Digidexo.com

Behandlinger for medfødt syfilis

Selv om fødselslege vil gå langt for å behandle syfilis før barnets fødsel, er det fortsatt en mulighet for at hun kan bli født med medfødt syfilis. Medfødt syfilis kan være invalidiserende og livstruende for barnet dersom sykdommen står ubehandlet. Ifølge The New York Times Health Guide, kan spedbarn smittet med sykdommen i sin mors liv dø i fosterlivet eller etter fødselen. Hvis du har blitt diagnostisert med syfilis, eller hvis spedbarn skjermer positivt for sykdommen, søke behandling.

Diagnose

Hvis det nyfødte begynner å vise tegn til utslett på kjønnsorganene eller munnen, blemmer på hendene eller føttene, feber, medfødt lungebetennelse og en vannaktig utflod fra nesen, vil legen din mistenker at han har medfødt syfilis og vil undersøke morkaken og barnet ditt til å konkludere med en diagnose. Din nyfødte barn vil ha henne milt og lever undersøkt for betennelse, en taletale tegn på syfilis. Det nyfødte kan også gjennomgå en bein X-ray, en synsundersøkelse og en spinalpunksjon for å trekke ut væske for testing under et mikroskop.

Standard behandling

Alle behandlinger for syfilis, enten for deg eller barnet ditt, vil være penicillin; gravide kvinner som er allergisk mot penicillin kan ufølsomme før behandling. Hvis du ble diagnostisert under de tidligere stadier av sykdommen, er det lettere å kurere. Ifølge Mayo Clinic, hvis du har vært smittet for mindre enn et år, trenger du bare trenger én dose. Spedbarn vil også trenge en dose av penicillin, selv om legen har behandlet deg for sykdommen.

Dosering

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil behandling for et spedbarn vare i opp til 10 dager. Under barnets behandling, er det viktig å fullføre hele løpet av medisinering. Hvis du glipp av enda en dag, må du gjenta kurset.

Penicillin bivirkninger

Noen bivirkninger fra penicillin er Jarisch-Herxhemier reaksjon. Spedbarn kan utvikle feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine og kvalme. Denne reaksjonen varer i bare noen få dager på det meste.

Forebygging / løsning

Praktisere sikker sex kan hjelpe deg å unngå å fange syfilis og dermed har barnet til å utvikle medfødt syfilis. Hvis du har blitt diagnostisert med sykdommen, få medisinsk tilsyn snarest mulig. Svangerskapskontroll er viktig. Riktig behandling kan redusere ditt barns sjansene for å utvikle komplikasjoner som blindhet, nevrologiske problemer, skjemmende og døvhet.