Digidexo.com

Kronisk Relapse Prevention Plan

Tilbakefall når en rusavhengig tilbake til rusmisbruk etter en periode med nøkternhet. Ulike triggere kan sette av eller forlenge et tilbakefall, inkludert visse steder, personer og aktiviteter som bringer tilbake minner og følelser knyttet til avhengighet. Lære å gjenkjenne faresignaler for tilbakefall er en av de mest effektive måtene å bidra til å forhindre en oppstår.

Starting Over

Forebygging av tilbakefall er mest effektiv når en rusavhengig starter på nytt fra grunnen med nye venner, nye hobbyer og et nytt syn på livet. Til å begynne med, bare tilbringe tid med mennesker som fører edru og oppfylle liv. Bli med spesielle interessegrupper som tillater likesinnede folk til å møtes og dele i sine lidenskaper sammen, eller oppsøke nye venner i din favoritt bokhandel eller restaurant. Unngå kjedsomhet ved å delta i hobbyer du liker, for eksempel fotturer eller surfing, og jobbe mot en karriere som gjør at du føler deg glad og oppfylt.

Møtende gruppemøter som Anonyme Alkoholikere på regelmessig basis kan hjelpe rusavhengige i tilfriskning holde seg edru mens møte mennesker med lik bakgrunn. Ifølge PubMed.gov, de som supplert innleggelse rusbehandling med oppfølging i grupper som AA og NA hadde høyere forekomst av suksess enn de som ikke gjorde det. Rådgivning og andre former for "samtaleterapi" kan også være nyttig i å jobbe gjennom problemene som fører til avhengighet. For dem som ikke kan delta på rådgiving, kan journalføring gi utløp for frustrasjoner samtidig bidra til å peke ut uønskede tankemønstre og atferd.

Ting du bør unngå

Unngå høyrisiko aktiviteter er avgjørende for å lykkes i enhver rehabiliteringsprogram. Unngå gamle hangouts og steder som utløser ubehagelige følelser før du er i stand til å håndtere dem uten frykt for tilbakefall. Avskåret kommunikasjon med forhandlere, narkomane og folk som oppfordrer farlige atferd, og unngå høyrisikosituasjoner der narkotiske stoffet er sannsynlig å være til stede.

Kjedsomhet er en stor trussel mot rusavhengige i tilfriskning. For å unngå denne fallgruven, holde seg opptatt med arbeid og hobbyer og sette av tid til å slappe av hver dag. Unngå unødvendig stress fra eksterne kilder og bare fokusere på dine egne problemer til du føler deg klar til å håndtere eksterne stressfaktorer. Erstatte negative selvfølelsen med positive affirmasjoner som øker selvtilliten din, og ikke nøl med å be om hjelp når du trenger det.

Advarsler og sikkerhet

Hvis du eller noen du kjenner tilbakefall til narkotika eller alkohol misbruk, søke hjelp umiddelbart for å unngå skade, død eller en retur til full blåst avhengighet.