert ernæring. Ubalansen i ernæring er relatert til urinemia og restriksjoner på hva pasienten får lov til å spise. Inntak kan være mindre enn det som er nødvendig for å opprettholde ernæring balanse. Sykepleie plan vil bruke sykepleien som overvåking inntak og utgang og administrere antiemetika, hvis bestilt. Små måltider og næringsrik snacks bør også bli gitt og oppmuntret. Munn omsorg før spising kan bidra til å forbedre pasientens appetitt og smakssans. Dersom ubalansen i ernæring blir mer alvorlig, kanskje total parenteral ernæring (TPN) bli nødvendig. Den TPN området bør overvåkes regelmessig, samt alle andre IV linjer.

Infeksjon

Pasienter med kronisk nyresvikt er i faresonen for smitte knyttet til et svekket immunsystem. En sykepleie planen bør inkludere bruk av standardregler og håndvask teknikker. Den hvite blodlegemer bør også overvåkes fordi det vil bidra til å indikere om en infeksjon er til stede. Intravenøse linjer gir også en annen inngang for skadelige mikroorganismer. IV linjer, områder og vitale tegn bør vurderes hver fire til seks timer for infeksjon, rødhet eller unormalt. Oppmuntre ambulation, posisjonsendringer, hoste og dype pusteøvelser så snart pasienten er i stand fordi de vil bidra til å hindre luftveisinfeksjoner.

Venofer Pasientinformasjon

Venofer er et merkenavn for en resept injeksjon som inneholder jern sukrose. Leger foreskrive Venofer for behandling av anemi hos pasienter med nyresykdom.

Funksjon

Mange pasienter som har nyre-svikt ofte utvikler anemi, noe som er en mangel på røde blodceller. Jerntilskudd er fordelaktig for slike pasienter, fordi jern bidrar til å bære oksygen i hele kroppen på en lignende måte som røde blodlegemer. Iron fungerer også som en komponent i nye røde blodlegemer.

Funksjoner

Leger vanligvis foreskrive Venofer for bruk med en muntlig erytropoietin supplement, som erstatter de røde blodcelledannende hormoner i nyrene, ifølge Drugs.com.

Time Frame

Avhengig av hvilken type nyresykdom som du lider, vil en behandling med Venofer ta mellom to og 15 minutter, melder RxList.

Risiko

Bivirkninger av Venofer inkluderer muskelkramper, svakhet, tretthet, svimmelhet, angst, hodepine, kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, forstoppelse, øresmerter, sår hals, sinus smerte, nedsatt smakssans, leddsmerter og irritasjon eller hevelse på injeksjonsstedet ditt. Noen pasienter opplever lavt blodtrykk eller allergiske reaksjoner fra Venofer.

Betraktninger

Fordi Venofer er kjent for å forårsake føtale abnormaliteter i forsøksdyr, leger bruker sjelden jern supplement for gravide. Hvis du har lavt blodtrykk, hepatitt eller har fått mange blodoverføringer i det siste, kan det ikke være trygt for deg å bli behandlet med Venofer, advarer Drugs.com.

Donnatol bivirkninger

Donnatol eller Donnatal er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle magekramper forårsaket av forstyrrelser i tarmen eller tarmen. Til tross for dens effektivitet, utgjør Donnatal en risiko for bivirkninger hos enkelte pasienter.

Typer Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Donnatal er munntørrhet, svimmelhet, problemer med vannlating, redusert vannlating, tåkesyn, nedsatt smakssans, kvalme, oppkast, impotens, oppblåsthet og smerter i muskler eller bein.

Time Frame

Bivirkninger av Donnatal begynner vanligvis i løpet av få dager med behandling og gradvis avta når kroppen din blir aklimatisert til stoffet.

Funksjoner: Drug Interactions

Det er noen medisiner som øker risikoen for bivirkninger fra Donnatal, inkludert antidepressiva, antihistaminer, barbiturater, narkotiske smertestillende midler, kortikosteroider og beroligende midler. Når tatt med blodfortynnende som warfarin, øker Donnatal risikoen for å utvikle ukontrollerbar blødning.

Risiko

Fordi Donnatal har potensial til å redusere svetting, utgjør det risikoen for heteslag hos noen pasienter. Donnatal inneholder et barbiturat medisiner som kan føre til fysisk avhengighet og alvorlig abstinenssymptomer hvis bruk av stoffet er plutselig stoppet, inkludert kramper og delirium.

