Digidexo.com

Retningslinjer om kjøp av trygg mat

Foods kostnader kan stadig går opp, men vær forsiktig når du kjøper salg elementer på dagligvarer. Forhandlere ofte rabatt bulkete eller skadede pakker av mat. Noen av disse produktene er helt greit, men andre kan være en potensiell matforgiftning kilde. Farlig mat er aldri et røverkjøp, så kjenner dine kilder før du kjøper.

Hermetikk

Hermetikk er en av de vanligste kildene til skadde og potensielt farlige matvarer rundt. Sjekk alltid bokser før du kjøper, og også før matlaging. Hvis boksene er bulkete, svulmende eller rustne, forkaste kan og innholdet umiddelbart. Ethvert tegn på skader som dette kan være en indikasjon på at organismer vokser i maten, og varmen vil ikke ødelegge de fleste av dem. Bare kaste dem bort.

Tørr pakket mat

De fleste tørre varer er trygge selv om boksen eller emballasjen er bulkete. Kontroller at pakken ikke har blitt revet, men. Hvis det ser ut som en del av boksen kan bli revet, inspisere pakken for å se om fremmedlegemer kan ha fått inne med maten. Insekter, kan biter av metall eller andre farlige gjenstander lett bli blandet med tørrvarer gjennom åpne emballasje. Ikke kjøp en pakke som ser ut til å ha vært helt åpnet på noe punkt.

Nedkjølt mat

Sjekk termometeret i din dagligvarebutikk er nedkjølt delen. De må ha en synlig, men det kan være vanskelig å finne. Temperaturen bør lese mellom 33 og 38 grader. Hvis temperaturen ikke er innenfor dette området, er maten her en potensiell matforgiftning fare. Ikke kjøp noe nedkjølt mat som har blitt lagret utenfor dette temperaturområdet, som organismer kan vokse svært raskt i varmere temperaturer.

Frossen mat

Sjekk termometeret i din dagligvarebutikk frossen mat fryser. Temperaturen bør være nær null grader. Hvis temperaturen er over 30 grader, ikke kjøpe noe fra dette fryser. Kontroller selve pakken for iskrystaller vokser på utsiden av esken. Dette er et tegn på at maten har vært tint og deretter fryses på nytt, noe som vil negativt påvirke mat kvalitet og være en mulig kilde til matforgiftning.