Digidexo.com

Hva er behandlingen for en parasittisk infeksjon?

Parasitter er ikke bare et problem for underutviklede land. Det finnes utallige måter du kan bli infisert. Du kan bli smittet ved å spise kokt kjøtt, ved å gå barbeint, gjennom insektbitt, drikke forurenset vann eller inhalering forurenset støv. Symptomene på en parasittisk infeksjon, kan variere, avhengig av parasitten. Noen ganger kan du ha parasitter uten å ha noen symptomer. Generelt, men vanligste symptomene er diaré, magesmerter, oppblåsthet, flatulens, kvalme, oppkast, dysenteri, tretthet, vekttap og en kløe eller utslett rundt anus. Du kan også legge merke ormer i avføringen.

Medisiner

Mange forskjellige medikamenter kan bli brukt til behandling av en parasittinfeksjon. Den type medisin legen foreskriver kan avhenge av hvilken type parasitt du har. Narkotika ofte foreskrevet for hakeorm og pinworms inkluderer albendazole, mebendazole og pyrantel pamoate. Hvis du har en bendelorm infeksjon, vil du bli gitt en enkelt dose av praziquantel. Noen ganger kan det bendelormlarver reise til hjernen. I disse tilfellene kan pasienten ta flere medikamenter, inklusive kortikosteroider for å behandle inflammasjon. Giardiasis er en intestinal parasitt som ofte forurenser vannforsyning. Medisiner som kan behandle giardiasis inkluderer tinidazole, metronidazol og nitazoxanide. Gravide kvinner bør ikke ta noen av de medisiner som brukes til å behandle parasitter. Sjekk med legen din om alle mulige bivirkninger av medisinen.

Ernæring

Gode ​​ernæringsmessige vaner kan bidra til å befri kroppen for parasitter, samt bidra til å hindre deg fra å få dem i første omgang. Sikt på en diett høy i fiber, frukt, grønnsaker og helkorn, da disse vil bidra til å rense kroppen din og forbedre immunforsvaret. Begrense matvarer som parasitter trives på. Dette inkluderer sukkerholdige og fettholdige næringsmidler, samt meieriprodukter. Drikk rikelig med vann. Prøv å spise en blanding av honning og papaya frø. Disse matvarer, samt rå hvitløk, gulrøtter, gresskarfrø, rødbeter og granatepler kan bidra til å rense kroppen for parasitter. Legge probiotika, som acidophilus, til kosthold kan forebygge parasitter sprer seg.

Herbal rettsmidler

Du kan også finne noen lettelse med naturmidler. Malurt urt og sitrus seed extract kan både bidra til å bekjempe innvollsparasitter. Hvis du kjøper disse kosttilskudd, følg nøye instruksjonene på etiketten og ikke overforbruk malurt. Du kan også prøve noen urter som inneholder berberine, som er en antimikrobiell stoff som kan hindre parasitter fra settling i tarmen. Goldenseal, goldthread, berberis og Oregon drue er alle urter som inneholder berberine. Sørg for å spørre legen din om å ta urte kosttilskudd. Det er en mulighet for at du kan være allergisk mot dem eller at din nåværende reseptbelagte medisiner samhandler med dem.