Risiko

Siden det har potensial til å forårsake svimmelhet, bør du ikke bruke et motorkjøretøy eller tunge maskiner før du vet hvordan Donnatal vil påvirke deg. Pasienter over 65 år er mer utsatt for bivirkninger av Donnatal.

Bivirkninger av Itraconazole

Bivirkninger av Itraconazole


Reseptbelagte stoffet itrakonazol behandler en rekke soppinfeksjoner. Medisinen, som markedsføres under merkenavnet Sporanox av Ortho-McNeil og som et generisk produkt av Sandoz, kan føre til alvorlige hjerteproblemer, samt mange andre uønskede bivirkninger som kvalme, utslett og hevelser. Itrakonazol har også potensielt fatale interaksjoner med flere andre medisiner.

Bruksområder

Itrakonazol har US Food and Drug Administration-godkjente indikasjoner for oppklaring aspergillus, Blastomyces dermatitidis og dermatofytter infeksjoner i blod, lunger, fingernegler, tånegler og andre interne kroppsvev som for eksempel munn og svelg. Dosen vil variere mellom 200 mg og 600 mg i kapsel, mikstur eller intravenøs injeksjon skjema per dag, avhengig av alvorlighetsgraden og natur av infeksjonen. Itrakonazol terapi vil vare i minst tre måneder eller inntil det ikke noe bevis for soppen forblir.

Vanlige bivirkninger

Pasienter som tar itrakonazol for interne soppinfeksjoner i kliniske studier av medisinen oftest rapportert kvalme, utslett, oppkast, hevelse (ødem), hodepine, høyt blodtrykk, tretthet, feber og kløe (kløe) som bivirkninger. Itrakonazol tatt for spiker sopp oftest produsert forhøyede leverenzymer, gastrointestinale forstyrrelser, høye triglyserider, økt appetitt, utslett og rhinitt og sinusitt.

Sjeldne bivirkninger

Bivirkninger som forekom hos færre enn tre prosent av alle pasienter som tar itrakonazol inkludert magesmerter, anoreksi, forstoppelse, svimmelhet, impotens og nedsatt libido, søvnløshet, lavt kaliumnivå (hypokalemi), menstruasjonsforstyrrelser, muskelsmerter (myalgi), og svimmelhet.

Advarsler

Pasienter med hjertesvikt kan ikke ta itrakonazol å behandle nail sopp, og pasienter med leversykdom bør ikke ta medisiner med mindre døden kan skyldes en soppinfeksjon. Sjelden har itrakonazol bruk vært forbundet med fatal leversvikt.

Interaksjoner

Tar itrakonazol med noen av følgende medisiner kan føre til unormal hjerterytme, hjertestans og død:

• dofetilide (Tikosyn fra Pfizer)
• Ergotalkaloider
• Midazolam
• nisoldipin (f.eks Sular fra Sciele)
• Pimozide (Orap fra Teva)
• Kinidin
• Triazolam (f.eks Halcion fra Pfizer)

Mindre alvorlige interaksjoner kan oppstå med dusinvis av andre legemidler, inkludert atorvastatin (Lipitor fra Pfizer), budesonid (for eksempel Pulmicort fra Astrazeneca), karbamazepin (f.eks Tegretol fra Novartis), klaritromycin (f.eks Biaxin fra Abbott), ciklosporin, docetaxel ( Taxotere fra sanofi aventis), fentanyl, isoniazid, muntlige diabetes medisiner, ritonavir (Norvir fra Abbott), og warfarin.

Hva er fordelene med sink sulfat?

Sink er viktig for god helse. Tar en sinksulfat supplement er en måte å sikre at du får nok av dette viktige sporstoffet.

Fakta

Sink spiller en avgjørende rolle i proteinsyntesen og karbohydrat metabolismen. Mer enn 300 enzymer i menneskekroppen krever sink for å fungere skikkelig. Sink er viktig for immunforsvaret, reproduksjon, fordøyelse, cellevekst, smak, lukt, minne og healing.

Fordeler

Sinksulfat har vist seg å bekjempe akne, magesår, leggsår, infertilitet, barndom underernæring, og til og med vanlig forkjølelse. Sink besitter også antioksidantegenskaper, beskytte kroppen mot frie radikaler.

Kilder

Meieriprodukter, nøtter, frø, linser og fullkorn korn er alle gode kosten kilder til sink.

Betraktninger

Ikke får nok sink kan føre til en rekke helseproblemer. Tegnene på en sinkmangel inkluderer håravfall, hudlesjoner, diaré, kroppsvev degenerasjon, dårlig nattsyn, nedsatt luktesans, nedsatt smakssans, manglende evne til å bekjempe infeksjoner og dårlig healing.

