Digidexo.com

lymfekreft kløe

Lymfekreft behandlinger

Lymfekreft behandlinger


Lymfom er en kreft dannet i lymfesystemet, og er en av de vanligste dødsårsakene i USA. Lymfesystemet består av beinmarg, lymfeknuter, milt, mage, tarm og hud. Behandlingen er basert på alvorligheten av sykdommen, lav, middels eller høy klasse.

Hva er Lymfekreft?

Lymfekreft er den vanligste formen for kreft dødsfall i USA. Ifølge Cedars-Sinai, er cirka 48.000 personer diagnostisert årlig, vanligvis mellom 40 og 70 år gammel. Det forekommer i det lymfatiske system, nemlig benmarg, lymfeknuter, milt, mage, tarm og hud. Det oppstår når hvite blodcellene formere seg unormalt, og bygger seg opp i lymfeknutene.

Generelt Behandling

Faktorer som avgjør hvilken type behandling er basert på den type sykdom, scene, site, vekst, symptomer, alder og helse. Behandlingen er mer effektiv med tidlig diagnose.

Typer behandling

Kjemoterapi anvendes som en intensiv behandling av stadium III eller IV, som er mest effektive for å oppnå permanent remisjon, umiddelbart etter diagnose

Stråling

Stråling brukes for trinn I og II, og kan føre til remisjon eller kur.

Stamcelletransplantasjon

Stamcelletransplantasjon (SCT) benytter en kombinasjon av kjemoterapi og stråling. Intensiv behandling er risikabelt, men tilbyr en høy grad av remisjon.

Biologiske Terapi

Biologisk behandling bruke naturlige substanser av immunsystemet til å stoppe veksten av kreft.

Kirurgi

Kirurgisk fjerning av ekstranodale lymfomer i skjoldbruskkjertelen eller mage er en behandling.

Bruken av bein imorgen transplantasjon er under studie for lavgradig lymfom.

Tegn og symptomer på en Lymfekreft ved Ear

Tegn og symptomer på en Lymfekreft ved Ear


Kreft er en alvorlig medisinsk tilstand karakterisert ved unormal vekst av celler. Lymfekreft er en bestemt type kreft som påvirker lymfeknutene. Lymfom, i likhet med mange andre krefttyper, har en høy kur rate hvis fanget tidlig. På grunn av dette, er det viktig å være oppmerksom på tegn og symptomer, og å se legen din dersom du tror du kan ha kreft. Tegn og symptomer på en lymfom ved øret er de samme som for andre former for lymfom med noen mindre unntak.

Hevelse

Med lymfom, kan hevelse oppstå i noen av lymfeknutene, ansikt, nakke, armer, ben eller mage. Med en lymfom ved øret, dette hevelse vil trolig manifest i ansiktet, men kan forekomme i noen av disse områdene.

Smerte

Personer med lymfom ved øret kan oppleve smerter i mageregionen, bein og ansikts nerver, smerter etter å ha drukket alkohol og hodepine.

Øreinfeksjoner

Gjentakende ørebetennelser resistente mot antibiotika kan være et tegn på lymfom ved øret som det påvirker kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Andre symptomer

Andre symptomer er kløe, vekttap, blod i avføring eller oppkast, uforklarlig tungpustethet eller kortpustethet, vanskeligheter urinering, utmattelse, feber, kramper og nattesvette.

Forsiktighetsregler

Hvis du har noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege umiddelbart. Den tidligere kreft blir diagnostisert, jo mer behandles det er.

Lymfekreft Colon Cancer Symptomer

Lymfom tykktarmskreft er i siste instans en kreft som påvirker tykktarmen, nemlig i tykktarmen. Noen ganger er referert til som kolorektal cancer, lymfom ikke forekommer vanligvis i området av tykktarmen, mer så i rektum i kolorektale cancerdiagnoser, men det har vært kjent for å skje. Når denne form for kreft utvikler seg inne i tykktarmen, vil en person som lider av visse symptomer som ofte kan være problematisk.

Diaré

Mange mennesker som lider av lymfekreft tykktarmskreft kan oppleve episoder av diaré, ofte i flere uker av gangen.

Forstoppelse

En person med lymfom tykktarmskreft kan også lider av anfall av forstoppelse, ofte for samme tidsrom som noen med diaré. Dette vil være stor grad på grunn blokkeringer kreften har forårsaket.

Blødning

Denne spesielle symptom på lymfom tykktarmskreft kan manifestere seg som enten blødning fra endetarmen eller tilstedeværelse av blod i avføringen. Når krakken inneholder blod, kan det være svært tydelig med striper av blod eller mer uklart med en faktisk endring i farge i et tjæreaktig, nesten svart utseende avføring.

Kramper

Mange mennesker med lymfom tykktarmskreft vil lide av et visst nivå av kramper eller smerter, for det meste kretser rundt deres avføring.

Fatigue

Selv om dette symptomet er ikke eksklusivt for lymfom tykktarmskreft, kan en person med denne sykdommen begynner å føle en nesten overveldende følelse av utmattelse eller tretthet. Noen ganger kan det også føre til noen muskelsvakhet.

Vekttap

De fleste former for kreft, spesielt i senere stadier, vil indusere et tap av vekt i den lidende. Dette er virkelig grunn av to ulike faktorer - kreften selv fortærende kalorier på en heve rente og tap av appetitt skyldes ikke føler seg bra.

Hva er lymfekreft?

Lymfesystemet er en del av immunsystemet, som består av lymfeknuter, lymfocyttceller, milt, mandlene, adenoids og benmarg. Lymfekreft, også kjent som lymfom, er en gruppe av kreft i lymfocytt-celler, som normalt tjener legemet ved å angripe patogener og bekjempelse av sykdommer. Mange typer av ulike kreftformer faller under paraplyen av lymfom, de fleste av dem svært aggressive former for kreft som kan spre seg raskt.

Typer

Lymfekreft er vanligvis delt inn i to kategorier: Hodgkins lymfom og non-Hodgkins lymfom. Lymfom faller inn i en av flere grupperinger av Hodgkins sykdom hvis Reed Sternberg-cellen er funnet. Dette er gigantiske acidophilic celler med to eller flere kjerner. Dersom Reed Sternberg-celle ikke blir funnet, lymfom klassifisert som en av de mer enn 30 typer av non-Hodgkins sykdom. Fordi det er så mange forskjellige typer lymfom, som ser lignende, men fungerer annerledes og reagerer på ulike behandlinger, kan klassifisering være komplisert.

Identifikasjon

Noen symptomer på lymfom ligne mange andre mindre alvorlige forhold: vekttap, feber, frysninger, tretthet, nattesvette og av og til, kløe. I motsetning til en mindre sykdom og infeksjoner, disse symptomene ikke forsvinner i løpet av få dager eller med antibiotikabehandling. Hevelse av lymfeknutene under armen, i nakken eller lyske er et annet vanlig symptom. Hovne området i seg selv er som regel smertefritt selv om det kan føre til ubehag som nummenhet, prikking eller noen smerte, hvis hevelsen er komprimere blod eller lymfekar.

Funksjoner

Har ennå ikke blitt identifisert årsaken til lymfekreft om leger har lært at det er visse risikofaktorer som kan føre til utvikling av lymfom. Selv om Lymfekreft angriper folk i alle aldre, de fleste tilfeller av non-Hodgkins lymfom forekommer hos personer over 60 år Hodgkins lymfom er oftest funnet hos personer under 35 eller over 55. Infeksjoner som HIV, hepatitt og Epstein-Barr-virus antas å øke risiko, samt auto-immune system sykdommer. Til slutt, er eksponering for giftstoffer som finnes i plantevernmidler, løsemidler og selv sort hårfarge assosiert med utvikling av lymfom.

