Digidexo.com

Gjør det selv Albuterol Delivery System

Albuterol er et medikament som brukes til å utvide seg og slappe bronkialtreet, tilrettelegging normal pusting. Takket være dens evne til raskt å tillate mer luft inn i lungene, er albuterol brukes til behandling av bronkospasmer forårsaket av astma, kronisk obstruktiv pulmonær sykdom eller andre respiratoriske tilstander. Denne medisinen er nyttig for kroniske pusteproblemer eller som svar på en akutt brochospasm. Heldigvis er det lett å bruke hjemme og administrere selv.

Forholdsregler

Visse forhold kan være årsak komplikasjoner med albuterol. Hvis du har en hjertesykdom, diabetes, epilepsi, eller hypertyreose, kan albuterol være usikre. Diskuter med legen din mulige alternative behandlingsformer. I tillegg bør gravide ikke bruker albuterol.

Albuterol bruk

Albuterol administreres via inhalator, en lomme-størrelse plast enhet som sprayer medisinen direkte inn i luftveiene. Hvis det er første gang du bruker inhalatoren, eller du ikke har brukt det i flere uker, bør du prime det først. Gjør dette ved å riste kraftig, og deretter skyte tre eller fire spray i luften. For normal bruk, også begynne ved å riste inhalator. Ta av lokket som dekker munnstykket, så puster så fullstendig som mulig. Plasser leppene rundt munnstykket og trykk ned medisinen beholderen mens inhaling sakte. Etter inhalasjon, hold pusten i åtte til ti sekunder. Pust sakte. Hvis du føler at du trenger en ekstra dose, vent i minst ett minutt før administrering av medisiner en gang.

Inhalator fremdriftssystem

I 2009, den amerikanske .government håndhevet en lov om at alle inhalatorer må bruke hydrofluoralkan (HFA) for å drive sin medisin. Dette er et forsøk på å kvitte seg med standard klorfluorkarbon (KFK) driv inhalatorer, som disse eldre modellene er skadelige for miljøet. De nye HFA inhalers brukes på samme måte, men de føler seg litt annerledes når du bruker medisiner; fremdrift er mindre kraftig, men den medisinen som faktisk blir levert mer effektivt.

Inhalator vedlikehold

Du bør ha inhalatoren med deg til enhver tid; under et akutt astmaanfall, kan albuterol redde livet ditt. Inhalatoren skal alltid være tørr og ren, og munnstykket Lokket skal alltid legges ved. Om en gang i uken, tar medisiner beholderen fra inhalatoren og kjøre munnstykket under varmt vann. Pass på at ikke noe vann igjen i inhalatoren, og deretter feste munnstykket cap og albuterol beholderen.