Forebygging / løsning

Inntar 15 mg sink per dag er nok til å unngå en mangel.

Advarsler

Sink sulfat er oftest brukt i kosttilskudd fordi det er den billigste form for sink. Men det er også det vanskeligste å absorbere, betyr det kan noen ganger føre til kvalme, halsbrann, og urolig mage.

Tegn på B12 mangler

Tegn på B12 mangler


Kilder til vitamin B12 inkluderer egg og kjøtt og meieriprodukter. Vitaminet er nødvendig for funksjon av nervesystemet og produksjonen av blodceller. Vitamin B12 er absorbert i tynntarmen etter binding til et protein frigjøres i magesekken. En mangel på vitamin B12 kan være forårsaket av dårlig kosthold, alkoholisme, Crohns sykdom, visse parasitter og pernisiøs anemi. Hvis du har en risikofaktor for en vitamin B12-mangel, bør du oppsøke lege for å diskutere forebyggende tiltak og være klar over symptomene på en mangel.

Milde symptomer

Tretthet, svakhet og blek hud kan være de første tegnene på en vitamin B12 mangel. Du kan legge merke til sprukne lepper eller en ringing i ørene, og du kan oppleve et tap av matlyst eller en endret smakssans som fører til at maten smake morsomt eller rart. Veksel utbrudd av diaré og forstoppelse er vanlig, og noen mennesker kan bli svimmel når du står opp. Feber eller magesmerter kan også være til stede.

Psykiske effekter

En vitamin B12-mangel kan føre til en endret mental tilstand i alvorlige tilfeller. Avanserte stadier av en alvorlig vitamin B12-mangel kan føre til en tilstand av forvirring. Mild til moderat depresjon er et vanlig symptom, men alvorlig depresjon kan også være et resultat av en mangel.

Andre symptomer

Ifølge Harvard Medical Publications, kan andre symptomer inkluderer en kriblende følelse i hender eller føtter, en stikkende eller brennende følelse på tungen, en lys rød tunge, betydelig vekttap, gulfarging av hud og en rask puls. Det kan også føre til at du føler deg ut av balanse eller desorientert, noe som kan forverre seg i mørket. Noen mennesker kan miste evnen til å fortelle fargene gul og blå fra hverandre. Du kan være ute av stand til å føle vibrasjoner i føttene eller ben. Anemi kan utvikle.

Magnesium og sinkmangel

Magnesium og sinkmangel


Mange amerikanere i dag har noen vitamin eller mineralmangel, og to av de vanligste er magnesium og sink. Både magnesium og sink er en del av mange av kroppens funksjoner, og en mangel i enten eller begge kan ha alvorlige langtidseffekter på helse og livskvalitet.

Prevelance

Både magnesium og sink er nødvendig i større mengder når en person begynner å trene og løfte vekter; Imidlertid er denne atferden vanligvis ledsaget av en redusert matinntak. Dette vil ytterligere forverre eventuelle vitamin eller mineral mangler som allerede finnes, og kan føre til nye. Ifølge styrke trener Charles Poliquin, den grunnleggende medisinsk litteratur sier at mellom 54 og 75 prosent av den generelle befolkningen er magnesium mangelfull, og mellom 58 og 75 prosent av befolkningen er mangelfull i begge. Indikerer imidlertid hans erfaring at i den atletiske befolkningen er det nærmere 100 prosent.

Testing

Røde blodceller magnesium og røde blodceller sink nivåer testene kan vise om nivåer av magnesium og sink er lav. Disse testene vil fortelle deg hvor mye av disse mineralene er faktisk tilgjengelig for bruk av kroppen.

Mangel symptomer

Symptomene på sinkmangel inkluderer økt fett gevinst rundt bryst (spesielt hos menn), nedsatt smakssans, forstoppelse og skallethet. Det kan påvirke immunsystemet og fertilitet.

Magnesium mangel symptomer inkluderer forstoppelse, tretthet og søvnproblemer. Det er også vanlig for folk som er insulin ufølsomme eller diabetisk å være mangelfull, så vel som osteoporose-pasienter. Magnesium-mangel er også relatert til betennelser og lav HDL-kolesterolet.

