Digidexo.com

Rå grønnsaker Ernæring

Rå grønnsaker er en god matbit hvis din ser på kalorier eller er stadig på farten. Selv om hver grønnsak har noe å tilby ernæringsmessig, er det noen som skiller seg ut som den beste.

Kalorier

Hvis du leter etter en lav-kalori snack, ser ikke lenger enn rå grønnsaker. En tredjedel av en rå medium agurk har 10 kalorier. To stilker av selleri har 15 kalorier. En servering av sju reddiker har 10 kalorier.

Kalium

Kalium er en viktig del av en daglig diett. En middels stilk av rå brokkoli kan tilby 460 mg kalium, 13 prosent av det daglige verdi. En middels tomat kan bringe 340 mg kalium, eller 10 prosent av det daglige verdi.

Kostfiber

Brokkoli er også en god kilde til kostfiber. En middels stilk av brokkoli eller tre-kvart kopp grønne bønner vil ha 12 prosent av det daglige verdi av kostfiber.

Vitamin A

Rå gulrøtter er en god kilde til vitamin A. En syv-tommers lang gulrot har 110 prosent av det daglige verdien av vitamin A.

Vitamin C

En servering av brokkoli har mer enn 200 prosent av det daglige vitamin C kravet. En servering av paprika (ett medium pepper) eller blomkål (en sjettedel av et middels hode) kan tilby mer enn 100 prosent av det daglige verdi også.