Betraktninger

I det første trinn av lymfom, blir kreftcellene isolert til et bestemt område, vanligvis en lymfekjertel. Fase to oppstår når lymfom sprer seg til mer enn ett lymfekjertel eller det omgivende vev. Symptomer kan fortsatt gå ubemerket hen i disse fasene; men hvis fanget, er prognosen for pasienter bra. I trinn tre, har kreftceller brutt bort fra lymfeknutene og begynt å spre seg til vev i hele kroppen, noe som gjør utrydding vanskeligere. Etter når sykdommen har nådd stadium fire, har kreft generelt spredt til benmargen eller vitale organer som leveren. Prognosen er dårlig på dette stadiet, og behandlingen er harde på kroppen.

Forebygging / løsning

Lymfekreft er behandlet av en onkolog, som vanligvis er en spesialist på dette bestemt område av kreft. Behandlinger for lymfom variere, avhengig av en rekke faktorer: type; sub-type; iscenesette kreften har nådd; og pasientens helse, alder, medisinsk historie og andre forhold. Lymfom blir vanligvis behandlet med stråleterapi, kjemoterapi eller biologisk behandling. Den tidligere diagnose og jo raskere en pasient begynner behandlingen, jo større er sjansen for en kur.

Lavt antall hvite blodlegemer og Lymfekreft Symptomer

Lymfom, også kalt non-Hodgkins lymfom, er en kreft som oppstår i lymfesystemet av kroppen din. Lymfocytter er hvite blodlegemer som blir unormal og begynner å utvikle svulster i lymfe vev ligger i hele kroppen din. Hodgkins lymfom er en sjelden type lymfom og de fleste mennesker er diagnostisert med non-Hodgkins. Non-Hodgkins rammer flere menn enn kvinner.

Årsaker

Lymfocytter normalt dø, og kroppen din erstatter dem med nye, men i lymfom, produserer kroppen unormale lymfocytter som raskt dividere og multiplisere. De fleste lymfomer starter i hvite blodceller som kalles B-celler som bekjemper infeksjon ved å produsere plasmaceller. Disse cellene fortrenge normale celler og forårsake lymfeknutene å svelle.

Symptomer

Symptomene vil avhenge av hvilket område av kroppen har blitt infisert. Vanligvis symptomer inkluderer feber, alvorlig kløe, nattesvette, vekttap og hovne lymfeknuter i halsen, under armene eller lyske. Andre symptomer kan være kvalme, oppkast, magesmerter og forstoppelse. Kortpustethet kan være et symptom hvis kreften er i lymfeknuter i brystet. Lymfom lokalisert i hjernen kan føre til hodepine, kramper, personlighetsendringer og tap av konsentrasjon.

Diagnose

Legen din vil begynne med en eksamen av dine hovne lymfeknuter. Blodprøver identifisere om en infeksjon som forårsaker hevelse. En CT-skanning kan oppdage svulster i hals, bryst, bekken og buk. En lymfeknute biopsi vil fortelle legen hvilken type lymfom du har og hvilken klasse det er. Lavgradige midler voksende sakte, middels på et moderat hastighet og høy-karakteren er en rask progresjon. Grade rente vil hjelpe legen din finne ut hvilken behandling som er best for deg.

Behandling

Behandling bestemmes av graden og typen av lymfom man har. Standard behandling for denne kreftformen vil omfatte kjemoterapi. En kombinasjon av kjemoterapi narkotika vil bli gitt for middels eller høy grad av lymfomer og et enkelt medikament for low-grade. Kjemoterapi kan svekke beinmargen hos pasienter med lymfom, så friske stamceller kan tas fra benmarg eller blod. Etter kjemoterapi er over, blir stamcellene injiseres tilbake i kroppen din til å hjelpe negere bivirkninger cellegift har på benmargen. Stråling kan benyttes for tidlig og mellomliggende faser av kreft. Rituxan er et stoff som hjelper immunforsvaret i å ødelegge kreftceller. Radioimmunoterapi stoffer som Zevalin og Bexxar feste til kreftceller for å hjelpe guide stråling for å drepe celler. Disse stoffene har alvorlige bivirkninger, inkludert blødninger og livstruende infeksjoner.

Support

Finn ut alt du kan om din kreft og behandling. Jo mer informert du er bedre vare du kan gi deg selv. Ring National Cancer Institute på 1-800-422-6237 for spørsmål om kreft. Dessuten kan du finne svar på Americancancersociety.org.

NHL & follikulært lymfom

Lymfom er en form for blodkreft som oppstår i lymfeknutene. Det er to forskjellige typer lymfom: Hodgkins lymfom og Non-Hodgkin lymfom (NHL). Den vanligste av de to, NHL, kan forekomme i 16 forskjellige former, med den vanligste formen blir follikulært lymfom. Follikulært lymfom er nærmere definert som lymfom av hvite blodceller som ligger i sentrum av lymfeknuter, eller follikler.

Historie

Hodgkin lymfom ble oppdaget av Thomas Hodgkin i 1832. Som forskjellige typer lymfom ble oppdaget, ble nødvendig et klassifiseringssystem for disse typer lymfom. Hodgkin lymfom forble i sin egen kategori på grunn av sin høyere følsomhet overfor stråling. Andre typer lymfom ble klassifisert som NHL i 1982 NHL ble deretter satt inn i underkategorier (lav karakter, middels klasse og høy klasse) i henhold til deres aggressivitet ved hjelp av et system kalt Working Formulation. For tiden, gjør follikulære lymfomer opptil 70 prosent av alle NHL diagnoser og kan klassifiseres i de tre underkategorier, avhengig av størrelsen av det lymfatiske celler.

Symptomer

Blant NHL pasienter som har symptomer, er de vanligste symptomene hevelse av lymfeknutene, magesmerter og brystsmerter. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det spre seg i hele kroppen forårsaker smerte fordi follikulært lymfom er svært langsom vekst, pasienter kan ikke oppleve symptomer før de sene stadier av sykdommen.

Diagnose

Det er flere tester for lymfom. Hvis en lege har mistanke om lymfom, en urinprøve, CT scan, eller lymfeknute biopsi kan bekrefte om lymfom er til stede. Hvis follikulære lymfomer er diagnostisert, vil det bli kategorisert basert på alvorligheten av sykdommen. Det er fire stadier av follikulært lymfom, med Stage jeg å ha den høyeste overlevelsesrate, og Stage IV har den laveste. Det er også tre forskjellige graderinger av follikulært lymfom basert på den berørte cellestørrelse. Grad 1 påvirker de minste celler og grad 3 er mer aggressive, og rammer hovedsakelig store celler.

Behandling

Follikulært lymfom generelt responderer svært godt på behandlingen. Mens det er ingen kur for follikulært lymfom, flere typer behandlinger gi sykdommen en høy gjennomsnittsalder på overlevelse, 18 år. Sykdommen kan behandles ved hjelp av kjemoterapi, strålebehandling, stamcelletransplantasjoner eller en kombinasjon av disse behandlingene. Fordi follikulært lymfom vokser sakte, er behandlingen ikke alltid nødvendig med en gang.