Korrigering av sinkmangel

I tillegg til å ta en kvalitet multivitamin, kunne en ikke-aktiv person har tilstrekkelige nivåer av sink innen et par måneder ved å ta 30mg per dag i tillegg form. En idrettsutøver vil sannsynligvis trenger å ta mer, så mye som 180mg per dag i tillegg form. Hvis du tar mer enn 30mg, sørg for å plass det ut i løpet av dagen, og ta det med mat. Bruke flere former som sink picolinate og sink aspartate samtidig vil bidra til å øke nivåene raskere.

Korrigering Magnesuim Deficiency

Magnesium mangler vanligvis tar lengre tid å rette opp. Mens det anbefalte daglige inntaket er bare 400mg, for å få dine nivåer opp til en tilstrekkelig tilstand du kan ha til å ta så mye som 2000 mg per dag. Hvis du er ekstremt mangelfull, hoppe rett til den maksimale dosen, og sørg for å få testet ofte. Som dine nivåer nærmer tilstrekkelig du kan avta til en vedlikeholdsdose. Sørg også for å ta flere former for magnesium, som de forskjellige formene har forskjellige funksjoner i kroppen. Unngå magnesiumoksyd som det er en meget lav kvalitet kilde til magnesium.

Bivirkninger av Moclobemide

Bivirkninger av Moclobemide


Moclobemide er en resept monoaminoksidasehemmer narkotika brukes til å behandle visse typer depresjon. Det fungerer ved å blokkere virkningene av monoaminoksidase i nervesystemet. Store mengder av alkoholholdige drikker bør unngås mens på denne medisinen. Dette stoffet er tilgjengelig i tablettform. Noen bivirkninger har forekommet hos pasienter som ble behandlet med moklobemid.

Hjerte og sirkulasjons Relaterte Effects

Noen bivirkninger har forekommet med moklobemid som direkte innvirkning på hjerte eller sirkulasjonssystemet, og disse effektene trenger øyeblikkelig legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, har noen pasienter opplevde rask eller racing hjerteslag. Brukere kan oppleve en sterk pounding av hjertet og hjerteslag kan bli uregelmessig eller usedvanlig sakte. Høyt blodtrykk har blitt rapportert av brukere av dette stoffet. Brystsmerter har utviklet seg i noen mennesker.

Nervous System og relaterte effekter

Moklobemid pasienter har rapportert noen bivirkninger relatert til nervesystemet og disse effektene bør diskuteres med lege. Ifølge Mayo Clinic, har noen lagt merke til mild til moderat hodepine eller trykk i hodet. Angst, tåkesyn og andre synsforstyrrelser er mulig med dette stoffet. Brukere av dette stoffet trenger for å få opp sakte fra liggende eller sittende stilling for å unngå svimmelhet, svimmelhet eller besvimelse. Irritabilitet, rastløshet og nervøsitet har skjedd med denne medisinen. Noen mennesker har lagt merke til skjelvinger eller risting i armer og ben.

Gastrointestinal og urin Effects

Gastrointestinale og urin bivirkninger har utviklet i Moclobemide brukere og disse effektene må bringes til lege oppmerksomhet. Ifølge Mayo Clinic, har noen individer merke fordøyelsesbesvær eller halsbrann. Endringer i appetitt har forekommet med pasienter som ble behandlet med dette stoffet. Folk har klaget over smerter eller straining under avføring og vannlating. Økt vannlating har blitt rapportert.

Andre effekter

Andre bivirkninger er rapportert hos pasienter som ble behandlet med moklobemid og disse effektene trenger medisinsk hjelp. Ifølge Mayo Clinic, har folk klaget over uvanlig tretthet eller svakhet. Endre i smakssans, blødende tannkjøtt og økt svetting har oppstått. Muskel og leddsmerter ble rapportert av noen pasienter.

Overdose

Pasientene må få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis de merker tegn på en moklobemid overdose. Ifølge Mayo Clinic, uro og forvirring er tegn på en overdose av dette stoffet. Redusert reflekser og kramper er rapportert. Tap av hukommelse, ekstrem tretthet og utydelig tale er mulig på høye doser. Pasienter kan kaste opp eller bli kvalm i overdosetilfeller.

Hva er cellegiftbehandling?

Hva er cellegiftbehandling?


For de millioner av mennesker som er diagnostisert med kreft hvert år, er ordet "kjemoterapi" som er felles for dem som sine egne navn. Det kan også være behandling, eller en av de behandlinger, som lagrer deres liv. Selv om kjemoterapi har mange fordeler, det har også mange ulemper. Det finnes tallrike bivirkninger, hvorav noen er lett behandles og andre som er mer komplisert å unngå. Å vite ins og outs av chemo er viktig når du velger et kurs av behandling for kreft.

