Digidexo.com

Hvordan er Milk Omregnet til melkepulver?

Hvordan er Milk Omregnet til melkepulver?


Melk blir omdannet til pulverisert melk gjennom en rekke trinn som utføres i en kommersiell meieriet. Tankbiler bringe fersk melk til meieriet fra melkeproduksjon på en daglig basis. Melken må passere flere kvalitetskontroller før det begynner konverteringen til tørrmelk.

Fordampning

En fordamper fjerner omtrent en tredjedel av væsken fra melk og pasteuriserer den. En separator fjerner fløte og melk er standardisert for å sikre konsistens. Den kondenserte melk blir deretter tørket ved en sprøyteprosess, hvor melkedråper faller gjennom raskt bevegelige luft i store tårn for å fjerne all gjenværende fuktighet.

Fordeler

Pulverisert melk har mange fordeler fremfor vanlig, flytende melk. Den varer i alt fra seks måneder til to år, avhengig av fettinnholdet. Det trenger ikke kjøling, og av denne grunn er et populært produkt i mange land der nedkjøling er ikke lett tilgjengelig.

Advarsel

Pulverisert melk kan inneholde stoffer som stimulerer til utvikling av aterosklerose. Dette er en bekymring med andre tørket animalske produkter også, som for eksempel tørkede eggprodukter og ost.