Andre typer non-Hodgkin lymfom

Mindre vanlige typer NHL også påvirke tusenvis av mennesker hvert år. Kronisk lymfatisk leukemi er en lav karakter NHL som er svært mottakelig for behandling. En mellomliggende klasse lymfom, diffuse lymfom, er moderat aggressiv og utgjør 40 prosent av alle lymfomer. Mer alvorlig aggressiv lymfekreft, er Burkitt lymfom svært sjeldne og utgjør bare 2 prosent av alle lymfomer.

Kutan Malt lymfom

Kutan Malt lymfom


Huden er det største organet i menneskekroppen. Kutan malt lymfom er en uvanlig form for non-Hodgkins lymfom spesifikke for dette organet. Det er vanligvis behandlet med stråling eller kirurgi.

Identifikasjon

Lymfekreft er en bestemt type blodkreft opprinnelse i lymfeknutene. Lymfatisk kreft er klassifisert som enten Hodgkins eller non-Hodgkins. Ifølge American Cancer Society, de to varierer sterkt i sin respons på behandling.

Typer

Lymfomer er kategorisert som enten B-celle eller T-celle kreft, avhengig av hvilken type lymfocytt som er involvert. Kutan malt (mucosa-assosiert lymfoid vev) lymfom er en sjelden type b-celle non-Hodgkins lymfom opprinnelse i huden som vanligvis er lat (sakte voksende).

Symptomer

Kutan malt lymfom rammer menn og kvinner likt og er ikke spesifikke for noen aldersgruppe. Pasientene har vanligvis en lys rødt utslett, en klump med en sopp-type utseende, eller en knute i andre lag av huden.

Behandlinger

Når en diagnose er blitt fremstilt av en biopsi, vil pasienten bli henvist til en onkolog for behandling. Denne type lymfom blir vanligvis behandlet ved kirurgi eller strålingsterapi.

Prognose

Prognosen for pasienter som lider av kutan malt lymfom er generelt optimistisk fordi, ifølge American Cancer Society, denne typen av sykdommen sjelden utvikler seg til en systemisk kreft. Imidlertid vil den tumortype og hvor dypt huden er involvert også påvirke prognose.

Typer av lymfom hos barn

Lymfekreft er en alvorlig form for kreft hos mennesker, og det gjør opp om lag 5 prosent av alle krefttilfeller i USA. Mens lymfom er ikke så vanlig hos barn som hos voksne, er det den tredje vanligste formen for kreft hos barn. Noen former for lymfom er milde, og en person kan ha denne typen kreft, og forventer å fortsette å leve i mange år. Noen former for lymfom er mer alvorlig og kan føre til en rask død.

Origins

Lymfom begynner i lymfocytter, en del av menneskekroppens immunsystem, og forekommer ofte i forstørrede lymfeknuter. Berørte celler i immunsystemet ikke dø når de skal på grunn av skadet DNA og har en tendens til å samle seg i klumper, som de forstørrede lymfeknuter. Når disse klumper blir alvorlige nok, kan lymfom spres utenfor immunsystemet og påvirker andre deler av kroppen. Denne tilstanden kalles extranodal sykdom. De vanligste områdene extranodal aktivitet er hodet, nakke, bryst og buk.

Behandlinger

Pasienter med lymfom blir vanligvis behandlet med enten kjemoterapi eller strålebehandling. Begge typer av behandling som benyttes alene er spesielt effektiv i de tidlige stadier av sykdommen. For senere stadier, eller for uvanlig store rammede områder, en kombinasjon av de to behandlinger er ofte brukt.

Medisinske definisjoner

For å forstå de prosenter på følgende typer barndommen lymfom, vil noen medisinske definisjoner være nyttig. "Forekomst rate" er antall nye tilfeller diagnostisert i en gitt befolkning over en gitt tidsperiode. "Fem-års overlevelse" er antall pasienter ut av 100 med samme sykdom som ikke har noen spor av sykdom eller sykdom fem år etter at den først ble diagnostisert.

Non-Hodgkins lymfom

Mer enn halvparten, 60 prosent, av alle barndoms lymfomer er non-Hodgkins lymphomas.This er generelt preget av smertefri hevelse i lymfeknutene i kragebeinet regionen, hals, lyske eller armhulene. Men i noen tilfeller kan hovne lymfeknuter føre til brystsmerter, tretthet, hoste, tap av matlyst, vekttap og tørr kløende hud. Disse er ofte funnet å ha mer kreftvev, og i mange tilfeller prognosen er dystre.

Burkitt lymfom

Burkitt lymfom er mest vanlig i Europa, og det synes å være koblet til Epstein-Barr-viruset. Leger ennå ikke forstår forholdet mellom virus og cancer. Pasienter utvikle en stor svulst som regel i kjeven eller magen. Kjemoterapi er den vanlige behandling. Insidensrate: 40 prosent. Fem års overlevelse: 90 prosent til 95 prosent.

Lymfoblastisk lymfom

Lymfoblastisk lymfom er mer vanlig hos barn enn hos voksne, og det står for om lag 30 prosent av all lymfom hos barn. De fleste pasienter utvikler svulster i øvre del av magen. LBL er aggressiv og rask bevegelse. I gamle dager var det ofte dødelig, men dagens overlevelse er mye høyere med moderne cellegiftbehandling. Insidensraten er 30 prosent, og de fem-års overlevelse er 85 prosent til 90 prosent.

Andre typer

Anaplastisk stor cellelymfom: Denne type saktevoksende lymfom kan være til stede i huden, eller finnes i hele kroppen. En vanlig behandling er en kombinasjon av kjemoterapi og steroider. Insidensraten er 10 prosent og fem-års overlevelse er 100 prosent.

Stor B-celle lymfom: Den vanligste tidlige symptomet er en stor hevelse i halsen eller lysken. Insidensraten er 20 prosent, og de fem-års overlevelse er 80 prosent til 90 prosent.

Kreftbehandling for Kids

Kreft, hos både barn og voksne, oppstår når cellene vokse raskt og unormalt, ødelegge andre celler og sprer seg i kroppen. Kreft frarøver barn av sin vitalitet som det tærer på sine små kropper. Ifølge Kidshealth (del av The Nemours Foundation Center for barnas helse Media) kreft rammer ca 14 i hver 100.000 barn i USA. De vanligste formene for kreft som finnes i disse barna er lymfekreft, kreft i hjernen og leukemi. Former for behandling og curability av sykdommen varierer fra tilfelle.

Diagnose

Tidlige symptomer på kreft hos barn, inkludert feber, anemi, blåmerker, hovne kjertler og hyppige infeksjoner, kan også være relatert til andre enn kreft årsaker. Avhengig av symptomene, vil en lege gjøre en rekke tester, blant annet på blod og urin, røntgen, bildebehandling skanner og klump sjekker. Barn diagnostisert med kreft er vanligvis behandles av spesialiserte pediatrisk onkologi medisinske sentre.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en vanlig behandling. Når den brukes sammen med andre behandlinger, hjelper det å kvitte seg med gjenværende kreftceller i et barns kropp. Det administreres gjennom venen, gjennom munnen, eller inn i barnets spinalvæske. Type og varighet av kjemoterapi avhenger form for kreft som påvirker barnet og hvor godt han reagerer på narkotika. Kjemoterapi påvirker også friske celler, slik at den kommer med kortsiktige bivirkninger som kvalme, tretthet, håravfall, mottakelighet for infeksjoner, nyreskader og unormal blødning. Langtidseffekter kan omfatte skade på andre organer, infertilitet og høyere risiko for å få andre kreftformer.

