Digidexo.com

Hva som utløser astma hos barn?

Astma utløser vil variere fra barn til barn, og det kan være mer enn ett irritasjonsmoment som utløser astma. Årsaken kan være en allergi eller miljø, så er det viktig å vite hva som utløser et astmaanfall og prøver å unngå det. Andre faktorer som kan utløse astma inkluderer trening, infeksjon, stress, tilsetningsstoffer og tørr, kald luft.

Allergier

Astma utløst av allergi er kjent som allergi indusert astma. Ifølge Rush University Medical Center, er astma hos barn forårsaket av allergi og en genetisk predisposisjon. De fleste barn som har astma også lider av allergi. Barn med allergi gjøre for mye av en allergi antistoff som kalles immunglobulin E (IgE). Små mengder av allergener utløse frigjøring av histamin og dette utløser astmaanfall. Testing gjøres vanligvis for å identifisere hva barnet er allergisk mot for eksempel pollen, støv og mugg. Trinn kan da bli tatt for å fjerne eller begrense allergi triggere og forhindre hyppige astmaanfall. Steps foreldre kan ta inkludere, vasking og tørking sengetøy en gang i uken, og line madrasser med plast for å hindre støvmidd.

Trening

Barn som har astmaanfall etter å ha deltatt i anstrengende fysisk aktivitet som løping, svømming, eller sport, har utøvd utløst astma. Hvis trening er den eneste trigger, kan riktig medisinering tillate dem å delta i idrett og andre aktiviteter som alle andre barn. Foreldre bør sørge for at barnet bærer en "redning" medisiner, som for eksempel en inhalator, og varsle skole, lærere og trenere om barnets astma slik at barnet kan ta medisiner etter behov.

Miljø

Miljø astma utløser hos barn inkluderer røyk, forurensning, røyk fra gass, vedovner, kjemikalier og parfymer. Begrense barns eksponering for slike irritanter vil redusere astmaanfall. Endringer i været som kald, tørr luft, endringer i luftfuktighet og temperatur kan påvirke barnets astma. Det kan være flere allergener eller irritanter gjennomført på lufta i disse tider som kan utløse et astmaanfall.

Følelser

Et barn som opplever sterke følelser som angst, gråt, stress, sinne, eller ler for hardt kan utløse et astmaanfall. Pass på at barnet ikke blir for følelsesmessig og prøve å begrense stressende situasjoner.

Tilsetningsstoffer

Noen barn kan ha mat følelser som kan utløse et astmaanfall. Visse matvarer som inneholder sulfites og konserveringsmidler kan forårsake astma symptomer. Ifølge International Food Information Council, vil 6 til 8 prosent av barna med astma har mat-indusert astma angrep.