Digidexo.com

Hva er oksygen vann terapi?

Med så mange forskjellige produkter på supermarked hyller lovende forbedret ytelse gjennom hele dagen og fordøyelige snarveier til øvelsen resultatene du ønsker, er det lett å gå seg vill i labyrinten av reklame og garantier. Oksygen vann er en av de produktene med slike påstander - men før du går ut og kjøpe deg en six-pack, ta en titt på fakta bak den såkalte supplement.

Forklaring

Oksygen vann beslutningstakere hevder deres produkt forbedrer atletisk ytelse ved å øke kroppens mengde oksygen, som den bruker til drivstoff selv. Det har blitt bevist at økt oksygenopptak gjennom å puste forbedrer atletisk ytelse så mye at det er ulovlig i de fleste idretter. Fordelene ved å fordøye oksygen, men er mindre sikker. Oksygen vann tilsynelatende øker mengden av oksygen tilgjengelig for kroppen ved å blande oksygen inn med vannet.

Fordeler

Oksygennivået er avgjørende for idrettslige prestasjoner. Jo bedre en idrettsutøver kropp er ved å ta inn, absorberer og ved hjelp av oksygen, jo mer effektivt vil det være over lengre tidsperioder. Noen profesjonelle idrettsutøvere er overbevist om at oksygen vann forbedrer sine idrettsprestasjoner. Ifølge Fakta om Fitness nettsted, en studie utført av Texas Kvinneuniversitetet i 2001 viste utøverne løpe fem kilometer temporitt raskere når man drikker oksygen vann enn når man drikker vann fra springen.

Misforståelse

I virkeligheten, øker oksygen i vann er svært vanskelig å gjøre, og resultatene er marginale. Dr. Howard G. Knuttgen fortalte Fakta om Fitness nettside at "Svært lite oksygen kan bli tvunget inn i vann under trykk -. Mindre enn det som finnes i en enkelt pust meste av oksygenet i vannet ville slippe ut i atmosfæren når du åpne beholderen. Ytterligere oksygen vil bli absorbert inn i cellene i tarmveggene. Alt dette vil skje før en hvilken som helst oksygen ville nå blodet, mye mindre musklene. "

Betraktninger

Selv om studien ved Texas Kvinneuniversitetet viste en forbedring i ytelse, ble disse resultatene ikke publisert. Dette har en tendens til å skje når resultatene av en test ikke gir resultatet testerne håpet det ville ha - fordi studien var upublisert, er det sannsynlig at andre faktorer bidratt til raskere tider. Andre publiserte studier fra flere laboratorier og universiteter har ikke klart å vise oksygen vannets evne til å forbedre ytelsen.

Expert Insight

Ikke forvent noen gevinst fra å drikke oksygen vann. Idrettsutøvere trekke oksygen gjennom lungene, i stedet for magen, og selv om oksygen ble trukket gjennom magen og inn i blodet, ville det ikke gjøre en merkbar forskjell. Når det gjelder å ta i oksygen, det er bare en del av utstyret som kan hjelpe deg å gå lenger - et par friske lunger.