Digidexo.com

tolvfingertarmen funksjon

Hvilke funksjoner i bukspyttkjertelen og tolvfingertarm?

Bukspyttkjertelen og tolvfingertarmen er strukturer innen fordøyelsessystemet av menneskekroppen. De er forbundet med hverandre og virke sammen for å hjelpe fordøyelsen.

Pancreas

Bukspyttkjertelen kjertel ligger bak magesekken og kobler til tolvfingertarmen av to bukspyttkjertelen kanaler. Bukspyttkjertelen er omtrent fem inches lang med en tomme bred.

Pancreas Funksjon

Bukspyttkjertelen det meste fungerer som en endokrin kjertel. Denne kjertelen produserer fordøyelsesenzymer som kalles bukspyttkjertelen juice. Det er også et lite antall celler i bukspyttkjertelen er kjent som Langerhanske øyer. Langerhanske øyer utsondre hormoner insulin, glukagon og somatostatin.

Duodenum

Den duodenum er faktisk den korteste delen av tynntarmen. Forming av en C-formet kurve, har denne strukturen kanaler som kommer inn fra den lever, galleblære og pankreas.

Tolvfingertarmen Funksjon

Tolvfingertarmen mottar delvis fordøyd mat fra magen og fortsetter fordøyelsesprosessen. Tarmsaft fra tynntarmen og sekreter fra bukspyttkjertelen, leveren og galleblæren hjelpemiddel i denne prosessen.

Bukspyttkjertelen og Duodenum Disease

Bukspyttkjertelkreft er en sykdom som kan påvirke både bukspyttkjertelen og tolvfingertarmen. Bukspyttkjertelkreft noen ganger vokser inn eller presser på tolvfingertarmen.

Funksjon Innvoller i hjerte- og karsystemet

Tarmene er ikke en del av det kardiovaskulære systemet, men bidrar til dens funksjon ved å fordøye næringsstoffer fra mat for bruk i alle celler i kroppen. Tarmen er delt inn i to hoveddeler, tynntarmen og tykktarmen.

Tynntarm

Tynntarmen ligger kveilet i bukhulen. Strukket til sin fulle lengde, er det 20-23 meter lang. Mens tynntarmen er flere ganger lengre enn den tykktarmen, det blir sitt navn fordi den er mindre i diameter enn den tykktarmen. Det er tre deler til tynntarmen (tolvfingertarmen, jejunum og ileum) og hver seksjon serverer et bestemt formål.

Den første delen er tolvfingertarmen, som kobles direkte til magen og er der all maten vi spiser er forberedt for videre fordøyelse. Den andre delen er jejunum, hvor selve fordøyelsen finner sted. Den siste delen er ileum, der næringsopptak skjer.

De innvendige veggene i tynntarmen har rynker kalt rugae. Den rugae da har strukturer kalt villi, og villi har enda mindre strukturer kalt microvilli. Alle disse konstruksjoner øke arealet av tarmen. Så mens tynntarmen er svært smale, dens lengde kombinert med rugae, villi og microvilli gi den et areal omtrent tilsvarende en tennisbane. Denne høye flateareal gir for optimal næringsopptak.

Tykktarmen

Tykktarmen brytes rundt tynntarmen som en bilderamme. Det er fem meter lang og er delt inn i fire seksjoner: cecum, tykktarm, endetarm og anal kanalen.

Caecum kobles til tynntarmen på ileum og dette er der sluttproduktet kommer inn i tykktarmen. Tykktarmen er den lengste delen av tykktarmen, og er delt inn i fire deler: stigende, tverrgående, synkende og sigmoid kolon. Endetarmen er der de endelige avfallsprodukter er forberedt for fjerning, og analkanalen er der avfallet faktisk forlater kroppen.

Funksjonen til tynntarmen

En titt på hvordan tarmkanalen fungerer bidrar til å forstå hvordan de tynntarmen funksjoner i det kardiovaskulære systemet. Når maten er inntatt, det først går til magen der det er kjernet i et stoff som heter chyme. Kymus beveger seg deretter fra magen til tolvfingertarmen av tynntarmen. I tolvfingertarmen, bukspyttkjertelen spruter fordøyelsesenzymer som lipase, protease og amylase for å bryte kymus ned i sine minste deler. Lipasen bryter ned fettstoffer til fettsyrer, karbohydrater amylase bryter ned i stivelse, og proteasen bryter proteiner ned til aminosyrer.

Fra tolvfingertarmen, flyttes chyme deretter til jejunum og ileum hvor enzymer fortsette å bryte det ned, og villi og microvilli absorbere næringsstoffer i blodet. Det er på nivå med tarmtottene og mikrovilli der den kardiovaskulære funksjonen av tynntarmen blir klart. Hver villus har en blodtilførsel i form av kapillærer. Kapillarer er små blodkar med meget tynne vegger som tillater næringsstoffer, gasser og andre små partikler til å passere inn og ut av blodet. Når næringsstoffene inn i blodbanen, blir de båret til cellene av et komplekst nettverk av arterier og vener.

Funksjonen til tykktarmen

De store tarmen serverer også en liten funksjon i det kardiovaskulære systemet. Når næringsstoffene blir absorbert fra kymus, er det beveges til tykktarmen hvor vann og noen mineraler er fjernet, og avfallet er størknet i fekalt stoff. Vannet og mineraler blir satt inn i blodet, noe som bidrar til å opprettholde blodvolumet og elektrolyttbalansen.

Konklusjon

Tarmene spille to mindre roller i det kardiovaskulære systemet. De forvandle maten vi spiser til en form som kroppen kan bruke, og deretter overføre disse næringsstoffene i blodet. De er også viktige vann og mineralbalansen i blodet vårt. En sunn tarmkanalen er avgjørende for vår helse og velvære, og riktig kosthold og mosjon er den beste måten å sikre riktig funksjon av vår tarmkanalen.

Tolvfingertarmen Disorder

Duodenum lidelse er en intestinal lidelse som ofte blir referert til som en duodenal (eller peptisk) sår. Det er også generelt kalles magesår. Et sår er en lesjon, eller åpne sår, finnes på huden eller slimhinnene område av kroppen. Tolvfingertarmen er et annet ord for mageslimhinnen og duodenal sår er et sår i mageslimhinnen.

