Digidexo.com

Normale nivåer av kvinnelige hormoner

Normale nivåer av kvinnelige hormoner


Flere hormoner hos kvinner jobber i tandem for å kontrollere reproduksjonssyklusen. Mange ulike faktorer påvirker hormonnivåer, inkludert kosthold, aktivitetsnivå, stress, metabolske forstyrrelser og andre sykdommer. Disse hormonene har varierende normale områder og måleenheter.

Follikkelstimulerende hormon (FSH)

Follikkelstimulerende hormon (FSH) er et gonadotropin (som betyr at det stimulerer gonadene). I løpet av første halvdel av menstruasjonssyklusen, fungerer FSH på å regulere produksjonen av egg og et annet hormon, østradiol. Normalområdet for FSH varierer i løpet av en kvinnes liv; det er målt i internasjonale enheter pr liter (IU / L). Før puberteten, vil et normalt område være 0 til 5,0 IU / L. I løpet av puberteten, bør området være 0,3 til 10,0 IU / L. I løpet av de reproduktive år, ville 3,0-3,5 IE / L indikerer en sunn regelmessig syklus. Postmenopausale kvinner bør være innenfor 40-250 IU / L-serien. Gravid kvinne har nivåer for lavt til å måle, da det er et fravær av menstruasjon i løpet av svangerskapet.

Luteiniserende hormon (LH)

Luteiniserende hormon er en annen gonadotropin. Det induserer eggløsning av modne egg i løpet av preovulatory LH-stigningen. Etter eggløsning, rest celler i eggløsning egg konvertere til nye celler som er spesialisert seg på produksjon av progesteron og østradiol. LH stimulerer også kjønnssteroider som induserer omdannelsen av testosteron til østrogen i granulosa celler i eggstokken. En normalområdet vil være 5-10 IU / L, med en topp under mensen.

Progesteron

I svangerskapet, bistår progesteron i utarbeidelsen av livmorveggen for graviditet. Den holder også kroppen avstøter svangerskapet; nivåer som er for lavt kan føre til spontanabort. Progesteron nivå slippe også før fødsel. Målt i nanogram per milliliter (ng / ml), før eggløsning, bør måle nivåene 1 ng / mL eller mindre. Midtveis i menstruasjonssyklusen, 5-20 ng / ml er akseptabelt. Etter overgangsalderen, vil nivåene falle under 1 ng / ml. Under graviditet, nivåer variere under hvert trimester. Første trimester i en normal graviditet vil registrere mellom 11,2 og 90,0 ng / ml. Andre trimester nivåer bør være 25,6 til 89,4 ng / ml og i løpet av tredje trimester 48,4 til 42,5 ng / ml.

Østrogener

Østrogen refererer til en gruppe av hovedsakelig kvinnelige kjønnshormoner. Østradiol er den mektigste i kvinner før overgangsalderen; den styrer veksten av de kvinnelige kjønnsorganer, samt høyden og fettfordeling hos kvinner. Det måles i pikogram per milliliter, og i premenopausale kvinner bør det måle 30-400 pg / ml. Postmenopausal, vil det måle 0-30 pg / ml.

Prolaktin

Prolaktin stimulerer brystvekst og melkeproduksjon hos kvinner. Mange medisiner kan ha effekter på prolaktin produksjon både stimulerende og redusere; visse matvarer kan ha en stimulerende effekt på prolaktin. Målt i nanogram per milliliter (ng / ml), bør det måle 2-29 ng / ml for kvinner som ikke er gravide og 10-209 ng / ml for gravide.