Digidexo.com

Mat som fremmer østrogenproduksjonen

Mat som fremmer østrogenproduksjonen


Kvinner avhengige av østrogen, et hormon som er ansvarlig for mange naturlige prosesser i en kvinnes kropp. Ifølge HealthyYouNaturally.com, anslagsvis 50 prosent av kvinner som er over 35 år erfaring visse former for hormonell ubalanse, enten på grunn av østrogen overbelastning eller mangel på det. Av denne grunn er flere kvinner får proaktiv i å lære mer om dette hormonet. Visse matvarer har blitt bevist av helse ernæringsfysiologer og leger for å øke østrogennivået i en kvinnes kropp.

Isoflavon-rike matvarer

Før ble innført østrogenøkende medisiner, kvinner brukte kraften av kosthold for å fikse hormonelle problem. Spise mer isoflavone-rik mat, for eksempel bønner, er svært effektiv i å øke østrogennivået i kroppen. Belgfrukter er også ansett for å være rik på isoflavoner. Noen andre kjente matvarer under denne kategorien er soya-baserte matvarer, slik som soyamelk og soya kjøtt.

Boron-rik mat

Ifølge US Department of Agriculture, kan spise matvarer som er rike på mineralet bor også øke østrogenproduksjonen hos kvinner. Boron-rike matvarer inneholder epler, pærer, rosiner, druer, nøtter, mandler og honning. Å spise disse matvarene daglig kan potensielt være en erstatning for østrogenbehandling.

Phytoestrogen-rik mat

Hvitløk, løk og blåbær er kjent for å inneholde mange phytoestrogen forbindelser. Den Lepidium meyenii, en aktet medisinsk plante fra Andesfjellene og Peru, er populært kjent for å øke og forbedre østrogen produktiviteten hos kvinner. Det kan tas som et kosttilskudd.