Digidexo.com

Effekter av Topimax

Topimax er merkenavnet for den generiske narkotika topiramat. Det er en anti-konvulsiv godkjent av Food and Drug Administration for å behandle migrene og epilepsi. Det er også brukt til å behandle anfall hos pasienter som har Lennox-Gastaut syndrom, en sykdom som fører til forsinket utvikling og beslag. Noen leger bruker det for bipolar lidelse, men dette regnes off-label bruk av stoffet.

Migrane Hodepine

I motsetning til mange andre migrene hodepine medisiner, er Topimax tatt på en forebyggende, eller forebyggende, grunnlag snarere enn ved starten av en migrene. Det tar omtrent 2 til 3 måneder for å fastslå om stoffet vil være effektiv i beroligende nerveceller i løpet av en migrene hodepine. En studie av Idaho Drug Utnyttelse omtale Program viste at profylaktisk behandling var en god idé for pasienter med alvorlige eller gjentatte migrene, med en reduksjon i hodepine med så mye som 50 prosent.

Epilespy

Topimax er foreskrevet for å hindre epileptiske anfall er både voksne og barn; Hvis det imidlertid brukes for barn som er yngre enn 10 år, må den kombineres med et annet medikament epilepsi. Topimax er en av flere tilgjengelige medisiner for anfall. Leger bør overvåke pasientens serum bikarbonat mens Topimax og andre anti-anfall medisiner for å sørge for at det ikke er noen overdreven syre i blodet.

Bipolar Disorder

Bipolar lidelse, også kalt manisk-depressiv lidelse, er preget av dramatiske humør skift og aktivitet. Topimax er noen ganger foreskrevet for bipolare pasienter. Men ifølge Statens institutt for psykisk helse, har det ikke vært noen store studier utført som viser det er mer effektivt enn standard legemidler som brukes for bipolar.

Bivirkninger

Selv Topimax, som enhver narkotika, kan gi bivirkninger, de fleste pasienter finne dem for å være mild. Få mennesker stoppe behandlingen på grunn av bivirkninger. Nummenhet og prikking i armer og ben er de vanligste bivirkninger, og oppstår vanligvis når folk først begynner stoffet. Fatigue er en annen vanlig bivirkning. Andre mennesker opplever endring smak, vekttap og konsentrasjonsvansker. Topimax kan føre til p-piller for å være mindre effektive. Noen få pasienter utvikle nyrestein mens du er på medisiner.

Øyeproblemer

Topimax kan føre til en alvorlig øye problem hos noen pasienter som starter med øyesmerter og tåkesyn. Venstre ubehandlet, kan pasienter utvikle nærsynthet og en form for glaukom. Pasienter som opplever øyeproblemer mens du tar Topimax bør umiddelbart avslutte stoffet.

Dryss Kapsler

Topimax tabletter skal svelges hele. Men for pasienter som har problemer med å svelge, dryss kapsler er tilgjengelig. Kapselen åpnes og innholdet drysset over en teskje av myk mat som lett kan svelges, for eksempel iskrem, pudding, yoghurt eller eplemos. Pasienten bør svelge hele teskje uten å tygge, og drikke vann umiddelbart etterpå for å sørge for at alle medisiner har gått ned.