Digidexo.com

Forskjeller mellom Steel cut havremel og Regular Havregryn

Forskjeller mellom Steel cut havremel og Regular Havregryn


Selv om noen kanskje tror at alle havre ble skapt like, en dypere eksamen i de forskjellige variantene som finnes i butikkhyllene i dag kan hjelpe oss med å gjøre et smartere valg, og dermed hjelpe oss med å forbedre vår helse. Selv om de i det hele tatt havre havremel kommer fra de samme fullkorn havre, kan den måten som de er kuttet og behandlet gjøre en stor forskjell.

Steel-Cut Oats vs Regular Havregryn: Utseende

Stål-kutt havre er hele havre (gryn) som har blitt kuttet. De ligner på pellets ofte gis til hamstere. De er robuste, rå og ser ingenting som instant versjon. På den annen side, vanlig (valsede) havregryn ligner tynne, store flak. Når kokt, stål-kutt havre ser ut som vill ris og havregryn ser ut som babymat.

Steel-Cut havre vs Regular Havregryn: Behandlingstid

Begge typer av havre har blitt kuttet. Forskjellen ligger i hvor mye behandling de tåle. Stål-kutt havre er igjen rå, mens havregryn er presset gjennom valser og dampet.

Tekstur og smak

Fordi stål-kutt havre er rå, de er chewier når kokt og har en tydelig nøtteaktig smak. På den annen side, valset havre er forkokte, og dermed gi dem en grøtaktig tekstur, tilsvarende som for babymat. Havregryn mangler nutty smaken av stål-cut, og smaken er heller flau.

Næringsverdi

Selv om stål-kutt havre inneholder mer vitaminer og mineral mens rå, de fortsatt må kokes før konsum, rendering både havre på samme næringsverdi. De viktigste forskjellene mellom havre er tekstur og steketid. Ernæring fakta er tilnærmet identiske. Men disse havre tilby mer ernæringsmessig verdi enn instant versjon. Så hvis ernæring er hva du leter etter, styre unna instant havremel.