Digidexo.com

Bifokale Contact Lens Problemer

I det siste, lesebriller eller bifokale var de eneste alternativene som er tilgjengelige for de som utviklet problemer med fokus på nære objekter. Når bifokale kontaktlinser ble først utviklet, var ikke tidlige versjoner svært effektive og ofte ført til frustrasjon for mange wearers. Til tross for forbedringer og økt alternativer i bifokale kontakter, kan man fortsatt oppleve problemer.

Betydning

Bifokale kontaktlinser er et alternativ for folk som har en tilstand som kalles presbyopi. Presbyopi vanligvis utvikler seg rundt alderen 40. Personer med denne tilstanden ofte merke en redusert evne til å fokusere på nære objekter. Dette problemet oppstår fordi krystallinske linsen på øyet at lyset fokuseres gjennom kan miste sin elastisitet med alderen. Lider finner de trenger for å holde aviser og andre elementer med liten skrift lenger unna for å lese dem.

Typer Bifokale Kontakter

Det finnes mange alternativer tilgjengelige for dem som ønsker å korrigere presbyopi med kontaktlinser. Bifokale kontaktlinser er laget med forskjellige ringer eller segmenter av makt. Resepter til riktig avstand og nær visjon er på samme objektiv. Noen bifokale linser har en kraft på toppen og en på bunnen; andre er laget med konsentriske ringer av forskjellige krefter. Multifokale linser er lik bifokale, bortsett fra at de bruker en progressiv eller blandet utvalg av korrigerende krefter gjennom linsen. Med tiden lærer øyet å fokusere gjennom kraften trengs. Bifokale og multifokale kontakter er tilgjengelig i myk og stiv (gass permeable stiler).

Andre alternativer

Noen personer med presbyopi har bedre suksess forbedre sin visjon med andre metoder for bruk av kontaktlinser. En teknikk som kalles monovision innebærer å bruke ett objektiv for avstand i det ene øyet, og en annen linse for nær visjon i det andre øyet. En annen teknikk som kalles modifisert monovision brukes noen ganger, der personen bærer en multifokal linse på det ene øyet og bærer et objektiv med én resept i den andre.

Betraktninger

Finne den beste progressive kontaktlinse for en person kan være mer tidkrevende og kostbart enn med vanlige objektiver. Brukeren må kanskje prøve ut noen forskjellige alternativer over span av flere dager til å bestemme den mest effektive en. Noen mennesker konkludere at de ikke ser så godt med myke bifokale linser og må justere til stive, gass-permeable linser for bedre syn.

Løsninger

For å finne den beste individuelle passform for bifokale kontaktlinser, må en optiker gjennomføre en grundig synsundersøkelse. To faktorer er størrelsen av pupillen og mengden av korreksjon som er nødvendig for nærsyn. Fordi brukeren må kanskje prøve flere forskjellige typer kontakter for å finne det beste valget, de fleste øye omsorg praksis gi gratis prøve linser.