Digidexo.com

Hva slags mat inneholder det høyeste beløpet av jern?

Jern er et viktig mineral for cellulær funksjon, som gjør det mulig å transportere oksygen blod gjennom kroppen. Personer med mangler kan utvikle anemi og / eller symptomer på apati og mottakelighet for sykdom.

Typer

Plantebasert og dyre-baserte matvarer inneholder ulike typer jern, med dyr-baserte vurderes bedre for ernæringsmessige behov, rapporterer Office of Kosttilskudd.

Top dyre-baserte Iron Kilder

Kyllinglever inneholder det høyeste beløpet av jern per porsjon, ca 13 mgs per 3,5-oz. servering, sammenlignet med den nest beste kilden, stekt østers, som inneholder 4,5 mgs for seks stykker.

Mest Vegetar Iron Kilder

Mange frokostblandinger og havregrøt er nå beriket med jern. Belgfrukter som soyabønner og linser gir også betydelige mengder jern for de som ønsker å øke sin inntak.

Fordeler

Opptil 80 prosent av folk over hele verden er jern mangelfull. Opprettholde riktig inntak av omtrent 8 mg per dag for menn og 18 mg per dag for kvinner kan opprettholde intellektuelle prestasjoner.

Advarsel

Overskudd av jern kan forårsake skade på leveren og hjertet på grunn av opphoping forårsaket av kroppens manglende evne til å skille ut unødvendige mengder av mineralet.