Fakta

Tolvfingertarmen er det området i magen hvor pepsin (enzym som fordøyer mat) og saltsyre er til stede. Som et resultat blir ulcus i tolvfingertarmen noen ganger kalt magesår. Forskere som tidligere antatt at duodenalsår var et resultat av en dårlig diett og stress, men indikerer nyere forskning at visse magesyrer (slik som pepsin og saltsyre) også bidrar til sykdommen.

Årsaker

Aktuell forskning på tolvfingertarmen lidelser viser at 90 prosent av duodenalsår (og 80 prosent av magesår) utvikles som et resultat av Helicobacter pylori, eller H. pylori. H. pylori er en bakteriell infeksjon som påvirker den første delen av tynntarmen. Ifølge mayoclinic.com, omtrent halvparten av menneskene i verden har bakterier og viser ingen tegn på infeksjon. På den annen side kan individer som viser symptomer som et resultat av H. pylori oppleve komplikasjoner (som inkluderer kreft i magesekken og tolvfingertarm ulcer).

Funksjoner

I enkelte individer kan tolvfingertarm lidelse utvikle seg som et resultat av andre faktorer enn H. pyroli, dårlig kosthold og stress. Forskere tror at røyking forsinker helingsprosessen av eksisterende magesår samt øker sjansen for en person å få et sår. Koffein er kjent å begynne syresekresjon i magen, og kan fremkalle en eksisterende sår. Videre kan visse anti-inflammatoriske medisiner (for eksempel ibuprofen, aspirin og naproxen natrium) bidrar til de skadelige effektene av saltsyre og pepsin.

Symptomer

Personer som lider av magesår kan ikke alltid viser symptomer på sykdommen. Men det er et vanlig tegn på et sår på en brennende følelse i magen, mellom navlen og brystbenet. Den brennende smerte oppstår vanligvis mellom måltider og tidlig på morgenen. Andre symptomer er kvalme, oppkast, dårlig appetitt, raping, tretthet og vekttap.

Funksjon

Tolvfingertarmen lidelse fører til alvorlige komplikasjoner, hvis venstre ubehandlet. En alvorlig komplikasjon er innsnevring og tilstopping av tolvfingertarmen. Sår kan hovne opp og arr mageslimhinnen, og som et resultat, lukke tarmåpningen. Denne hindringen kan hindre maten fra å forlate magen og inn i tynntarmen, og kan føre til oppkast. Andre komplikasjoner er blødning i tolvfingertarmen og perforeringer i mageslimhinnen.

Utøvende Funksjon og Parkinsons sykdom

Utøvende Funksjon og Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom fører til problemer med tenkning og humør. Disse tankeforstyrrelser oppstå tidlig i sykdommen. De vanligste tenkning underskudd er i eksekutive funksjoner som innebærer høyere nivå tenkning ferdigheter. Disse problemene kan føre til andre vanskeligheter som, tristhet og mangel på impulskontroll. Kognitiv rehabilitering hjelper noen mennesker med Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, en forstyrrelse i hjernen, som er oppkalt etter den britiske legen James Parkinson, har fire store symptomer. De er tremor, stivhet i bagasjerommet eller ben og armer, treghet i bevegelse og mental tilbakegang. Parkinsons sykdom blir dårligere over tid.

Eksekutive funksjoner

Eksekutive funksjoner er en gruppe på høyere nivå tenkning ferdigheter som brukes til planlegging og selvkontroll. De fleste av de ledende hjerne funksjoner styres i frontallappene i hjernen. Dette området av hjernen er siste til å modne og den første til å avta. Eksekutive funksjoner inkluderer muligheten til å utvikle strategier for en oppgave som innebærer flere trinn, tenke fremover, bytte fra en oppgave til en annen raskt, konsentrere seg, kontroll impulser, spår basert på å gjenkjenne et mønster, tenke logisk, velge hva du vil gjøre med ufullstendig informasjon, ta hensyn til mer enn én ting om gangen, bestemme ting raskt og nøyaktig, og endre planer basert på hva som skjer i omgivelsene.

Tenker Evne

De fleste mennesker med Parkinsons sykdom merke en nedgang i deres evne til å huske ting. De finner også at hastigheten på deres tenkning er verre. Disse endringene er subtile. Denne generelle treghet i tenkning er preget av humør og tristhet. Å være trist kan bremse tenkning. Forskning har begynt i området av kognitiv rehabilitering som kan reversere denne langsom mental tenkning.

Kognitiv rehabilitering

Kognitiv rehabilitering er en terapi program som hjelpemidler folk i forvaltningen av vanskeligheter i hukommelse, tenkning, persepsjon og problemløsning. Ferdigheter er praktisert og planer er lært opp til å bidra til å forbedre utøvende funksjon og kompensere for underskudd som kan fremdeles være til stede.

Ifølge en artikkel i Archives of Gerontology og geriatri fra 2004 pasienter med Parkinsons sykdom viste en signifikant forbedring på verbal flyt, logikk og hukommelse, sammenlignet med en baseline gruppe andre med Parkinsons sykdom som ikke fikk kognitiv rehabilitering.

Emotion

Emosjonelle tilstand, kan ha avgjørende innvirkning på din tenkning. Din tenkning kan sterkt påvirke din følelsesmessige tilstand.

Eksekutive funksjoner kan påvirke ditt humør fordi eksekutive funksjoner kontrollere all informasjon du har om en situasjon. Utøvende funksjon styrer din vurdering av en situasjon også.

Andre problemer

Problemer med utøvende funksjon kan føre til vanskeligheter med alvorlige saker som penger. Du kan ikke være i stand til å balansere sjekkhefte hvis du har Parkinsons sykdom.

Også noen medisiner for Parkinsons sykdom føre til mer impulsivitet på toppen av høyere følelse av impulsivitet fra Parkinsons sykdom. På grunn av dette, kan du gjøre dårlige valg.

