Digidexo.com

Hvordan beregne øyedråper

Når du må bruke øyedråper, er det svært viktig å forstå nøyaktig hvordan du skal beregne riktig dosering. Bruke for mye kan irritere øynene, men ikke bruker nok kan forlenge dine symptomer.

Hvordan beregne øyedråper

•  Snakk med legen din om hvor mange dråper du skal sette inn i øyet. Dette er et viktig skritt om du bruker resept eller over-the-counter dråper.

Les øyedråper instruksjonene nøye for å sikre at du har beregnet riktig mengde dråper å sette inn i øyet.

•  Undersøk øyet dropper nøye. Pass på at det ikke er skadet på noen måte. Det bør være fri for alle sprekker, chips og tresko. Hvis den er skadet, få en ny dropper. En skadet dropper kunne påvirke regnestykket.

Plasser øyet dropper over vasken og praksis la ut en dråpe om gangen. For eksempel, hvis du har beregnet at du trenger tre dråper, praksis la ut tre dråper, ett om gangen.

Hold et speil foran ansiktet ditt, eller få noen til å se på deg som du bruker dråpene. Dette vil sikre at du får riktig mengde dråper i øyet. Hold øye dropper ca 2 inches bort fra øynene og klem ut antall dråper som kreves.

Hint

  • Prøv ikke å gå glipp av doser av dine øyedråper. En del av beregningen prosessen er å vite hvor mange ganger om dagen du skal bruke dråpene. Skriv notater for å minne deg selv, eller be dine familiemedlemmer til å hjelpe deg å huske.