Digidexo.com

Hva kan man forvente når du forventer den første måneden

Hva kan man forvente når du forventer den første måneden


Den første måneden av svangerskapet kan være både veldig spennende og litt overveldende. Alle slags spørsmål kommer opp for forventningsfull forelder, og svarene på disse spørsmålene er generelt lett å finne.

Prenatal Health Care

Den første bestillingen av virksomheten bør være et besøk til en svangerskapskontroll helse spesialist, for eksempel en fødselslege / gynekolog (OB / Gyn), Nurse Practitioner, Tillatt jordmor, eller familien lege. Der vil du bli gitt en blodprøve og urinprøver for å finne ut nøyaktig hvor gravid du er og hvor du er gestationally snakker i 40-ukers periode. En fysisk eksamen, inkludert en bekken eksamen, vil bidra til å finne ut om alt går som det skal. Din helsepersonell kan eller ikke kan foreslå en ultralyd på dette tidlige stadiet å påvise fosterets progresjon. Du vil også motta andre instrukser som å ta prenatal vitaminer, ta vare på kroppen din som svangerskapet skrider frem, og andre viktige prenatal forholdsregler knyttet til livsstilsvalg. Hvis du er en høy-risiko svangerskap på grunn av alder eller andre helsemessige forhold eller helsen din historie, vil din helse utøveren råde deg hvordan du skal håndtere disse problemene. Ikke avhengig av resultatene av hjemme graviditet tester som de kan være misvisende.

Spise sunt

Nå som du spiser for to (eller flere!), Er det visse retningslinjer for hva du bør spise og hva du bør unngå. Alkohol, sigaretter, narkotika (unntatt de som foreskrevet av helsepersonell), sushi og andre matvarer er på listen for stoffer og matvarer du bør unngå under graviditeten. Det beste alternativet for å holde seg frisk er å spise mye frukt, grønnsaker, proteiner og hele korn, og å drikke rikelig med væske, akkurat som du ville gjort for å opprettholde helse ellers. Spise mat rik på jern og protein er anbefalt, som er å ta pauser i løpet av dagen og får minst åtte timers søvn hver natt. Kroppen jobber hardt for å gjøre en person, så behandle det godt.

Trening

De fleste øvelser, gruppetrening, og treningsutstyr er generelt trygt under svangerskapet, men det hele avhenger av den opprinnelige helsen til mor. Holde opp din fitness rutine er viktig for å øke energinivået. Sjekk med legen din om din oppgave diett og hva som er trygt for deg å starte eller fortsette å gjøre.

Kvalme og trøtthet

Kvalme begynner ikke for de fleste vordende mødre før om seks uker inn i svangerskapsperiode på 40 uker. Noen mødre å bli opplever ingen kvalme overhodet under svangerskapet. Andre er kvalm 24/7 (ikke bare om morgenen) fra svært tidlig i svangerskapet. Tommelfingerregelen er at på rundt fire måneder, bør kvalme avta noe hvis ikke forsvinner helt. Vordende mødre ofte finne sine sanser forbedret, spesielt deres luktesans, og kan reagere kraftig på lukter som, før graviditeten, ikke påvirker dem, for eksempel lukten av fisk, biff, egg, fjærkre, og kaffe. Så ta det med ro i morgen og unngå kvalme utløser nevnt ovenfor.

Fatigue er et annet symptom du kan oppleve i din første trimester. Få nok søvn hver natt (sju til ni timer anbefales), fortsett med din helse-omsorg leverandøren godkjente fitness diett, og drikke mye væske for å hindre dehydrering.

Ømhet

Den følelsesmessige berg-og dalbane av hormoner under den normale perioden av svangerskapet til side, vordende mødre ofte merke at brystene erfaring ømhet. Denne ømhet kan være en brennende følelse på sidene av brystene, ekstremt følsomme nipler, og nesten umiddelbar vekst av bryststørrelse. Disse og andre nye fysiske fornemmelser er en del av den fantastiske reisen du vil oppleve tidlig i svangerskapet.

Fortelle andre

Som du fremgang i svangerskapet, kan du velge å dele informasjon med venner og familie. Mange vordende mødre vente til den første trimester (tre måneder) har passert før du deler sine gode nyheter. Grunnen til dette er at de fleste spontanaborter skjer tidlig i svangerskap, og måtte fortelle de samme menneskene at svangerskapet ikke går slik du håpet gjør det dobbelt vanskelig for foreldrene. Andre vordende foreldre avvise dette motvilje mot å dele den gode nyheten som ren overtro og frydefullt kunngjøre for hele verden at de forventer. Uansett beslutning du gjør, vet at så snart du begynner å fortelle folk, råd fra andre foreldre (og ikke-foreldre, også) vil da strømmer. Så gjør deg klar for angrep av informasjon som kommer din vei, og vurdere å bevæpne deg selv med en av de mange forventningsforeldre bøker der ute.