I tillegg omsorgspersoner av de med Parkinsons sykdom er påvirket på grunn av deres kjæres vansker med eksekutive funksjoner. En studie i Journal of Clinical Psychology i medisinske innstillinger fra 2007 sier at kravene til omsorg for en kjær med Parkinsons lett kan overstige familiemedlemmer coping evne.

Hvilke funksjoner av humane celle Kromosomer?

Hvilke funksjoner av humane celle Kromosomer?

Ordet "kromosom" kommer fra det greske "chroma" (farge) og "soma" (kroppen). Mennesker har 46 kromosomer ordnet i 23 par. De fleste arter inneholder i gjennomsnitt mellom 10 og 50 totalt kromosomer, ifølge Science avklart. Atlantisk laks har totalt 58 kromosomer, hunder har 78, griser har 38 og storfe, 60, som er oppført av Colorado State University.

Genetiske kode Storage

Et kromosom er en cellestruktur som inneholder genetisk materiale som kreves av organismen for å vokse og utvikle seg. Hver kromosom består av et stort, kveilet molekyl som kalles DNA (deoksyribonukleinsyre). Når forskerne ser på kromosomene ved hjelp av mikroskop, kan de "se" disse coiled strukturer tydelig. Hver DNA-molekyl består av en kjede av enheter kalt våre "gener". Gener er seksjoner av DNA som koder for spesifikke proteiner, slik som enzymer og hormoner.

Kjønnsbestemmelse

En av de 23 parene av humane kromosomer er "kjønnshormonet." Den har ett X-kromosom og ett Y-kromosom hos menn av våre arter og to X-kromosomer hos kvinner. Kjønnet til et barn bestemmes av hvilken kromosom hannen går ned. Hvis han går ned et X-kromosom fra XY paret, vil barnet utvikle seg til en kvinne. Hvis han går ned sitt Y-kromosom, vil barnet utvikle seg til en mannlig.

Celledeling kontroll

Kromosomer sikre at celledeling ("mitose") skjer med hell. Når en ny celle er opprettet, for eksempel, er det overordnede cellens kromosomer som sikrer at dattercellene mottar all nødvendig informasjon nødvendig for å vokse og utvikle seg fullstendig. "Sentromerer" er de strukturer som sikrer at kromosomene flytte til de riktige stedene i cellene, forklarer Clare O'Connor i "Nature". Forstå lidelser som oppstår som følge av feil cellulær produksjon beviser hvor viktig kromosomene er til livet.

Protein vedlikehold og lagring

Proteiner er viktig for oss fordi de utfører mange varierte funksjoner i kroppen vår. For eksempel, de virker som enzymer i løpet av fordøyelsen, som hormoner som styrer de mønstre av vår livssyklus og som oksygenbærere inne i blodet. Kromosomer diktere sekvensen av alle proteiner dannet i kroppen ved å opprettholde rekkefølgen av DNA, og de kan også lagre proteiner i sin sammenrullede struktur. Det er disse DNA-bundne proteiner som bidrar til å pakke DNA fullstendig.

Hvilke funksjoner av CSF?

Hvilke funksjoner av CSF?


Cerebrospinal fluid (CSF) er en klar væske som finnes i sentralnervesystemet. CSF produseres av kapillarene i hjernen og choroid plexus - en struktur i ventriklene i hjernen. CSF sirkulerer rundt de to halvkuler av hjernen og ryggmargen. Mengden av CSF i en gjennomsnittlig voksen person er mellom 100 og 150 ml. Denne CSF er fullstendig erstattet hver 5-6 timer, for 500 ml produseres hver dag.

Demping

Den primære funksjon av CSF er å gi demping for sentralnervesystemet (CNS), som består av hjernen og ryggmargen. Disse strukturene er ansvarlig for å styre alle funksjoner i menneskekroppen. Hjernen behandler de fem sansene: lukt, syn, hørsel, berøring og smak. Hjernen produserer også følelser, tanker, hukommelse og følelser. Motorisk funksjon for kroppen er drevet av spinal nerver som dukker opp fra ryggmargen. Cerbrospinal væske holder disse strukturene smurt og beskyttet.

Homeostase

Homeostase beskriver en tilstand av likevekt - å opprettholde balansen i et internt miljø. Cerebrospinalvæsken bidrar til homeostase på tre måter. For det første opprettholder det fysiske miljøet etter flytende hjernen og absorbere sjokk. For det andre har CSF det kjemiske miljøet ved å hindre giftstoffer i blod fra å komme inn i sentralnervesystemet. Endelig bringer CSF næringsstoffer til hjernen og fjerner avfallsprodukter fra hjernen.

Diagnostisering av sykdom

Den cerebrospinalvæsken kan brukes for å diagnostisere sykdom eller patologiske tilstander. Lumbalpunksjon brukes for å oppnå en fluidprøve gjennom en nål som settes inn i lumbar (nedre del av ryggen) område av spinalkanalen. Egenskapene til fluidet er analysert - glukose, proteiner, celletall og fluidtrykk - å sjekke for abnormaliteter. I tillegg er CSF testet for nærvær av infeksjon. Denne diagnostiske fremgangsmåten brukes til å kontrollere inflammasjon i sentralnervesystemet eller omkringliggende strukturer, økt trykk i hjernen, hjerneblødning, tumorer og immunsykdommer.

Hydrocephalus

Den vanligste cerebrospinalvæske patologi er hydrocefalus - "vann på hjernen". Denne tilstanden kan eksistere ved fødselen eller utvikle senere. Hydrocephalus er overdreven CSF i hjernen som påvirker hjernens utvikling og funksjon. Det er preget av en unormalt stort hode (hos barn), oppkast, irritabilitet, utviklingsmessige forsinkelser, urininkontinens, forvirring, balanse og koordinasjon problemer, tretthet og personlighetsforandringer. Hydrocefalus blir typisk behandlet med kirurgisk implantering av en shunt for å drenere overskuddsvæske fra hjernen til et annet område av kroppen. Rehabilitering behandling brukes til behandling av dysfunksjon forårsaket av hydrocefalus.

Hvilke funksjoner av parasitter?

Hvilke funksjoner av parasitter?