Stråling

Stråleterapi, som vanligvis anvendes i forbindelse med kjemoterapi og / eller kirurgi, behandler et barn med kreft ved å utsette henne for høy-energi-stråler som skade eller ødelegge kreftceller. Både sunne og usunne celler ende opp med å bli skadet i prosessen, noe som betyr at den har flere potensielle bivirkninger som kvalme, kortpustethet, hårtap, diaré, tretthet og munntørrhet. Langsiktige bivirkninger inkluderer økt risiko for å utvikle nye kreft og infertilitet.

Kirurgi

Forskjellige operasjoner blir brukt som behandling for kreft. For eksempel kan barn med faste, stasjonære svulster har kirurgi i forbindelse med kjemoterapi og / eller bestråling for å fjerne kreften. Barn med kreft som påvirker blodceller eller barn som trenger spesielt høye doser av kjemoterapi kan få en beinmargstransplantasjon for å fremme veksten av nye og friske celler.

Klimaendringer med Childhood Cancer

Ifølge Kidshealth, ungdommer bør være godt informert om sin kreft og deres kreftbehandling. Småbarn og barn i førskolealder skal ha sin behandling beskrevet i svært grunnleggende begreper, for eksempel: "Du er syk, og vi kommer til å gi deg litt medisin," slik at de ikke ender opp med å bli forvirret og overveldet. Pediatric onkologi fasiliteter vanligvis tilby psykologisk og sosial hjelp til barn coping med kreft og deres familier.

Tegn og symptomer på infeksjon i Lymph Node

Tegn og symptomer på infeksjon i Lymph Node


Hensikten med det lymfatiske system er å holde den flytende delen av kroppen sunn ved å filtrere ut urenheter, og å skape noen av de hvite blodcellene som bekjempe infeksjoner. Lymfeknutene er ansvarlig for å produsere antistoffer som angriper og ødelegger bakterier og virus. Lymfeknutene at du kan føle er funnet i ulike deler av kroppen, inkludert hals, lyske og armhulen. Lymfeknuter som du ikke kan føle er funnet i brystet, bekkenet og underlivet. Når det er en infeksjon, vil lymfeknutene svare med visse symptomer og tegn.

Smerter i Lymph Node

Når en av lymfeknutene er smertefullt ved berøring eller palpated, indikerer det at noden selv er betent på grunn av en infeksjon som har utløst immunrespons. Noden øker i størrelse når det er blitt aktivert for å opprette flere hvite blodlegemer. Smerte og ømhet kan også indikere at noden er blør på grunn av en malignitet i noden. Siden smerte kan tyde på enten en av disse forholdene, er det vanskelig å diagnostisere problemet uten ytterligere undersøkelser.

Hevelse i Lymph Node

En hoven lymfeknute eller noder indikerer en infeksjon, men ikke alvorlighetsgraden. Når lymfeknute sveller raskt, er det mest sannsynlig på grunn av en traumatisk skade eller plutselig infeksjon som en abscess. Hvis en lymfeknute blir forstørret over tid, betyr det sannsynligvis en voksende svulst. Andre sykdommer knyttet til hovne lymfeknuter er mononukleose, røde hunder, TB, ørebetennelser, kusma, dental infeksjoner, AIDS, leukemi eller lymfom. Hvis forstørrede lymfeknuter reduseres etter en uke eller to, har smitten sannsynligvis ryddet opp, men hvis hevelsen fortsetter, er en grundig legeundersøkelse nødvendig.

Konsistens i lymfeknuter

Når behandlingen lymfeknuter, angir konsistensen visse sykdommer eller tilstander. Meget harde noder vanligvis er symptomatisk for kreft. Noder som er vanskelig, men ikke rock-hard generelt er et tegn på lymfekreft, og noder som er mykere tyde på en infeksjon. Et virus vil gjøre lymfeknuter føles som små pellets under huden. Hvis flere noder føler at de alle er koblet sammen i en masse, er de kjent som sammenfiltret. Dette er et symptom på TB, sarkoidose eller en ondartet kreft.

Hva er et antistoff test?

En antistofftest, eller antistoff-titer, detekterer tilstedeværelsen og måler mengden av antistoffer i blodet. Mengden av antistoffer i blodet kan avgjøre om boosterimmuniseringer er nødvendig, eller hvis en siste immunisering var sterk nok til å forhindre en sykdom. I noen tilfeller er den antistofftest som brukes for å identifisere tidligere infeksjoner.

Hva er et antistoff?

Immunsystemet gjør proteiner kalt antistoffer som binder seg til bakterier, virus og andre fremmede stoffer. Antigener er kjemikalier som foreligger på overflaten av virus og bakterier. Antistoffer er skapt av immunsystemet som er spesifikk for fremmedlegemet. Overflaten av hver levende celle har en annen proteinmarkør. Når den er laget, og noen av disse antistoffene forbli i immunsystemet, klar til å angripe en gjentakelse av eksponering for viruset eller bakterien. Ofte kan de beskytte kroppen fra å bli smittet, og personen anses immune. Antistoffer som bekjemper virus som hepatitt, kyssesyke, kan HIV og vannkopper påvises ved en blodprøve.
Ting går galt når kroppen identifiserer normalt vev som et fremmedlegeme. Immunsystemet lager antistoffer mot vev og normale celler blir ødelagt, noe som autoimmun sykdom eller autoimmun respons.

Antistofftest

Den antistofftest er gjort av en blodprøvetaking fra en vene på innsiden av armen. Ingen forberedelser er nødvendig fra pasienten, men blodfortynnende medisiner, blødninger eller clotting problemer bør diskuteres med laboratoriet tekniker før testing.

Antistoff Testresultater

En negativ blodprøve betyr at ingen antistoffer ble funnet. Dette er den normale resultat. En unormal Resultatet ville bli en positiv lesing.
Systemisk lupus erythematosus, lymfekreft, avansert stadium kreft, hemolytisk anemi, mykoplasma infeksjon, eller mononukleose kan være de underliggende årsaker til en positiv antistofftest samt en inkompatibel blodoverføring. En antistofftest blir også brukt før blodtransfusjon for å teste for kompatibilitet. Testen blir også brukt for Rh faktor testing.

Faktorer som påvirker antistofftest Resultater

Flere faktorer kan påvirke antistofftestresultatene. Tidligere blodoverføringer eller en fersk svangerskapet kan påvirke antistoff identifikasjon. Medisiner som insulin, tetracyklin, cephal osporins, tuberkulose medisiner og noen medisiner med sulfa kan også påvirke resultatene av et antistoff test.
En kontrast materiale for en fersk X-ray eller en dekstran injeksjon kan også gjengi testen ubrukelig.

Testing Antistoffer på Fingeravtrykk

Britiske forskere arbeider med å bruke antistofftester på fingeravtrykk for Masseundersøkelsen mot sykdom. På grunn av at testprøven er et fingeravtrykk, ville det ikke være noen fare for en prøve sammenblanding.
Antistoff testing av fingeravtrykk kan også spille en rolle i å identifisere en mistenkt som fingeravtrykk poster er ikke i en database ved å begrense pool av mistenkte. Drug deteksjon, medisiner, sykdom, og selv maten fortært kunne hjelpe profil livsstil av en uidentifisert kriminell gjennom dette gjennombruddet anvendelse av antistoff testing.
Ifølge et forskerteam fra University of East Anglia og Kings College, har de allerede vært i stand til å fortelle forskjellen mellom fingeravtrykk av røykere og ikke-røykere.

