Digidexo.com

Hvor er blodtrykket måles?

Høyt blodtrykk eller hypertensjon, er kjent som en "silent killer" fordi det ofte viser ingen ytre symptomer. Men én av tre voksne lider av høyt blodtrykk, og det kan føre til alvorlige komplikasjoner som hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt, aneurisme og andre potensielt dødelige sykdommer. Det er viktig å ha blodtrykket kontrollert regelmessig og ofte, som tallene kan svinge til og med i samme time.

Prosedyre

Verktøy for måling av blodtrykk inkluderer en blodtrykksmåler, uttales Sfig-moh-ma-NOM-ih-ter - en mansjett med borrelås, gauge, rør for oppblåsing og gummi pære for å blåse opp og tømme mansjetten - og et stetoskop. Pasienten bør være i ro, i en sittende stilling med hylsen komfortabelt rullet opp og bøyd arm slik at den ligger på samme nivå som hjertet. Mansjetten blir forsiktig pakket rundt den øvre arm og stetoskopet er plassert mot innsiden av albuen i det brakialarterien. Pump opp mansjetten til 20-30 mmHg, - millimeter kvikksølv, standard måleenhet - høyere enn pasientens vanlige systoliske trykket. Hvis denne ikke er kjent, blåses til 210 mmHg. Sakte tømme mansjetten, se på måleren og lytte gjennom stetoskopet for dunkende lyder kjent som Korotkoff høres ut. Avlesningen på måleren når lydene begynne er det systoliske trykket. Fortsett defla mansjetten, og lesing når lydene enden er det diastoliske trykket.

Målinger

De to tallene som utgjør blodtrykket opplesninger er det systoliske og diastoliske trykket. Det systoliske trykket, som er skrevet første eller på toppen, er det maksimale trykk hjertet bruker for å pumpe blod gjennom arteriene og til resten av kroppen. Den diastoliske trykket skrevet sekund eller under det systoliske, er trykket i veggene av arteriene når hjertet er i ro.

Range

Hos friske voksne, bør den ideelle blodtrykket range være mindre enn 120 mmHg systolisk og mindre enn 80 mmHg diastolisk. Hvis det systoliske avlesningen er mindre enn 90 mmHg, eller hvis enten nummer er 25 mmHg lavere enn vanlig, indikerer dette hypotensjon eller lavt blodtrykk, noe som kan være forårsaket av hjertesvikt, dehydrering, kjertel lidelser eller infeksjon.

Sykdommer som forårsaker høyt blodtrykk

I 90 til 95 prosent av tilfellene av hypertensjon, er årsaken ukjent. Hvis det er forårsaket av annen sykdom, kalles det sekundær hypertensjon. Noen forhold som kan påvirke blodtrykket er hjerte- og karsykdommer, nevrologiske sykdommer, nyre og urologiske tilstander, svangerskapsforgiftning hos gravide kvinner, psykiske problemer som sinne eller frykt, eller "hvit frakk syndrom", der pasienten er nervøs under et besøk til legekontoret og blodtrykk pigger. Hjem blodtrykksmålinger registrert i en logg bidra til å motvirke "hvit frakk syndrom" ved å gi en mer nøyaktig historie blodtrykk. Høyt blodtrykk kan være arvelig og er mer vanlig i afrikanske amerikanere enn kaukasiere. Fritt, fedme, en høy-salt diett og diabetes alle bidrar til høyt blodtrykk.

Risiko for High Blood Pressure

Blodtrykket kan styres av en rekke medisiner, i tillegg til kosthold, mosjon og endringer i livsstil. Hvis hypertensjon fortsetter ukontrollert, kan en rekke dødelige komplikasjoner oppstår, inkludert hjertesvikt, hjerneskade, hjerneslag, nyreskader eller fiasko, hjerteinfarkt, skader på blodkar eller synstap.