Hvis kjæledyret ditt noen gang har lidd av bendelorm eller hvis du noen gang har hatt Giardia, kan du finne deg selv lurer på hvorfor parasitter finnes i første omgang. Irriterende som de kan være, parasitter har funksjoner i den naturlige verden, og er en del av økosystemene enten vi liker dem eller ikke.

Regulerings arters bestands

Lignende sykdom og naturkatastrofer, parasitter regulere bestanden av noen gitt art til enhver tid og sted. Uten parasitter, kan en art sprer til et punkt der dens økosystem ikke kan opprettholde det. Således er et av formålene med parasitter å skape balanse i økosystemer. Tenk deg for eksempel en flokk kyr som beiter til det punktet at det er knapt noen mer vegetasjon. En parasitt kan begrense sine tall.

Parasitter og maten web

Den gamle modellen av top-down næringskjeden blir transformert inn i et nett ved tilsetning av parasitter. Dyr på "toppen" av næringskjeden, rovdyr, er mest utsatt for parasitter, som nå dem gjennom dyrene de spiser. Studier har vist at det er flere koblinger i næringskjeden mellom parasitter og verter enn mellom rovdyr og byttedyr. På denne måten parasitter bidra til stabiliteten av næringskjeden.

Bli kvitt dekomponering

Noen parasitter lever av råtnende kjøtt, som hjelpemidler i den naturlige nedbrytning av, sier de døde ekorn i front yard. Spesielt i naturlige omgivelser, er dette hjelpemiddel i nedbrytning viktig. I enkelte sykehus innstillinger, kan parasitter brukes til å kvitte seg med råtnende kjøtt for å få fart den naturlige prosessen med healing fra et brannsår eller sår. Det er viktig å merke seg imidlertid at dette ikke er noe å prøve hjemme.

Styrke immunitet

Noen nyere studier har antydet at parasitter faktisk spille en viktig rolle i immunforsvaret, og spekulerer i at økningen av autoimmune sykdommer i moderne samfunn kan skyldes deres effektivitet i å bli kvitt parasitter. En forsker ved Universitetet i Iowa viste at noen ormer roet immunforsvaret, selv om når deres tall ble for høy de forårsaket anemi og andre problemer. Han rasjonaliserte at parasitten funksjoner for å holde sin vert sunt for sin egen skyld i et forhold som visker ut skillet mellom symbiotiske og parasittiske.

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?


Mellom luft fra lungene og formen på leppene, stemmebåndene er en viktig komponent i å produsere tale og sang. Den medisinske termen for stemmebåndene er "stemmebåndene" - på grunn av sine funksjoner i puste og snakke. Når en eller begge stemmebåndene ikke fungerer som den skal; breathy tale og choking kan forekomme.

Deler av stemmebåndene

Den stemmebåndene består av brusk, og muskler dekket med et lag av mucosa. Musklene er 2/3 av de stemmebåndene og opprette to folder i form av en V.

Producing Sound

En funksjon av stemmebåndene er å vibrere luften som kommer opp fra lungene for å danne lyd. Foldene blir brakt sammen og vibrere av tilbakevendende laryngeal nerve. En annen nerve flytter hver vokal fold. Stemmebånd lammelse skjer når nerve ikke fungerer ordentlig, og foldene kan ikke flytte.

Hindrer Kveles

En annen funksjon av stemmebåndene er å kontrollere svelger maten i halsen fra munnen. Når stemmebåndene ikke fungerer som den skal; choking kan oppstå på grunn av foldene ikke la mat pass: Dette er ofte referert til som stemmebånds immobilitet.

Kontroll Air

Den tredje funksjonen av stemmebåndene er å kontrollere mengden luft sendes til og løslatt fra lungene. Når luften kommer inn i lungene, fold muskler åpne opp i form av en V. Vocal Fold Immobilitet er når stemmebåndene ikke åpne riktig, forårsaker uregelmessig pust og talevansker. Ensidig Vocal Fold Immobilitet er når bare én av de to folder ikke beveger seg riktig for å utføre pustefunksjoner. Bilateral Vocal Fold Immobilitet er når begge fold musklene ikke fungere fullstendig.

Lav binyrene Funksjon

Lav binyrene funksjon bærer symptomer som ligner på andre forhold og bør diagnostisert av lege. De vanligste symptomene er kronisk tretthet, stress og angst, og en lav motstand mot forkjølelse og infeksjoner. Livsstilsendringer som trening, avslapning og riktig kosthold kan forbedre kjertel hormon-sekresjon funksjoner.

Kortisol

En vanlig foreskrevet medikament for lav adrenal funksjon er kortisol, som bidrar til å regulere kroppens produksjon av hormoner. Når startet imidlertid pasienter noen ganger må fortsette å ta medisinen for livet.

Vitaminer

Vitamin C ofte kan bidra til å øke kroppens immunsystem. Vitamin C hjelper også kroppen bedre utnytte karbohydrater og proteiner, bygge røde blodlegemer og bekjempe infeksjoner som kan hindre binyrene funksjon.

Blood Sugar

Lavt blodsukker er ofte en medvirkende årsak til lav binyrene funksjon. Blodsukkernivået kan reagere på en svekket binyrene, mens dårlig kosthold bidrar til en allerede svak kjertelsystemet.

Justeringer

Kiropraktisk justering har hatt positive resultater i å gjenopprette binyrene helse fordi binyrene får næringsstoffer fra blodet som renner gjennom ryggraden.

Mat

Pantotensyre mangel kan skape et svekket binyrene. Spis mat høy i næringsstoffer, for eksempel tomater, brokkoli, laks og hele korn.

Trening

Ved oksygenblodårene gjennom trening, binyrene fungere bedre. Hoppe på en trampoline kan ha styrkende effekt på binyrene, mens økende balanse og aerob utholdenhet.

Blood Test for nyre funksjoner

Nyrer gi en vital funksjon for menneskekroppen. De rense blodet og holde den kjemiske balanse. Hvis nyrene ikke fungerer på optimalt nivå, begynner avfall å bygge opp. Blodprøver kan gjøres for å avgjøre om nyrene fungerer som de skal.

