Digidexo.com

Typer Pears

Typer Pears


Pærer ble opprinnelig dyrket i Asia og brakt til Europa og senere til Nord-Amerika. I dag, en rekke arvestykke pæretyper har vært dyrket i USA Det er faktisk 3000 forskjellige varianter av pærer dyrket rundt om i verden. De mest populære typer i USA er Bartlett og Anjou, etterfulgt av andre varianter som Bosc, Comice og Seckel.

Pears - ernæring verdi

Pærer er rike på næringsstoffer. En middels stor pære gir omtrent 210 milligram kalium, som er nødvendig for protein og karbohydrat-metabolisme, så vel som sunt hjerte og nervefunksjoner. Pærer inneholder også vitamin C for vev reparasjon og immunforsvaret helse. I tillegg, pærer inneholder kostfiber, for det meste i form av pektin, for å opprettholde blodsukkernivået og hjelpe til regularitet. Pærer inneholder fruktose og glukose for rask energi, og ingen kolesterol eller mettet fett.

Bartlett Pears

Bartlett pærer er smale øverst og større plass til en avrundet form i den nederste halvdelen, som gir opphav til begrepet "pære form." Bartlett pærer er i sesong fra august til januar eller februar og kommer i både gul, som blir til grønn som den modnes, og røde farger. De røde Bartlett pærer skifte fra grønt til middels rød og brun-rød som de modnes. Pære er kjent for sin aroma og saftighet, og er ofte brukt for hermetisering og baking.

Anjou Pears

Anjou, eller "d'Anjou" pærer, kommer i både grønne og røde farger. Den Anjou pære er eggformet snarere enn den vanlige "pære" form. Anjou pærer ble oppkalt etter den Anjou-regionen i Frankrike, og ble introdusert i USA i 1842 De er dyrket i overflod og tilgjengelig nesten året rundt. Disse pærer ikke skifte farge når de modnes, men er fortsatt grønt eller rødt. Red Anjou pærer oppsto som naturlig forekommende transformasjoner på grønne Anjou trær.

Bosc, Comice og Seckel Pears

Andre kommersielle pære typer inkluderer Bosc, en gulbrun pære med tett kjøtt og en mildt søt smak. Bosc pærer er dyrket på vestkysten av Nord-Amerika, og i Australia og Europa. Comice pærer er noe egg-formet som Anjous, men med en rød blush i tillegg til sin grønne farge, og er tilgjengelig fra august til mars i US Seckel pærer er små og vanligvis inneholde mer rød hud enn grønn hud.

Asiatiske Pears

Asiatiske pærer kommer i mange kommersielle varianter, og er de eldste dyrkede pærer i verden. Asiatiske pærer er noen ganger kalt "eple pærer," som sin runde form og fast struktur minner om epler. Vokst i Japan, Kina og andre regioner i Asia, så vel som på den amerikanske vestkysten, disse saftige og søte smaker pærer varierer i farge fra gul til grønn-gul til brun, og er best spises fersk i motsetning til å bli brukt i matlaging.