Betydning

Det er i dag mer enn 100 kjemoterapi narkotika, alle med forskjellige kjemiske sammensetninger, som brukes til å ødelegge eller blokkere veksten av raskt voksende og dele kreftceller. Den kan brukes som den primære behandling eller i kombinasjon med andre behandlinger, inkludert kirurgi og strålebehandling. Selv om det er mest kjent for å behandle kreft, kjemoterapi også anvendes for andre helsetilstander, så som revmatoid artritt og lupus.

I behandling av kreft

Når den brukes til behandling av forskjellige former for kreft, kjemoterapi har en rekke formål, avhengig av kreft og det legen føler er den mest effektive behandling for pasienten. Den vanligste hensikten er å drepe kreftceller og er noen ganger brukt som eneste behandling med mål om å kurere kreft.

Når den brukes i kombinasjon med andre behandlinger, for eksempel kirurgi, er det brukt for å drepe eventuelle gjenværende celler operasjonen ikke Vesenet. Det finnes situasjoner når det er nødvendig for å forberede kroppen for andre behandlinger, for eksempel stråling eller kirurgi, ved å krympe svulstene, noe som bidrar til å gjøre andre behandlinger mer effektive. I mer avanserte stadier av kreft, er det brukt som en form for trøst omsorg for å lindre smerte.

Ikke-kreft behandling

De som er diagnostisert med en immunsykdom, slik som lupus eller leddgikt, kan få en lav dose av cellegift for å bidra til å kontrollere sitt immunforsvar og sykdommer. I tilfeller hvor en sykdom påvirker benmargen og blodceller, og en benmargsstamcelletransplantasjon er i løpet av behandlingen, vil legene ofte velger å bruke kjemoterapi første til å forberede benmargen stamcelle for transplantasjon.

Drug Bestemmelse

Legen veier en rekke faktorer før du velger den spesifikke narkotika eller medisiner han vil bruke for din behandling: din generelle helse, type og stadium av kreft, hvis du har hatt noen tidligere behandlinger for kreft og dine preferanser. Det er viktig å holde deg selv som er involvert i beslutningsprosessen når det gjelder behandlingsplanen. Mens legen din kan veilede deg og gi deg råd, er det kroppen din og du har det avgjørende ord. Det er mange legemidler for å velge mellom, for eksempel taxotere, som brukes til å behandle lunge og prostata cancer; mens epirubicin brukes til å behandle både bryst- og prostatakreft.

Administrasjon

Det på en rekke måter kjemoterapi behandlinger kan administreres. Den vanligste måten er gjennom en blodåre, eller intravenøst. Hvis du har hud caner, kan du få foreskrevet en krem ​​som Fluorouracil som kan brukes på den delen av huden påvirkes av kreft.

Lokalisert kjemoterapi involverer injisering av legemidler direkte inn i det området av legemet der kreften er plassert, slik som magen, brysthulen eller blære. Medikamentene kan også bli satt direkte inn i kreft i seg selv, for eksempel å injisere dem direkte inn i tumoren. I tillegg, piller som Tamoxifen for brystcancer, og Endoxen for Hodgkins sykdom, både kan tas oralt.

Vanlige bivirkninger

Hver medikament som brukes for cellegiftbehandling har sitt eget sett med bivirkninger, som alle bør diskuteres med legen din før du starter behandlingen. De inkluderer forstoppelse, diaré, kvalme, oppkast, munnsår, hårtap, feber, tretthet, tap av appetitt og blåmerker lett. Disse bivirkningene vanligvis ende når behandlingen gjør, eller kort tid etterpå.

Late-Utvikling bivirkninger

Det er noen bivirkninger av kjemoterapi behandlinger som kanskje ikke utvikler før måneder eller år etter at behandlingene har blitt administrert og er ferdig. Før du begynner din behandlinger, spør legen din hva dine risikofaktorer er for disse bivirkningene og hva skiltene av dem kan være. De omfatter hjerteproblemer, infertilitet, nerveskader, skade på lungevevet og en sjanse for å utvikle en ny kreft.

Hva slags løsning setter jeg i en Waterpik?

Hva slags løsning setter jeg i en Waterpik?


