Digidexo.com

Hva er behandlingen for Infant Oppkast?

Mange foreldre er forståelig nok bekymret når deres spedbarn kaster opp. Mange barnesykdommer føre til oppkast, og i løpet av et barns første årene vil det skje mange ganger. Det er viktig å holde et oppkast spedbarn som hydrert og så behagelig som mulig.

Spytter opp Versus Oppkast

Det er viktig å kjenne forskjellen mellom et spedbarn oppkast og et spedbarn spytter opp. Spytter opp er vanlig hos spedbarn og forekommer med en enkel flyt av mageinnhold, ofte sammen med en rap. Spitting opp anses ikke alvorlig og ikke forstyrrer normal vektøkning.
Oppkast innebærer at innholdet i magesekken har blitt tvunget gjennom munnen. Det oppstår når magemusklene kontrakt kraftig mens magen selv er avslappet. Stimulert av nerver fra en irritert mage eller tarmkanalen, kan oppkast også være forårsaket av reisesyke eller psykologisk forstyrrende severdigheter eller lukter.

Vanlige årsaker til Infant Oppkast

Etter de første månedene av livet, en mage eller tarminfeksjon er de mest sannsynlige gjerningsmennene som kan forårsake spedbarn oppkast. Virus er mest vanlig, men av og til bakterier eller parasitter kan spille en rolle. En infeksjon som dette kan også gi feber, diaré og magesmerter hos barnet, og er mest sannsynlig smittsom.

Plassere Infant

Legging et spedbarn på sin magen eller på siden i perioder med oppkast er anbefalt av American Academy of Pediatrics. Plassere barnet på denne måten minimerer sjansen for spy blir inhalert i barnets øvre luftveier og lunger, som kan forårsake kvelning.

Hydration

Å sørge for at et barn ikke blir dehydrert er kanskje det viktigste tiltaket som en forelder kan ta for et spedbarn som har vært oppkast. Vann er tapt i prosessen med oppkast og må byttes. Påfyll av væske ved å gi barnet en barneelektro formel, for eksempel Pedialyte, er et godt sted å begynne. Hvis barnet ikke er i stand til å holde eventuelle væsker ned uten oppkast, varsle barnelege.

Planlegge Væsker etter oppkast

Gi spedbarnets mage tid til å hvile etter oppkast. Vent i to til tre timer og deretter gi en til to gram av kaldt vann hver halvtime for de neste to timene.
Hvis vannet holder seg nede, gi spedbarnet to gram av elektrolytt formel vekslet med to gram av klare væsker hver halvtime for de neste to timene.
Dersom barnet fortsatt ikke oppkast væsker, kan du begynne å innføre en løsning av en halv-styrke formel eller melk for neste fôring for å teste det ut. Etter 12 til 24 timer uten ekstra brekninger, gradvis returnere barnet til et normalt kosthold.