Curcumin Extract Fordeler

Curcumin Extract Fordeler


Curcumin er den aktive ingrediensen i den populære indisk krydder tumeric, som er et medlem av familien ingefær. Bortsett fra å være en avgjørende karri ingrediens, har curcumin blitt brukt i tradisjonell indisk og asiatisk medisin i tusenvis av år. Mange av disse medisinske bruksområder har å gjøre med å forebygge kroniske og livstruende sykdommer som ofte forbindes med aldring. Mange nyere studier har blitt utført på fordelene av curcumin ekstrakt.

Alzheimers Forebygging

Ifølge juli 2009 utgaven av "Journal of Alzheimers sykdom," curcumin er blitt vist å redusere amyloid protein forbundet med Alzheimers sykdom. Curcumin kan også bidra til å opprettholde minnefunksjon og fungere som en inflammatorisk agent for å Alzheimers-relaterte betennelse i nevrologisk vev.

Cancer Prevention

Curcumin har vist seg å ha en positiv effekt i å forebygge og helbrede visse typer av kreft inkludert: Human hode og hals, skvamøst cellekarsinom, munnkreft, leverkreft, lymfekreft, tykktarmskreft og flere andre. Curcumin forebygger kreft i alle ledd ved å forårsake infiserte celler til å drepe seg selv, men slik at de friske cellene til å leve, ifølge en gruppe forskere (DR Siwak et. Al) i en artikkel publisert i det medisinske tidsskriftet "Cancer" (2005 juli 11).

Antioxidant

Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler, som er ødeleggende og kommer fra kjemikalier, skader og andre infeksjoner og prosesser. Curcumin er et veldig kraftig naturlig antioksidant, kan sammenlignes med vitamin C eller E. Curcumin gjør en god jobb med å regulere nitrogenoksid formasjonen, som er en inflammatorisk frie radikaler og kreftfremkallende, ifølge forskere Toda S, Miyase T, Arich H, et al ( Chem Pharmacol Bull 1985; 33: 1725-1728).

Lav Kolesterol

Curcumin har vist seg å senke kolesterol, selv når det tas i lave doser. Høyt kolesterol kan føre til slag eller hjerteinfarkt, ifølge forskere rapporterer studere resultatene i en artikkel publisert i "Åreforkalkning" (1999; 147: 371-378).

Avgiftning

Curcumin har vist seg å ha en rensende virkning på kroppen. Curcumin forbedrer leverfunksjon, som gjør at kroppen til å fungere bedre og lettere å behandle potensielt giftige eller skadelige elementer, sier forskere KB Soni, A. Rajan og R. Kuttan i en artikkel publisert i "Cancer" (1992; 66: 115-121 ).

Crystal Light Ingredienser

Crystal Light Ingredienser


Crystal Light er en pulverisert drink mix som er tilgjengelig i mange frukt og te smaker. Crystal Light er kalorifattig og sukkerfrie. Dette gjør den til en populær drikk for folk som prøver å gå ned i vekt eller sørge for at de får nok vann i løpet av dagen. Som alt du spiser eller drikker, bør du vite ingrediensene i Crystal Light før du legger den til din diett.

Søtstoffer

Siden Crystal Light er sukkerfri, er et annet søtningsmiddel nødvendig. Hoved søtningsmiddel i Crystal Light er aspartam. Aspartam var gjenstand for flere studier for å finne ut om sitt forbruk kan øke en persons risiko for å utvikle kreft. The United States National Cancer Institute melder at en studie fra 2006 viste ingen økning i hjernekreft, lymfekreft, eller leukemi blant forsøkspersonene som brukte aspartam.

Andre søtstoffer som kan være til stede i Crystal Light inkluderer corn syrup, maltodekstrin og acesulfam kalium. Corn syrup er konsentrerte mengder mais sirup som inneholder 10 prosent eller mindre vann. Maltodekstrin er en stivelse søtningsmiddel laget av ris, mais eller potet. Acesulfamkalium er et kunstig søtningsmiddel som er mye sterkere enn sukker og ofte sammen med aspartam.

Smakstilsetning

Sitronsyre er en ingrediens i mange varianter av Crystal Light. Denne bestanddel gir en besk smak, og også er et konserveringsmiddel for å hjelpe Crystal Light har lengre holdbarhet.

Naturlige og kunstige smaker gi Crystal Light visse smaker. Imidlertid var mengden av disse ingrediensene er generelt mindre enn to prosent av den totale blandingen. Noen varianter av Crystal Light inneholder juice faste stoffer i tillegg.

Konserveringsmidler

For å holde Crystal Light pulver frisk, mange smaker inneholde BHA (butylhydroksyanisol). Natriumbenzoat bidrar også opprettholde produktets friskhet. Magnesiumoksid er en annen vanlig konserveringsmiddel i Crystal Light. Denne bestanddel holder pulveret fra caking.

Helse formler

Crystal Light varianter med antioksidant ingredienser inkluderer vitamin C og E. Betakaroten og ulike former for kalium er også ingredienser i Crystal Light Antioxidant drinker.

Crystal lys hud Essentials inneholder ingredienser for å holde huden sunn. Disse smaker inkluderer noen av de samme ingrediensene som du finner i Antioxidant formler samt ringblomst blomst ekstrakt.

Crystal Light Kalsium inneholder nok kalsium til lik 10 prosent av det daglige anbefalte verdien. Denne prosentandelen forutsetter en 2000-kalori daglige kosthold.

Crystal Light LiveActive inneholder inulin, et fiber for fordøyelsen helse. Forutsatt en 2000-kalori daglige kosthold, vil LiveActive formelen gi deg 12 prosent av det daglige fiber.

Andre ingredienser

Crystal lys te varianter inneholde instant te. Avhengig av variasjon, te kan eller kan ikke inneholde koffein. Noen varianter av Crystal Light inneholder kunstige fargestoffer. Disse inkluderer rød 40, gul 5 og blå en.

Slik unngår du at Lymph Node Cancer

Lymfeknuter er plassert på mange områder i hele kroppens lymfesystemet. De er viktige komponenter i kroppens immunrespons og de filtrerer lymfe. Lymfeknuter er spesielt rikelig i nakken, armhulene, kragebeinet og lysken. Kreft kan utvikle seg i lymfeknutene og er generelt referert til som lymfom.
Lymfekreft oppstår når en celle i lymfesystemet blir ondartede og begynner å vokse unormalt. Kreft i lymfeknutene kan være enda mer farlig fordi det kan reise gjennom lymfesystemet til andre deler av kroppen. Denne type kreft faller inn i to kategorier: Hodgkins sykdom og ikke-Hodgkins lymfom. Hodgkins sykdom utvikler seg i hvite blodceller, mens non-Hodgkins lymfom (NHL) utvikler seg i andre deler av lymfesystemet. Selv om en konkret plan for forebygging eksisterer ikke for kreft, kan visse skritt tas for å minimere sannsynligheten.

Slik unngår du at Lymph Node Cancer

Endre din diett. Matvaner kan potensielt redusere sannsynligheten for å utvikle lymfeknute kreft. Ifølge MSNBC, to separate studier viste en signifikant reduksjon i risikoen for å utvikle non-Hodgkins lymfom hos personer som økte sin grønnsak inntak (Collins 2006). De deltakerne som spiste mest grønnsaker hadde lavest risiko. Derfor legger en overflod av grønnsaker til kosthold reduserer sjansen for å utvikle denne formen for kreft.