Holde tannkjøttet i god stand er viktig for helsen til munnen din og din generelle velvære. Tannhelse kan påvirke næringsinntak, tale og selv selvfølelse, og tannsykdom kan føre til tannråte og tap av tenner. Bakterier fra tann infeksjoner kan spre seg til andre deler av kroppen, slik som organer, og bli systemisk. Ved hjelp av en muntlig vanning enhet, for eksempel en Waterpik, kan bidra til å opprettholde tannkjøttet. Anordningen benytter en oppløsning av damp, slik som vann, for å fjerne matrester fra tennene og tannkjøttet. Andre løsninger som Waterpik antyder er et antibakterielt / antimikrobiell løsning, munnvann og eteriske oljer. Hver løsning har fordeler, og hver bidrar til å redusere tannkjøttbetennelse, sår, lommedybde og inflammatoriske stoffer. Skyll Waterpik med vann etter bruk et annet enn vann løsning, men forlenger levetiden.

Vann

Varmt vann, mens den inneholder ingen spesiell rensing eller antibakterielle egenskaper, er en effektiv løsning for å bruke i en Waterpik. Fordi Waterpik er designet for å brukes med rent vann, ikke rent vann ikke kompromiss enhetens levetid. En ekstra bonus for å bruke vann er at det er kostnadseffektivt, lett tilgjengelig og et naturlig produkt.

Klorheksidin

Antibakterielle / antimikrobielle løsninger, for eksempel klorheksidin (gluconate), dreper bakterier og plakk som forårsaker tannkjøttsykdom. Klorheksidinglukonat er et salt av klorheksidin og gluconsyre. Klorheksidin, men kan flekke tenner, tannrestaureringer og tungen toppflate. Flekken kan fjernes fra de fleste overflater. Noen rapporterer en endring i deres smakssans mens du bruker klorheksidin. Påføres med en Waterpik, vanner klorheksidin løsning og dreper sykdomsfremkallende stoffer.

Munnvann

Påføres med en Waterpik, vanner munnvann og dreper bakterier. Munnvann kan bidra til å drepe bakterier, fordi den inneholder bakterie-bekjempelse ingredienser, slik som alkohol, cetylpyridiniumklorid, povidonjodid og klorheksidin. Alle også bidra til å bekjempe plakk, som forårsaker tannsykdom.

Eteriske oljer

Eteriske oljer, som i hovedsak er laget av planter, har blitt brukt i svært lang tid for å opprettholde munnhygiene. Mange eteriske oljer har antiseptisk, antibakteriell, soppdrepende, antiviral eller antimikrobielle egenskaper. Typer essensielle oljer inneholder myrra, kanel, oregano, tea tree olje, neem, peppermynte, appelsin, eukalyptus, grapefruktkjerneekstrakt og lavendel. Ved hjelp av ett eller flere av disse essensielle oljer blandes med varmt vann i en Waterpik kan drepe bakterier så effektivt som tradisjonelle antibakterielle / antimikrobielle oppløsninger. En ekstra fordel med noen essensielle oljer, slik som nellik, peppermynte og lavendel, er at de også har smertestillende egenskaper.

Diet Etter Whipple Surgery

Hvis du har kjempet kreft i bukspyttkjertelen og vurderer eller har hatt Whipple operasjon for å fjerne hodet på bukspyttkjertelen og en del av gallegangen, galleblæren og tolvfingertarm (og muligens en del av magen), kan du lurer på om innholdet i din post- operative kosthold. Selv om ingen spesifikke matvarer er off-limits etter operasjonen din, bør du følge en væske-tung, lav-fett diett som du overvåke med din lege og / eller kostholdsekspert.

Væsker

Under operasjonen, kan legen din har satt inn en midlertidig fôring rør inn din fordøyelsessystemet for å opprettholde og gjenopprette en optimal mengde næring. Etter operasjonen vil legen din må du følge en flytende diett. Du ønsker å drikke minst åtte glass væske daglig. Hvis du ikke drikker nok væske, kan du oppleve tretthet, svimmelhet og kvalme. For å unngå å føle full, bør du drikke væske én time før eller etter å ha spist.

Når du jobber deg tilbake til fast-food måltider, kan du ta små slurker med kalori og næringsholdige drikker under måltider, noe som kan bidra til å forhindre magekramper, oppblåsthet, diaré og høy gassproduksjon. Du ønsker å unngå alkoholholdige drikkevarer. Hvis du drikker mye væske mens du spiser, kan du føle deg mett raskere og dermed begrense matinntaket. Du må la deg selv rom for kalori og næringsrike fast føde.

