Digidexo.com

Hvorfor kan du ikke drikke saltvann?

Hvorfor kan du ikke drikke saltvann?

Typer av Salt Water

Det er to typer av saltvann: sjøvann, som naturligvis inneholder salt og finnes i sjøen; og saltvann som er laget kunstig ved tilsetning av bordsalt til et glass med drikkevannet. Begge typer vann er farlig å drikke, spesielt i store mengder.

Hvorfor kan vi ikke drikke saltvann?

Salt vann fører til dehydrering stedet for hydrering. Hvis du har smakt sjøvann, er du kjent med det høye nivået av salt i vannet. Drikkevann sjøvann eller saltvann skaper et høyt nivå av natrium i kroppen, noe som ville produsere urin i et forsøk på å fjerne natrium. I stedet for å legge til mer vann til kroppen, den handler om å drikke saltvann er mer dehydrerende enn å drikke noe vann i det hele tatt. I tillegg, i tilfelle av sjøvann, er det tusenvis av bakterier og mikroorganismer som svømming i hvert drag av sjøvann, og disse levende vesener er skadelig for kroppen å fordøye og prosess.

Saltinnhold i sjøvann

Sjøvann inneholder omtrent 35.000 ppm (deler per million) i saltvann, eller salt. Drikkevannet vårt har litt salt i det, men ikke på langt nær så mye som er i sjøvann. Til vannet som skal anses drikkende, må den inneholde mindre enn 1000 ppm av salt. Mens vannet har fortsatt en liten mengde av salt, er det mer enn hydra dehydratisering.

Avsaltet vann

Den ene måten du er i stand til å konsumere sjøvann eller saltvann er ved avsalting av det. Desalinating salt vann kan høres ut som svaret på noen av verdens tørke og vannproblemer, men det er en svært kostbar og omfattende prosess som bruker mer energi til å slå vann inn noe mennesker kan drikke enn å filtrere vannet som ikke inneholder salt.