Digidexo.com

Bivirkninger til Astma medisiner

Astma er en livslang, kronisk sykdom som gjør det vanskelig å puste. Det er mange forskjellige grunner til at folk utvikler astma og det er forskjellige triggere som kan føre til et angrep. For de med alvorlige-nok symptomer, er medisinering en nødvendighet for å kunne delta i mange aktiviteter. Dessverre kan det også være bivirkninger fra denne medisinen. Ditt beste forsvar er å lære alt du kan og arbeide med helsepersonell for å finne de beste alternativene for din individuelle situasjon.

Identifikasjon

Det er tre hovedklasser av astmamedisiner. Noen er tatt for lang tid på en jevnlig basis for å hindre astma angrep. Disse langsiktige medisiner er anti-inflammatorisk i naturen for å bidra til å redusere betennelse i luftveiene. Den andre klassen av medisiner er rask lindring medisiner som tas når symptomene er til stede for å bidra til å gi umiddelbar lindring. De består hovedsakelig av bronkodilatorer. De virker ved å åpne opp lukkede luftveiene og redusere betennelse. Disse stoffene kan hjelpe å stoppe astmaangrep etter at de har oppstått. Den tredje gruppe av medisiner er de som er tatt etter allergen-fremkalt astma. De er også tatt med på en regelmessig og langsiktig basis. Disse er i hovedsak arbeide for å undertrykke aktivitet og respons i immunsystemet, noe som reduserer kroppens reaksjon på irritanter. Disse stoffene er også utformet for å forebygge astma angrep.

Betraktninger

Bivirkninger av astma medisiner kan være mild eller alvorlig og livstruende. Kjønn, størrelse, medisinsk historie, alder, kjemiske makeup og mengden av medisiner tatt alle spille en faktor i om du vil ha en negativ reaksjon. Noen medisiner kan også skape problemer når det blandes med andre medisiner (både reseptbelagte og urte) eller alkohol. Det er best å holde oversikt over bivirkninger som du opplever og snakke med legen din om dem, som problemet kan løses ved å justere dosen. Ved å skrive ned dine bivirkninger og holde en logg, vil legen være bedre i stand til å fortelle deg hvordan du går frem for å bidra til å kutte ned på eventuelle bivirkninger.

Milde bivirkninger

Mindre alvorlige bivirkninger av astma medisiner kan inkludere en sår hals, rask hjerterytme, nervøsitet, tap av matlyst og innsovningsvansker. Du kan også oppleve mageverk, hodepine, muskelkramper og / eller oppkast. For mange pasienter disse symptomene er ikke alvorlig nok til å få dem til å slutte å ta sine medisiner, på grunn av den fordelen de gir i å kontrollere sin astma. I mange tilfeller er disse symptomene er et resultat av en for høy dose av medisiner. Snakk med legen din om muligheten for å senke dosen din mens du fremdeles holder astmasymptomene under kontroll.

Alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige bivirkninger av astma medisiner varierer etter type medisiner tatt og inkluderer utvikling av grå stær, osteoporose, muskelsvakhet, økt risiko for infeksjon, høyt blodtrykk og hemming av vekst hos barn. Langvarig bruk av noen av disse medikamentene kan føre til skade på lungene. Andre medisiner kan faktisk utløse livstruende astmaanfall eller føre til en livstruende allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Se link for WebMD i "Andre ressurser" nedenfor for mer detaljert informasjon.

Oppløsning

Å holde styr på dine symptomer, inkludert eventuelle bivirkninger, er et viktig skritt i fullt administrere din tilstand. Du må spille en aktiv rolle i egen omsorg. Spise et sunt kosthold, røykeslutt og regelmessig mosjon vil spille en stor rolle i å hjelpe deg å administrere din tilstand og kutte ned på bivirkninger. I tillegg, må du lagre dine astma medisiner på riktig måte, må du vaske hendene grundig før du tar din astma medisiner og kaste bort noen medisiner som er forbi sin utløpsdato eller har endret seg i farge eller konsistens. Som med alle medisiner, bare bruke det som det er foreskrevet. Overforbruk av astma medisiner kan føre til mer skade enn godt.