Foods

Etter starten på en flytende diett, bør du rådføre deg med legen din om riktig tid når du kan gå tilbake til en diett av fast føde. Du bør holde en lav-fett diett fra 40 til 60 gram fett daglig, som du kanskje trenger å forholde seg til på en langsiktig basis. Sørg for å unngå høy fett, stekt eller fet mat, og store måltider.

Proteinrik mat som du kan konsumere inkluderer kylling, ost, egg, fisk og kjøtt, Du bør også forbruker energi-gi mat som brød, frokostblandinger, pasta, poteter og ris. For å få et godt inntak av vitaminer og mineraler, bør du spise frukt og grønnsaker daglig.

Du bør være mellom fem og seks små daglige måltider, med to til tre timer å skille dem. Hvis du har næringsrik snacks i mellom mindre måltider, vil du absorbere maten lettere og ikke føle seg oppblåst eller full. Videre vil du få et anstendig nivå av energi og protein uten å overbelaste fordøyelsessystemet.

Etter operasjonen, kan noen av dine favoritt mat ikke smaker det samme. Det kan ta uker for normal smakssans for å gå tilbake til det normale, men du kan bidra til å stimulere smaksløkene ved å spise sitrus-flavored frukt som grapefrukt og ananas, eller sterke-flavored crisps eller snacks.

Husk at den delvis fjerning av bukspyttkjertelen vil påvirke din evne til å fordøye og absorbere mat og næringsstoffer, som bukspyttkjertelen gir nå færre enzymer for å hjelpe prosessen. Med alle måltider og snacks, bør du ta riktig mengde bukspyttkjertelenzymerstatnings medisiner som legen din bør forskrive.

Kosttilskudd

Du vil ønske å få tilbake noen vekt på at du har tapt som følge av Whipple kirurgi (hvis du var på en sunn vekt før prosedyren). Du kan se nærmere på ved hjelp protein-og energitette muntlig supplement drikker som inneholder eikosapentaensyre (EPA), fruktooligosakkarider (FOS) fiber og medium chain triglyserider (MCT olje).

Mens de nevnte kosttilskudd kan fremme vektøkning, de også kunne bidra til å øke din fysiske aktivitet, livskvalitet og styrke.

Har luktesansen påvirker smakssansen?

Har luktesansen påvirker smakssansen?


Alle som har blitt tvunget til å klemme nesen mens Downing en som smaker vondt medisin vet at luktesansen spiller en sterk rolle i smakssansen. Smak er en begrenset følelse, med reseptorer på tungen bare plukke opp noen få spesifikke smak. Luktesansen bidrar til oppfatningen av smak ved å gi mer informasjon for å legge til smak.

Stimulere sansene

Både olfaktoriske (luktesans) reseptor-celler og smaks- (smakssans) reseptor-celler er kjent som chemoreceptors, og de blir stimulert av visse molekyler. Stimulering av disse reseptorene bærer en melding til hjernen, som produserer fornemmelser av lukt og smak.

Hvordan lukter påvirke Taste?

Mye av det mennesker oppfatter som smaken er faktisk luktesansen. Smaksreseptorer er ansvarlig for å oppdage et begrenset antall tilstander: søt, sur, bitter og salt. Duftmolekylene plukket opp av luktereseptorer fylle ut resten, som fører duft av sitron å gjøre oss smake sitron og duften av sjokolade for å gjøre oss smake sjokolade.

The Tap av lukt og smak

Mange faktorer kan bidra til tap av lukt, noe som svekker smakssansen. Røyking, polypper, øvre luftveisinfeksjoner og strålebehandlinger er noen faktorer som kan skade oppfatning av lukt og smak. Med alderen kan luktesans og smak også gå tapt. Folk som tror de kan ha svekket sanser av lukt og smak bør besøke en otolayngologist, eller et hode / nakke kirurg, for en skikkelig diagnose og behandling plan.

Kjemoterapi behandlinger for lungekreft

Kjemoterapi behandlinger for lungekreft


De to mest vanlige behandlinger for lungekreft - kjemoterapi og strålebehandling - er farlig i seg selv. I tilfelle av kjemoterapi, leger bruke stoffer med evne til å drepe celler til å drepe kreftcellene. Kjemoterapi kan bidra til å inneholde en spredning svulsten og gjøre den mindre i forberedelse til operasjonen. Den kan også brukes til å minimere noen av symptomene fra fremskreden kreft.

