Digidexo.com

Ytre ørebetennelse

Ytre ørebetennelse er også kjent som svømmer øre, eller otitis externa. Ytre øret infeksjon oppstår når det ytre øret og øregangen er irritert, betent eller infisert. Dette er en vanlig tilstand som følge av ører som blir utsatt for for mye fuktighet.

Symptomer

Symptomer på en ytre ørebetennelse inkluderer øresmerter, kløe, drenering fra øret og rødhet i huden. Ytre ørebetennelse kan også føre til at ørene til å føle full.

Årsaker

Ytre øret infeksjonen er forårsaket av fuktighet i ørene, og skrape øret eller inne i øret. Det kan også være forårsaket ved å sette inn noe sånt som en bomullspinne inne i øret for å rense ørevoks.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for å utvikle ytre ørebetennelse inkluderer svømming, hudirritasjon fra hårprodukter, å ha en liten øregangen og overdreven ørevoks.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av ytre ørebetennelse inkluderer muligheten infeksjonen kan spre seg til andre deler av kroppen. Andre mulige komplikasjoner er midlertidig hørselstap og kronisk ørebetennelse.

Behandling

Se en lege hvis du har ytre ørebetennelse. Behandlingen innebærer å bruke øredråper som inneholder antibiotika og steroider for å redusere betennelse. Bruk smertestillende hvis du har sterkere smerter, eller sette noe varmt mot den infiserte øret.