Kreatinin Blood Test

En blodprøve for nivået av kreatinin i blodet er en måte å kontrollere nyrefunksjonen. Normalområdet er 0,8 -1,2 mg / dl for menn og 0,6-0,9 mg / dl for kvinner. Nyrene bidrar til å opprettholde kreatinin-nivåene i blod. Hvis nyrene ikke fungerer godt, vil det være en ubalanse i kreatinin nivåer.

Blood Urea Nitrogen

En test for blod-urea-nitrogen bidrar test for riktig funksjon av nyre. Når urea er et avfallsprodukt fra proteinmetabolisme bygget opp etter nedbryting av protein; nyrene er ansvarlig for sin riktig avhending. Nyrene kast urea ved å filtrere det og skape urin. Når nyrene ikke gir gode resultater, begynner urea å bygge opp i blodet. En blodprøve for urea-nitrogen bidrar vurdere nyrene enes funksjon når de normale områder er forhøyet.

Glukose og Urea Lagersalg

For å sjekke nivået av glukose i kroppen, kan bli gjennomført en blodprøve. En blodprøve er enkel og gir umiddelbare resultater. Glukose nivå kan kontrolleres tilfeldig eller etter faste, og dette gir et område som bidrar til å bestemme hvorvidt Nyrenes funksjon reguleres. En rekke over eller under det normale antyder avvik.

For å hjelpe den blodsukker område og gi en bedre diagnose, kan en urea klaring test også gjøres. Dette bestemmer den urea nivåer i blod og må sammenlignes med en urin-analyse så vel. Denne testen viser effektiviteten av urea blir filtrert av nyrene.

Nøyaktig Funksjon peroxisomes i leverceller

Nøyaktig Funksjon peroxisomes i leverceller


Ifølge Florida State University molekylærbiologi avdeling, den viktigste funksjonen til peroxisomes i cellene er å avgifte skadelige stoffer som alkohol. Et par hundre peroxisomes kan bli funnet i en enkelt celle. De er ovale legemer hver med en diameter på omtrent 0,5 mikron.

Bakgrunn

Peroxisomes er mikroskopiske blærer (organ) i celler som inneholder enzymer som brukes i metabolske prosesser, og spesielt for å avgifte skadelige stoffer, så som hydrogenperoksid.

Beskrivelse

Hydrogenperoksid er en vanlig, og potensielt giftige, biprodukt av cellulær metabolisme. Enzymene i peroxisomes omdanne hydrogenperoksid til vann, noe som gjør det trygt for cellene.

Leveren

De peroxisomes i levercellene avgifte alkohol og andre skadelige forbindelser ved overføring av hydrogen fra dem til molekyler av oksygen (en prosess som kalles oksidasjon).

Disorders

Ifølge Northeastern Ohio universiteter College of Medicine, de to typer lidelser som påvirker peroxisomes er single peroksisomal enzymmangel og peroksisom BIOGENESIS lidelser, og de fleste peroksisom lidelser forårsake alvorlig nevrologisk dysfunksjon. Psykisk utviklingshemning, utviklingsmessige forsinkelser, samt høre og synsproblemer oppstår i de som har disse lidelsene.

Betraktninger

Peroxisomes bruke store mengder oksygen for å utføre sin funksjon.

Historie

I 1950 identifiserte Christian René de Duve peroxisomes og delte 1974 Nobelprisen i fysiologi eller medisin med Albert Claude og George Palade for sitt arbeid i å beskrive disse organeller.

Struktur og funksjon av en nervecelle

Struktur og funksjon av en nervecelle


En nervecelle, eller nervecellen, er den grunnleggende enhet i nervesystemet. Den overfører informasjon til og fra hjernen. Strukturen av et nevron tillater overføring å være rask.

Typer

Det finnes flere typer nerveceller, deriblant multipolar, bipolare og pseudounipolar. De kan klassifiseres som motor, sensoriske eller interneurons.

Funksjon

Motoriske nevroner sende informasjon fra sentralnervesystemet (CNS). Sensoriske neuroner sende informasjon mot CNS. Interneuroner sende informasjon mellom motor og sensoriske nerveceller.

Struktur

Nervecellene består av en cellekroppen, axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen og andre cellulære avdelinger. Axon er lang og omgitt av et lag av fett. Dendritter er grener fra cellekroppen.

Funksjoner

Axoner bære informasjon bort fra cellelegemet. Dendritter bære informasjon mot cellelegemet. Den cellekroppen behandler informasjon og holder nervecelle ved å produsere proteiner.

Transmission

Mellomrommet mellom nerveceller kalles synapsen. For informasjon å krysse synapse, kjemikalier sluppet fra en nervecelle og samhandle med neste nervecelle.

Binyrene funksjon hos barn

Binyrene funksjon hos barn

Når du tenker på et barns helse og trygg utvikling, trenger binyrene ikke vanligvis kommer til tankene. Funksjonen av binyrene, men er nødvendig for helse og trivsel. Det er først når binyrene er feil som folk vanligvis legger merke til dem. En grunnleggende forståelse av disse kjertlene kan bidra til å øke den generelle helsen.

Beliggenhet

Binyrene er plassert i magen, på toppen av nyrene. Det er to av disse kjertler, en på toppen av hver nyre. Binyrene er også kalt suprarenal kjertler. Begge disse navnene, binyrene og suprarenal, refererer til plasseringen av kjertler og mener "på eller i nærheten av nyrene."

Identifikasjon

De binyrene er svært liten og trekantet i form, men noen leger beskrive dem som stjerneformet. De er hver sammensatt av to forskjellige deler. Disse delene er binyremargen og binyrebarken. Hver av delene er ansvarlig for en annen funksjon inne i et barn eller en voksen kropp. Binyrene har også adrenal arterier som er koblet til dem.

Funksjon

Binyrene er en del av det endocrine system, noe som betyr at de arbeider med andre kjertler i kroppen for å produsere hormoner som er nødvendige for utvikling og vekst hos et barn. Binyrebarken skaper og utskiller hormoner direkte inn i blodstrømmen, mens medulla skaper hormoner som adrenalin.