Hvordan Kjemoterapi Works

Medisiner som brukes i kjemoterapi målet og drepe raskt dele celler. Forskjellige medikamenter blir brukt samtidig, fordi hvert medikament vil angripe en celle på et annet stadium av celledeling. Fordi kreftcellene deler oftere enn de fleste andre celler, dette gjør kreftcellene målet for medisiner. Men noen friske celler deler seg raskt, så vel. Disse cellene som hårsekkene, benmarg og mage-fôr celler kan også bli drept av kjemoterapi.

Hvordan Kjemoterapi brukes

Kjemoterapi anvendes på tre hovedmåter for å behandle kreft. Neoadjuvant, eller primær systemisk kjemoterapi er bruk av kjemoterapi før kirurgi for å drepe kreftceller. Adjuvant kjemoterapi er bruk av cellegift etter operasjonen for å drepe eventuelle kreftceller savnet i operasjonen og for å hindre at kreften sprer seg. Systemisk kjemoterapi brukes til å behandle en fremrykkende kreft som kan være i ferd med å spre seg fra en lokalisert spot.

Kjemoterapi Cycles

En syklus av kjemoterapi kan innebære 4-6 behandlinger som kan ta opp til fire måneder. Legen vil overvåke en pasients symptomer og størrelsen av kreft. Hvis behandlingen ikke virker, kan antallet behandlinger bli forkortet eller medisiner kan endres. Lengden av tiden mellom behandlingene kan også utvides dersom det viser seg effektive, selv om det fører til sterke symptomer. Den ekstra tiden vil gi kroppen din mer tid til å komme seg fra tidligere økter.

Kjemoterapi medisiner

Selv om noen ganger kjemoterapi kan tas som en pille, er det vanligvis gis intravenøst. Det er mer enn 200 kjemoterapi stoffer som brukes i minst 50 kombinasjoner. Noen av de vanligste kjemoterapi medikamenter er: Paraplatin (carboplatin), Platinol (cisplatin), Taxotere (docetaxel), Adriamycin (doksorubicin), Vepesid (etoposid), Gemzar (gemcitabin), Ifex (ifosfamid), Camptosar (irinotecan), Taxol (paclitaxel), Altima (pemetrexed), Hycamtin (topotekan), Oncovir (vinblastin), Oncovin (vinkristin) og Navelbine (vinorelbin). Cisplatin eller carboplatin kombinert med en annen medisinering er vanligvis begynnelsen medisiner.

Kjemoterapi Side Effects

Som nevnt tidligere, fordi kjemoterapi angrep raskt dele celler, det kan også angripe raskt dele friske celler som hårsekkene, benmarg og mage-fôr celler. Dette fører til bivirkninger som håravfall, fordøyelsesproblemer, kvalme, munnsår og senket blod-celle teller. Bivirkninger til kjemoterapi varierer avhengig av den enkelte. Noen ganger bivirkningene kan vokse mindre merkbare og noen ganger over tid, kan de bli verre. Mens kreftcellene ikke kan overleve kjemoterapi, friske celler vanligvis kan.

Nose Sykdommer

Nose Sykdommer


Ifølge Terence M. Davidson, MD, FACS, en professor fra University of California, er en nese sykdom en tilstand eller en lidelse som påvirker nesen og kan også påvirke din pust, luktesans og smakssans.

Typer

Vanlige typer nese forholdene er forkjølelse, en brukket nese, frostskader, postnasal drypp og nesepolypper. Andre mindre vanlige forholdene omfatter polykondritt (betennelse i nese brusk) og merkelig septum (unormal nasal luftpassasjen).

Årsaker

Den vanlig forkjølelse er forårsaket av virus. Bihulebetennelse er forårsaket når slimete blir infisert med bakterier. Miljømessige faktorer, for eksempel sesong pollen, støv og kjæledyr dander, kan føre til tett nese, rennende nese og betennelse i neseslimhinnen.

Tegn og symptomer

Synlige tegn er klumper, nese misdannelser og blåmerker. Dreven og ukontrollerbar nese-blødninger og smerter er begge symptomer på alvorlige nese sykdommer. En rennende nese og ubehag som følger med hovne slimhinner er tegn som ofte følger med mindre forhold.

Behandling

Mindre nese forhold kan noen ganger behandles med enkle hjelpemidler, som for eksempel vanning nesen med vann eller antibiotika løsninger, antibiotika salver og nesespray. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å behandle alvorlig sinus sykdom, nese polypper og merkelig septum.

Forebygging

Mange nese sykdommer har miljømessige årsaker. Forebyggende tiltak omfatter regelmessig renhold, støvtørking, ved hjelp av luftrensere og eliminere tobakksrøyking i huset.