Ta forholdsregler for å unngå HIV. Personer som utvikler HIV / AIDS har en økt risiko for å utvikle NHL. Derfor unngå aktiviteter som øker sjansen for å utvikle denne sykdommen kan også redusere risikoen forbundet med å utvikle lymfom.

•  Oppsøk solen. Selv om overdreven soling kan føre til visse former for kreft, i tilfelle av non-Hodgkins lymfom, kan soleksponering faktisk redusere risikoen. Ifølge Natural News.com, en australsk studie viste funnene at noen naturlig soleksponering bidratt til å beskytte folk fra å utvikle NHL.

Styr klar av kjemikalier. Noen kjemikalier, for eksempel de som finnes i plantevernmidler og insektmidler, kan øke risikoen for å utvikle lymfom. Unngå disse kjemikaliene ved å finne naturlige alternativer når eliminere insekter og ugress.

Gjør en helse overhaling. Selv om faktorer som bidrar til kreftutvikling er mange, kan dyrke en sunn livsstil reduserer noe av risikoen. The Daily News rapporterte at de store miljømessige faktorer som spiller en rolle i kreftutvikling er røyking, alkoholforbruk og fedme (Sabo 2005). Derfor slutte å røyke, redusere alkoholforbruk og miste vekt kan alle sterkt redusere sannsynligheten for å utvikle lymfom.

Tegn og symptomer på mage lymfom

Abdominal lymfom er i utgangspunktet en form for kreft som er plassert et eller annet sted innenfor det lymfoide vev eller lymfesystemet i tarmkanalen. Derfor betyr at immunsystemet cancer kan være i magen, tarmene, eller i leveren, slik at tegn og symptomer på denne type kreft vil variere i henhold til det stedet i kroppen som inneholder kreftceller.

Castleman sykdom: en abdominal lymfom typen

En type mage lymfom er Castleman sykdom. Denne sykdommen kan bli funnet i en av lymfeknutene (unicentric) eller mer enn en lymfeknute - eller til og med lymfatisk vev - innenfor magen (multicentric). Vanlige symptomer på begge disse typer generelt inkluderer feber, vekttap og nattesvette.

Andre symptomer for unicentric og multicentric

Andre symptomer på unicentric er anemi og vanskeligheter med å puste (eller spise) på grunn av press eller tetthet følte i magen. Andre symptomer på multicentric inkluderer hånd eller fot nummenhet, tretthet, forstørret milt, lymfeknuter eller leveren, og sykdomsfølelse.

Magekreft: en annen mage lymfom typen

En annen type mage lymfom er magekreft. Det er i utgangspunktet fire typer magekreft og lymfekreft er en av dem. Denne typen kreft er sjelden i USA, men er svært vanlig i mindre utviklede land.

Det antas at fylt levekår og dårlig drikkevann bidrar til kontrahering en bakterie som heter Helicobacter pylori, som utvikler seg til en infeksjon og kan resultere i utvikling av denne type kreft. Symptomer på denne type kreft er så lik andre gastrointestinale problemer, selv om, som det ofte er feil diagnose - og behandling for feil diagnose startet - før kreft blir funnet.

Mage kreft symptomer

Symptomer kan inkludere en metthetsfølelse (eller å være oppblåst) selv etter bare å spise et lite måltid, opplever halsbrann, fordøyelsesbesvær eller magesmerter. Således er det lett å forveksle disse symptomene med andre mulige gastrointestinale problemer. I tillegg kan brekninger og kvalme (også symptomer på matforgiftning) oppleves også, så vel som tretthet og tap av vekt.

Frukt, grønnsaker og mage helse

De fleste mennesker ikke får nok frukt og grønnsaker i sitt daglige kosthold, spesielt hvis de spiser på fast food restauranter, hvor grønnsaker er sjelden fremmet i det hele tatt, med unntak av høy-fett potet versjon kjent som fransk yngel. Men frukt og grønnsaker hjelpe magen og mage-tarm for å drive mer effektivt, noe som bidrar til å hjelpe immunforsvaret i bekjempelse av noe unormalt eller bakterier som blir inntatt. Derfor får anbefalt daglig inntak av disse to elementene er ett forebyggende tiltak mot mage lymfom.

Forventet levealder for en Stage 3 Lymph Node Cancer Patient

Forventet levealder for en Stage 3 Lymph Node Cancer Patient


Lymfesystemet inneholder et nettverk av fartøy som bærer en væske som kalles lymfe gjennom kroppen. Lymfe inneholder lymfocytter, eller hvite blodceller, de cellene i immunsystemet som bekjemper sykdom. Lymfeknutene filtrere lymfe og kan bli kreft. Det er ca 35 typer lymfocytter som kan være innblandet i lymfeknute (lymfom) kreft. Ifølge nettstedet Emedicinehealth, er Lymfekreft den vanligste typen blodkreft i USA.

Typer

Prognose Lymfom varierer avhengig av type, alder og tidligere diagnose helseproblemer. Lymfom kan være Hodgkins eller non-Hodgkins og det kan være lat eller aggressiv. Forskjellen mellom Hodgkins og non-Hodgkin lymfom er i den spesifikke lymfocytter (hvite blodlegemer) det påvirker. Tilstedeværelsen av en Reed-Sternberg celler, en bestemt type hvite blodlegemer abnormitet, indikerer Hodgkins lymfom. Dersom Reed Sternberg-cellen ikke er til stede, er den lymfom av den ikke-Hodgkins variasjon, ifølge Mayo Clinic. Lat lymfom er lavgradig, mao det er saktegående og lettere å behandle. Aggressiv lymfom sprer seg raskt og kan raskt utvikle seg fra trinn 1 til trinn 4. Bestemme din rekke lymfom er første skritt i å bestemme din spådd levealder.

Stage 3 lymfom

Trinn 3 lymfom er den nest siste stadium av sykdommen, når den har nådd de indre organer, blod og benmarg. I gjennomsnitt, jo tidligere stadium av lymfom, jo ​​større er sjansene for å overleve. Pasienter som opplever stadium 3 lymfom som viser ingen andre symptomer (som feber, nattesvette og vekttap) har en bedre prognose enn de som gjør, ifølge nettstedet lymfom Info.

Prognoseverktøy

Ifølge American Cancer Society, er det flere faktorer å ta hensyn til når du gjør en levealder prognose. I tillegg til den fasen av sykdommen, andre viktige faktorer er: alder; om kreften er i organer utenfor lymfesystemet; hvor godt en person kan utføre daglige aktiviteter; og blodserumnivåer av laktat dehydrogenase (LDH), som stiger raskt når svulster er raskt voksende. Basert på disse kriteriene, legene vurdere overlevelse for hver risikogruppe: lav, middels og høy.

Tilstand 3 Non-Hodgkins lymfom

De fem-års overlevelse for pasienter med non-Hodgkins lymfom i høy risikokategori er 53 prosent, ifølge American Cancer Society. Den ti-års overlevelse for denne gruppen er 36 prosent. Gjennomsnittlig fem-års overlevelse er 63 prosent. Gjennomsnittlig ti-års overlevelse er 51 prosent.

Stage 3 Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom er sjeldnere av de to former. Gjennomsnittlig fem-års overlevelse er 85 prosent, mens gjennomsnittlig ti-års overlevelse er 81 prosent. Som terapi utvikle, levealder blir lengre. Det har vært en betydelig forbedring i resultatene siden 1970-tallet. I dag 92 prosent av Hodgkins lymfom pasienter overleve i minst et år etter diagnose.