Betydning

Binyrebarken skaper hormoner som er nødvendige for den daglige livet til et barn. Hormonene skilles ut av denne delen av binyrene glandsare ansvarlig for å kontrollere kroppens bruk av fett og karbohydrater, og for å bekjempe infeksjoner. Sunn binyrebarken funksjon er spesielt viktig i små barn fordi det hjelper dem å bekjempe sykdommer, og det styrker deres immunsystem. Binyremargen skaper hormoner som hjelper en person å takle stress, både følelsesmessig og fysisk. Dette er også svært viktig for et barn som det hjelper på hans evne til å reagere hensiktsmessig på stressende og intense situasjoner.

Problemer

Det er flere lidelser som kan påvirke adrenal hormon produksjon. Det er mulig for et barn å ha overaktiv binyrene, der kroppen vil produsere for mange hormoner, eller under aktive binyrene, der kroppen ikke vil produsere nok hormoner. En annen adrenal problem som berører barn er en lidelse som kalles medfødt adrenal hyperplasi, som er genetisk arvelig. Medfødt adrenal hyperplasi påvirker utvikling hos barn og kan forårsake problemer som denne lidelsen kan føre til senere problemer med sunn utvikling i puberteten.

Hvordan forbedre nyre-funksjon

Nyrene utføre flere viktige funksjoner for å holde kroppen fungerer som den skal. Nyrene hjelpe å filtrere blodet og fjerner avfallsprodukter fra kroppen. De hjelper til å regulere mengden av elektrolytter i kroppen, slik som natrium. Uten riktig funksjon av nyrene, ville vannbalansen i kroppen være feil, noe som resulterer i flere problemer. Nyrene kan begynne å svikte, noe som betyr at de ikke fungere skikkelig for en rekke årsaker som dehydrering, visse kreftformer, sepsis og bivirkninger fra noen medisiner. Det finnes noen måter å bidra til å forbedre nyrefunksjonen.

Hvordan forbedre nyre-funksjon

•  Spis sunn mat. Mat som inneholder store mengder salt, fett og sukker er vanskeligere å fordøye og gjøre de organene i kroppen jobbe hardere, inkludert nyrene. Siden nyrene filtrere ut avfallsstoffer, jo mer avfall det er, jo vanskeligere de trenger for å fungere. Spis mat lave i fett og høy i næringsstoffer, som magert kjøtt, grønnsaker, frisk frukt og helkorn.

Drikk nok vann hver dag. Å drikke seks til åtte glass vann om dagen kan bidra til å forbedre nyrefunksjon hos noen måter. Vannet hjelper nyrene utføre en av de viktigste funksjonene, som er å fjerne avfall. Vann hjelper skylle avfallet ut. Drikke mye vann hjelper også redusere sjansene for å danne smertefulle nyrestein.

Få til en sunn vekt. Nyrefunksjonen kan avta på grunn av forhold som type 2 diabetes. En viktig risikofaktor for å utvikle denne typen diabetes er overvekt. Å få til en sunn vekt og opprettholde det kan forbedre type 2 diabetes symptomer og som et resultat bedre nyrefunksjon.

Ta medisiner. Visse medikamenter kan bli brukt for å bedre nyrefunksjonen. For eksempel, hvis nyrene ikke fungerer som de skal på grunn av høyt blodtrykk, medisiner for å senke blodtrykket kan bestilles. ACE-hemmere kan anbefales å bremse nyresykdom ned og bidra til å forbedre funksjonen. Diuretika, noe som bidrar til å redusere overskytende fluid i kroppen, er også noen ganger brukt til å forbedre nyrefunksjon.

Har kirurgi. Nyrefunksjonen kan reduseres på grunn av en blokkert nyrearterien, som tilfører blod til nyrene. En kirurgisk prosedyre som fjerner blokkeringen kan bidra til å forbedre nyrene. Prosedyren blir utført ved å sette inn en ballong lignende enhet gjennom den renale arterie og blåse den til å åpne opp i arterien. En stent kan plasseres for å holde arterien åpen.

Hvordan gjøre for menneske Nyrer funksjon?

Den Nephron

Den grunnleggende funksjonsenhet i den menneskelige nyre er nevronet. Nyrene består av over 1 million nefroner som utfører de vitale funksjoner i nyrene. Den nevronet består av to komponenter; glomerulus, som er den vaskulære side av filtreringssystemet, og nyretubuli, som er den urin side av filtreringssystemet. Den nevronet er ansvarlig for filtrering av blodet etter at det går inn i nyrearterien, som grener i bittesmå blodårene til å danne nevronet. Den nevronet er også ansvarlig for å velge ut stoffer som kroppen vil bruke og reabsorbing dem. De Nephron sorterer gjennom gode og dårlige stoffer, filtrerer ut de dårlige og reabsorbs det gode. Den dårlige, som er de avfallsstoffer som kroppen ikke kan bruke, utskilles for å starte dannelsen av urin. Urin er det som er igjen etter fjerning av avfall fra blod, resorpsjon av vann, næringsstoffer, ammoniakk og etter nevronet avbrudd legemidler. Etter denne prosessen med resorpsjon og fjerning av avfallsprodukter, avslutter urin på nevronet ved hjelp av rør som kalles urinlederne, og deretter inn på blæren. Urinen er lagret her til vannlating. Urinen er gått ut av kroppen ved hjelp av et rør som kalles urinrøret. Friske nyrer produserer alt fra 1-2 liter urin per dag.

De nyreceller er svært følsomme for lavt oksygennivå i blodet. Når lavt oksygennivå oppdages, cellene produsere og frigjøre et hormon som kalles erytropoietin. Erytropoietin reiser til benmargen og stimulerer produksjon av røde blodceller dannes. Røde blodceller er ansvarlig for transport av oksygen. Når nyren blir skadet, kan den ikke produsere erytropoietin skikkelig. Når dette skjer, anemi resultater.

Blood Pressure Vedlikehold

Nyrene også bidra til å holde blodtrykket opprettholdes. Økende blodvolum kan forårsake økning av blodtrykket. Nyrene virke til å fjerne væske fra blodstrømmen, danner urin og senke blodtrykket. Når blodtrykket er lavt, nyrene frigjøre enzymet renin i blodet. Renin danner angiotensin, noe som fører til en sterk vasokonstriksjon, øker blodtrykket. Angiotensin aktiverer binyrebarken å frigjøre hormonet aldosteron. Aldosteron hjelper nyre for å opprettholde natrium (salt) i blodet, øke blodvolumet, og således blodtrykk. I tillegg til å opprettholde blodtrykket og urindannelsen, hjelper nyrene også å opprettholde kalsium for ben.