Bånd farger for å støtte ulike krefttyper

Bånd farger for å støtte ulike krefttyper


De fleste forbinder brystkreft med fargen rosa fordi den fargen er bevisstheten farge for den form for kreft. Men det finnes flere andre kreftformer som har bånd farger assosiert med dem for å bidra til å bringe oppmerksomhet til hver form. Selv om det finnes flere former for kreft med sin egen farge av bevissthet bånd, de fleste av disse krefttypene har også holdnings måneder. Noen farger selv overlapper med ulike former for kreft.

Greens

Bånd for å støtte leveren kreft er smaragdgrønt og sin bevissthet måned foregår i oktober hvert år. Kreften har Lymfekreft en bevissthet fargen limegrønn og dens bevissthet måneden er September.

Blues

Båndet for livmorhalskreft bevissthet er blågrønn og hvit. Mesteparten av båndet er blågrønt, men en del av bunnen av båndet er hvit. Måneden som betyr livmorhalskreft bevissthet finner sted i januar. Eggstokkreft farge er også blågrønn men uten hvit kontrast. Sin bevissthet måneden er i september. Tykktarmskreft farge er mørk blå og mars er dens bevissthet måned. Prostatakreft er bånd farge er lyseblå og sin bevissthet måned finner sted i løpet av september. Både esophageal og magekreft har strandsnegl bånd. Magekreft har ikke utpekt måned, men kreftfaren sin måned foregår i april.

Lilla

Både leiomyosarcoma og kreft i bukspyttkjertelen er forbundet med lilla bånd. November er kreft i bukspyttkjertelen bevissthet måned. Generelt kreft kjenne med en lavendel farge. Testikkelkreft farge er en lettere, orkide farge og april er dens bevissthet måned.

Appelsiner, gule, røde

Blære, sarkom og bein kreft er alle tilkjenne med fargen gul. November er bevisstheten måned for blærekreft mens Sarkom og bein kreft bevissthet måned finner sted i juni. Nyrekreft og leukemi er forbundet med fargen oransje. Mars er nyrekreft bevissthet måned, mens september er måneden for leukemi bevissthet. Hode og nakke kreft varsles med en burgunder bånd med elfenben som en del av båndet. April er bevisstheten måned for disse kreftformene. Myelomatose farge er også burgunder, uten elfenben.

Nøytrale

Brain kreft er tilkjennegitt med en grå bånd og mai er hjernen kreft bevissthet måned. Lungekreft er bånd farge er klar og hvit og sin bevissthet måneden er i november. Melanom er bånd farge er svart og som kreft i hjernen, og tar sitt bevissthet måned sted i mai.

Andre farger

Brystkreft er bånd farge er rosa og bevisstheten måneden finner sted i oktober. Barndommen kreft tar fargen gull med sin måned blir September. Skjoldbruskkjertelkreft har en blågrønn, rosa og blått bånd. En streng av båndet er rosa, en annen er blå og den øverste delen er blågrønn. Skjoldbruskkjertelkreft bevissthet foregår i løpet av måneden av September. Livmorkreft har en fersken bånd og sin bevissthet måneden er i september.

Typer av kreft relatert til sukker erstatter

Folk bruker ofte kunstige søtningsmidler eller sukker erstatter til å redusere sine samlede kaloriinntak og å hjelpe til med vekttap. Diabetikere kan bruke en sukker alternativ fordi det gir en søt smak til maten uten å øke blodsukkernivået. Muligheten for at sukkererstatninger kan føre til kreft har vært gjenstand for en rekke studier i løpet av de siste tre tiårene. Men, sier National Cancer Institute er det ingen konkrete bevis for at noen av sukker erstatter forårsake kreft.

Hva er sukker Substiutes?

Kjemikaliene eller naturlige ingredienser som finnes i kunstige søtstoffer gir sødme av sukker med en brøkdel av kaloriene. Siden smaken i sukkererstatninger som er mer konsentrert ekte sukker, er en mye mindre mengde som kreves for å imitere en smak tilsvarende sukker.

FDA-godkjente Søtstoffer

The Food and Drug Administration har godkjent sakkarin, aspartam, acesulfam kalium, sukralose, og neotam i bruk av lav-kalori søtstoffer. FDA har også satt på plass en "akseptert daglig inntak" (ADI) for hver sukker erstatning. ADI er maksimal daglig inntak regnes for å være sikker uten å medføre noen potensiell helserisiko.

Sakkarin og kreft

Ifølge National Cancer Institute, studier av laboratorierotter som fant sted i 1970-årene positivt knyttet sakkarin med utvikling av blærekreft. På grunn av resultatene av forskningen, Kongressen beordret videre studier av sakkarin og mandat at all mat som inneholder sakkarin inneholde en advarsel om at uttalt bruk av produktet kan være farlig for helsen din.

NCI sier oppfølgingsstudier på rotter har vist når det tas i høye doser sakkarin kan øke sjansen for kreft i urinblæren, særlig blant mannlige rotter.

Men, sier NCI videre forskning som spesifikt sett på hvordan et stoff virker på kroppen indikerer at sakkarin-blære forbindelse gjelder bare for rotter, ikke mennesker.

Aspartam og kreft

FDA godkjente aspartam som sukker erstatning i 1981 etter at flere tester viste at det ikke føre til kreft eller andre helseproblemer hos forsøksdyr.

Men i henhold til NCI, spørsmål angående sikkerheten til aspartam dukket 15 år senere da en rapport antydet at det kan være en sammenheng mellom en økning i antall humane hjernesvulster i USA siden aspartam treffe markedet.

Videre analyser av statistikk levert av NCI funnet ut at hjernen og sentralnervesystemet kreft var på oppsving åtte år før aspartam ble godkjent av FDA.

NCI sier et annet laboratorium studie utført i 2005 konkluderte med at rotter som fikk svært høye doser av aspartam (lik drikker opptil 2000 bokser med diett pop per dag) var mer tilbøyelige til å lide av lymfekreft og leukemi.

Men ved nærmere undersøkelse av sine data, NCI fastslått at et høyt forbruk av drikkevarer som inneholder aspartam ikke var assosiert med utvikling av kreft i hjernen lymfom eller leukemi.

Acesulfamkalium, Sukralose og Neotame

FDA anmeldt mer enn 100 sikkerhetsstudier på hver av disse sukkererstatninger, inkludert mulige kreftrisiko, før godkjenne deres bruk til menneskeføde. Funnene i fjellene i forskning konkluderte med at det ikke er noe bevis for at disse søtstoffer forårsake kreft eller andre forhold, og derfor er sikker for bruk av den generelle befolkningen.

Om Cord Blood Donation for kreftforskning

Blodet fra en babyens navlestreng er en viktig kilde til stamceller. Det gir en rik kilde til bloddannende celler som brukes i transplantasjon for dem som lider av lymfekreft og leukemi, samt mange andre sykdommer. Disse stamceller gjør det mulig å regenerere blodceller og i sin tur øke immunsystemet av kreftpasienter som har gjennomgått kjemoterapi eller stråling. I motsetning til den kontroversielle stamcellehøsting fra menneskelige embryoer, har ledningen blod donasjon funnet bred godkjenning. Antall store ledningen banker øker i USA hvert år.

Cord Blood Forskning og krefttyper

Ledningen blod har blitt brukt oftest i forskning og behandling av ulike typer leukemi og lymfom. De gode resultatene som er involvert med disse kreftformene gir håp om at mange flere sykdommer vil dra nytte av forskning ved bruk av navlestrengsblod. Noen av de mest spennende forskning i dag ved hjelp av ledningen blod innebærer eggstokkreft, småcellet lungekreft, testikkelkreft, hjernesvulster og nyrecellekarsinom. Disse kreft er blant de mest dødelige sykdommer. Nye foreldre blir ofte oppfordret til å donere sin nyfødte ledningen blod til et offentlig bank til bruk i etablerte behandlinger samt til forskning. Tilhengere av ledningen blod høsting tror det kan være nøkkelen til herding mange livstruende sykdommer.

Process

Ledningen blod er tatt like etter fødselen av et barn. Det er samlet inn etter at ledningen er kuttet, og på ingen måte forstyrrer fødsel. Innhøstingen utføres generelt av legen å føre tilsyn med fødsel og oppnås typisk ved hjelp av en sprøyte. Som prosedyren er gjort etter klem og skjæring av ledningen, er verken barnet eller mor forstyrret på noen måte. Samlingen tar vanligvis bare fem minutter.

Private og offentlige banker

Sykehuspersonalet rutinemessig stille spørsmål nybakte mødre og fedre hvis de ønsker å banken deres nyfødte ledningen blod. Typisk foreldrene er gitt en brosjyre som beskriver prosessen. De er informert om private og offentlige former for donasjon. I tilfelle av private banking, blir foreldrene pålagt å betale en avgift for å ha barnets navlestrengsblod innhentet og lagret. Fordelen med private banking er at blodet er tilgjengelig for bruk av familien når som helst. Offentlig bank, på den annen side, bærer ingen kostnad og er en donasjon som brukes til forskning, eller behandlingene. Foreldre ikke beholde noen rettigheter til dette blodet. De fleste oppfordres til å gjøre offentlige donasjoner som sjansen deres barn eller et familiemedlem etter hvert kan bruke privat banked blod er slank, med mindre det er en genetisk basert begrunnelse for å beholde den.

Misforståelse

Mange antar at ledningen blod blir samlet og rutinemessig anvendes av leger og forskere, men dette er ikke tilfelle. Navlestrenger forkastes dersom foreldrene ikke signere en samtykkeerklæring slik at ledningen blod samles inn og lagres. En annen misforståelse er at blodet samles er nødvendig av baby. Denne uttalelsen er usanne, fordi blodet er bare tatt etter at ledningen er fastspent og kutt.

Potensial

Løftet holdt for stamceller i vitenskapelig forskning er omfattende. Forskere er racing videre med kunnskap sanket og med informasjon fra behandlinger utviklet. Stamceller fra ledningen blod er i stand til å differensiere til hvilken som helst type av celle er nødvendig. Potensialet finnes for å gjenoppbygge hele organer og genererer levende vev.

Virkninger av kunstig søtningsmiddel

Virkninger av kunstig søtningsmiddel


Kunstige søtstoffer er brukt som sukker erstatter for de som ser sitt sukkerinntak. Disse sukkererstatninger som er brukt i bakte varer, soda og tyggegummi, blant annet matvarer. Det er fem store søtstoffer inkludert aspartam, sukralose, sakkarin, neotame og acesulfam kalium. Til tross for disse søtstoffer blir trygt av USA Food and Drug Administration, har disse sukker erstatter kommet under ild på grunn av helsemessige bekymringer.

Aspartam

Aspartam har fått mer negativ presse enn alle andre kunstige søtstoffer. Fordi det er 180-200 ganger søtere enn vanlig sukker (sukrose), er det en vanlig brukte sukkererstatning. Den kunstige søtningsmiddel selges som Equal® og NutraSweet®. Produkter som inneholder aspartam inkluderer diett brus, yoghurt og tyggegummi.

Ifølge United States Food and Drug Administration, lab rotter som ble matet store mengder aspartam utviklet lymfekreft og leukemi. Til tross for dette funnet, men sier FDA var det uoverensstemmelser med funnene, som krefttilfeller ikke øke når mer aspartam ble lagt.

The University of Wisconsin gjennomført en studie som konkluderte med det at etter aspartam brytes ned i kroppen, skaper det metanol, formaldehyd og maursyre. The National Cancer Institute sier at formaldehyd er et klasse-A kreftfremkallende, noe som betyr at det er en kreft forårsaker agent. Til tross for alle disse funnene, er imidlertid aspartam fortsatt en av de mest vanlige kunstige søtningsmidler på markedet.

Sukralose

Solgt under navnet Splenda, blir sukralose skapt gjennom klorering av sukker (sukrose). Prosessen med klorerings sukrose endrer sammensetningen av sukkermolekyler. Mens klor i søtningsmiddel høres litt urovekkende, har United States Environmental Protection Agency ikke klassifisert klor for kreftfremkallende, selv om mange vitner at klor er kreftfremkallende. En studie National Toxicology Program viste ingen tegn til kreftfremkallende aktivitet hos forsøksdyr etter inntak av klorvann.

Langtrekkende studier på effekter av sukralose er ikke utført. På grunn av dette, er lite kjent om selve stoffet. Faktisk; så lite er kjent at det er ukjent hvorvidt sukralose er noe bedre på å fremme vekttap enn vanlig sukrose.

Sakkarin

I løpet av 1970 ble sakkarin koblet med blærekreft. Som et resultat, Congress beordret flere studier på sakkarin og advarsler ble plassert på alle produkter inneholdende ingrediens. Ifølge National Cancer Institute, fortsatte sakkarin forårsaker en økning i blære kreft hos rotter. Men mekanistiske studier og mennesker i epidemiologiske studier viste disse resultatene gjelder bare for rotter. Som et resultat av disse funnene, USA National Toxicology Program fjernet sakkarin fra listen over kreftfremkallende.

Neotame

Neotame er et kunstig søtningsmiddel som ble godkjent av United States Food and Drug Administration i 2002 etter at den passerte mennesker og dyr studier. Stoffet er godkjent for bakevarer, brus, tyggegummi, bearbeidet frukt og juice. Men som i Mars 2011, neotame er ennå ikke funnet i matvarer. Neotame er 7.000 til 13.000 ganger søtere enn sukrose. Neotame er relatert til aspartam kjemisk, men ser ut til å være trygge på grunn av sin kjemiske stabilitet.

Acesulfamkalium

Acesulfam ble testet i 1970 å etablere det som ikke kreftfremkallende. Ifølge National Center for Biotechnology Information, disse testene er mangelfulle på grunn av uoverensstemmelser i studiene. Til tross for dette, men tilsetningsstoff begjæringer om acesulfamkalium begynte i 1988 I 1998 ble acesulfam godkjent for brus. Ifølge United States Food and Drug Administration, gikk acesulfam gjennom sikkerhetsstudier og langsiktige dyrestudier; hver testresultatet viste stoffet sikker å bruke. Men Myra L. Karstadt av Institutt for miljø og helse, mener at mer testing er nødvendig for å fastslå den kreftfremkallende acesulfam kalium.

Alternativer til kunstig søtningsmiddel

I stedet for å bruke sukker (sukrose) og kunstige søtningsmidler, kan forbrukerne velge naturlige søtningsmidler som agave nektar og rå honning. For å unngå tidkrevende kunstige søtningsmidler, bør individer sjekke ingrediens etiketter for aspartam, acesulfam kalium (K), sakkarin eller sukralose og være på utkikk etter markeds navn som Equal®, NutraSweet® eller Splenda. Også produkter med "low calorie", "diett", "sukkerfrie", eller "uten tilsatt sukker", bør unngås, da disse produktene vanligvis inneholder kunstige søtstoffer.