Nyrene er ansett som en endokrin kjertel, fordi den utskiller hormoner i orgelet. Nyrene skiller ut tre hormoner: erytropoietin, renin og kalsitriol, som er den aktive formen av vitamin D. Husk, nyrer holde styr på vår natrium innhold, og hvis du tar i overkant mengder av natrium, vil nyrene må jobbe ekstra hardt på opprettholde et trygt nivå for deg å holde deg frisk.
Nyrene utfører mange intrikate oppgaver 24 timer i døgnet, hver dag. Hjelp nyrene utføre sine oppgaver ved å se natrium inntak, drikke rikelig med vann hver dag og holde sukker til et minimum. Å spise grønne bladgrønnsaker vil bli godt respektert av nyrene.

Hva er årsaken til lav nyre-funksjon?

Diabetes

Når folk er diabetiker, de har en vanskelig tid å bryte ned glukose i systemet. Dette er et resultat av bukspyttkjertelen ikke riktig frigjør insulin. Nyrene er ansvarlig for filtrering av glukose ut av kroppen. Men når glukose forblir i kroppen i lengre tid, kan det være giftig for nyrene og føre til en tilstand som kalles diabetisk nyresykdom.

High Blood Pressure

Har høyt blodtrykk allerede øker sjansene for et hjerteinfarkt, men det kan også ta sitt toll på nyrene. Nyrene har små blodkar som blir brukt til å filtrere blodet av avfallsprodukter. Når blodtrykket er høyt, kan dette skade disse blodkar og forårsake nyrene å fungere dårlig.

Cystisk Nyrer

Polycystisk nyresykdom er en genetisk tilstand som kan føre til at nyrene ikke fungerer optimalt. Små, væskefylte cyster dannes i nyrene som ender opp forstørre dem. Dette deretter tar opp mye av den normale funksjon del av nyrene og fører til lav nyrefunksjon eller svikt.

Alkohol

Alkohol er allerede kjent for sin negative innvirkning på mange av kroppens funksjoner, men det kan også ha en negativ innvirkning på nyrene. Progressive drikking endrer ioniske balansen i kroppen som kan føre til skadede celler i nyrene og utvidelse. Den lave funksjon av nyrene kan bli forsterket dersom leveren er blitt skadet av drikkevann så vel.

Trauma

Noen ganger nyrene kan være på mottakersiden av en kraftig slag eller støt. Dette kan være et resultat av en bilulykke, en sports uhell eller falle ut av et tre f.eks. Nyrene kan bli skadet og ikke fungere skikkelig.

Grunner for lav nyre-funksjon

En reduksjon i funksjon av nyrene kan utvikle plutselig eller over en lang varighet av gangen og kan forårsake symptomer som endringer i vannlating, hevelser i underkroppen og generell tretthet. Lav funksjon av nyrene kan skje av mange grunner, blant annet skader på nyrer og andre indre organer. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, kan lav nyrefunksjonen være forårsaket av betennelser, infeksjoner og forgiftninger.

Betennelse

Betennelse i nyrene kan være forårsaket av allergiske reaksjoner på antibiotika, immunsystem lidelser som lupus eller kroniske tilstander som leversykdom.

Infeksjoner

Bakterielle infeksjoner med Escherichia coli eller halsbetennelse eller infeksjoner med viral hepatitt kan føre til lave nyre-funksjoner som kan utvikle seg til nyresvikt hvis venstre ubehandlet.

Toksiner

En overdose av smertestillende midler som paracetamol eller aspirin, tung alkoholbruk, narkotikabruk og eksponering for produksjon eller industrielle kjemikalier kan være årsaken til lav funksjon i nyrene.

Artery Disorders

Forstyrrelser i blodårene inne i nyrene eller som fører til nyrene, kan føre til at du har lave nyre funksjoner som følge av dårlig blodgjennomstrømning.

Hjertesykdommer

Infeksjoner i eller rundt ditt hjerte, lavt blodtrykk, hjerteinfarkt eller hjertesvikt kan føre til sirkulasjonsproblemer i hele kroppen din og forårsake lav nyrefunksjon.

Hindringer

Lave nyre funksjoner kan skyldes hindringer i din excretory system, slik som nyre-og blærestein, forstørret prostata eller svulster i blæren eller nyrene.

Hva er behandlingen for lav nyre-funksjon?

Lav nyrefunksjonen kan skyldes en infeksjon, kronisk medisinsk lidelse eller giftig eksponering som direkte eller indirekte skader nyrene. Virkningene av lave nyre-funksjoner, avhenger av alvorligheten av skaden, og kan behandles for å hindre ytterligere, og potensielt livstruende komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic og National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, behandlinger for lav nyrefunksjonen inkluderer endringer i livsstil, medisiner og dialyse.

Diet

Spise en diett som er høy i karbohydrater, som hele korn, frukt og grønnsaker, og lite fett og protein kan redusere betennelse i nyrene, og kan bidra til å gjenopprette nyrefunksjon.

Antibiotika

Hvis lav nyrefunksjonen er et resultat av en bakteriell infeksjon, kan legen forskrive muntlig eller injisert antibiotika for å løse infeksjonen.

Medisiner

Medisiner som glukose, kalsiumtilskudd og natrium polystyren kan være foreskrevet av legen din for å hindre kjemiske ubalanser i blodet som følge av lave nyrefunksjoner.

Dialyse

Hvis nyrefunksjonen din er faretruende lav, kan det hende du trenger dialysebehandling på legens kontor eller et sykehus for å fjerne kroppen avfall fra blodet.

Kirurgi

Lav nyrefunksjon forårsaket av nyre eller blære steiner, svulster eller en forstørret prostata kan kreve kirurgisk behandling.

Transplant

Nyretransplantasjoner er en siste utvei hvis du har en uhelbredelig nyresykdom eller svikt i nyrene. De krever at du tar medisiner for å hindre organavstøting for resten av livet ditt.

Om Lisinopril og nyre-funksjon

Lisinopril brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjertesvikt. Det er i en kategori av legemidler som kalles ACE-hemmere. ACE står for angiotensin-omdannende enzym. Ifølge Mayo Clinic, fungerer lisinopril alene eller sammen med andre legemidler for å redusere arbeidsbelastningen på arterier og hjertet. Hvis det er for mye press på dem, kan de ikke fungere riktig, som fører til nyresvikt, hjertesvikt eller slag.

Forholdsregler

Det er viktig å kjøre gjennom din medisinske historie med en lege før du bruker lisinopril. Sørg for å uttrykkelig diskutere nyre-eller leversykdom, diabetes, slag, hjerteproblemer, dehydrering og høye nivåer av kalium. Hvis du har andre medisinske problemer, kan du ikke være i stand til å ta denne medisinen. Hvis du har nyresykdom og ta lisinopril, kan blodtrykket ditt faller for lavt.

Funksjon

Lisinopril fungerer for mange mennesker med hjerteproblemer fordi den blokkerer et enzym i kroppen som produserer stoffet som forårsaker innstramming av blodkar. Med denne medisinen, blodårene slapper av, blodtrykket synker og mer blod og oksygen komme til hjertet.

Betraktninger

Noen påstår at lisinopril fikk dem til å oppleve nyresvikt. Leger bør gjøre blod arbeid for å kontrollere nyrefunksjonen din før forskrivning denne medisinen. Som nyrene begynner å svikte, vil du få symptomer som svakhet, tretthet, kortpustethet og hevelse. Som avfall bygge i blodet ditt, kan du miste appetitten og føler trøtt og sløv. Dersom nyresvikt forblir ubehandlet, vil mental funksjon reduseres og du kan skli inn i koma.

Advarsel

Drikk rikelig med vann når du tar lisinopril, fordi diaré, oppkast eller svette kan forekomme. Dette kan føre til nyresvikt, lavt blodtrykk eller elektrolytt lidelser. Unngå å drikke alkohol når du tar lisinopril, fordi det kan føre til at blodtrykket til å falle ytterligere. Gravide kvinner bør ikke ta denne medisinen fordi det kan føre til fosterskader.

Overvåking

Ifølge Mayo Clinic, bør legen din sjekke fremgangen din mens du tar lisinopril å sørge for at det ikke er noen uønskede effekter som for eksempel nyreproblemer. Hvis dine ben, armer, lepper eller tunge hovne opp, eller hvis du har problemer med å puste, ringe legen din umiddelbart. Medisinen kan forstyrre medisinske tester eller kirurgi, så du må kanskje slutte å ta det flere dager før avtaler. Hvis du har alvorlige magesmerter, slutte å bruke lisinopril fordi du kan ha en tilstand som kalles intestinal angioødem. Sjekk med legen din dersom symptomene dine ikke bedres i løpet av noen få dager.

Hvordan sjekke nyre funksjoner

Nyrene er kroppens organer som er avgjørende for filtrering og fjerning av avfall og overflødig væske fra blodet. Hvis du tar medisiner eller er du en av de mange som kosthold er for det meste består av salt og bearbeidet mat, det ville tjene din beste interesse å kjøre en sjekk på nyre funksjoner jevnlig for å sikre at dine organer er fortsatt i fungerer. Det finnes flere forskjellige tester som du kan gjennomgå for å kontrollere nyrefunksjoner. Følg med på disse instruksjonene slik at du kan komme i gang.

Hvordan sjekke nyre funksjoner

Hvordan sjekke nyre funksjoner

•  Få din medisinske historie klar før nyrene sjekkprosedyre. Før du gjennomgår tester for nyrefunksjonen, er det viktig for legen din å vurdere din medisinske historie. Hvis du ser et annet helsepersonell for testen, gi ham din journal, slik at han kan ta oppmerksom på hvilken type medisiner eller hva slags diett du har for øyeblikket.

•  Forbered deg på testen, avhengig av type nyrefunksjonen sjekk du har bedt om. Ulike typer tester krever ulike forberedelser. For eksempel, for en blod urea nitrogen test, må du informere helsepersonell hvis du er under medisiner som kan påvirke nøyaktigheten av testene. Legemidler som kan gjøre slikt inkluderer kloramfenikol og streptomycin. Det finnes tilfeller hvor i du må stoppe medisiner i minst 24 timer før testene.

Gi blod eller urinprøver etter behov. Det finnes tester som BUN og serumkreatinin tester som vil kreve blodprøven. Den som yter helsehjelp vil trekke ut blodet på testdagen, så du trenger ikke bekymre deg om å gjøre det selv. En annen form for kreatinin test vil imidlertid kreve en urinprøve. Du vil bli utstyrt med en spesiell beholder for urinen din som du må ta prøven første om morgenen før du kommer til klinikken.

Vent til testresultatene og nevne noen mulige symptomer på nyre funksjonsfeil som du opplever til helsepersonell. Det er tegn på at du må være på utkikk etter som kan tyde på at nyrene ikke fungerer som de skal. Eksempler på dette er hyppig vannlating, tap av matlyst, manglende evne til å konsentrere seg og hyppige muskelkramper.

Tolke testresultatene som hensiktsmessig. Du trenger kanskje hjelp av din lege for dette, men det ville ikke skade å kjenne de normale verdier som du er forventet å få for hver test. For eksempel, for BUN tester, de normale verdier er 7-20 mg / dl.

Hint

  • For å sikre riktig nyre funksjon, er det viktig å vedta en sunnere livsstil og endre kostholdet til å inkludere mer væske og mindre salt mat. Hvis du er under medisinering, sørg for å gjennomgå nyre funksjonstester en gang hvert halvår for å sikre at de legemidlene som du tar er ikke påvirker dine indre organer.
  • Nyresvikt kan føre til en manglende evne til å avhende avfall fra blodet. Sørg for å følge legens råd om hvordan du kan forhindre nyre funksjonsfeil i ditt tilfelle tester produsere mindre enn gode resultater.