Digidexo.com

Tenex bivirkninger hos barn

Tenex er en reseptbelagte medisiner som ofte brukes i barn til å behandle Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Imidlertid har det vært noen bivirkninger forbundet med bruk av Tenex hos barn.

Identifikasjon

Tenex er i klassen av anti-hypertensive medisiner. Det har vært brukt til å behandle høyt blodtrykk, så vel som barn med ADHD symptomer. Tenex er et behandlingsalternativ for barn som ikke kan tolerere sentralstimulerende stoffer. Det kan også redusere søvnløshet og aggresjon som kan være forbundet med bruk av sentralstimulerende legemidler.

Bivirkninger

Noen av de vanligste bivirkningene forbundet med bruk av Tenex er depresjon, langsom hjerterytme, tretthet, svimmelhet, svært høyt blodtrykk, lavt blodtrykk, hodepine, tørr munn, søvnløshet, forstoppelse, oppkast og diaré.

Alvorlige bivirkninger

Tenex kan også føre til alvorlige bivirkninger, slik som elveblest, pustevansker, hevelse i lepper, tunge eller ansikt, og tungpustethet, noe som kan være et tegn på en allergisk reaksjon som kan være livstruende. Det kan også føre til blodtrykksrelaterte symptomer som besvimelse, rødme i ansiktet og alvorlig hodepine.

Legemiddelinteraksjoner

Ikke ta Tenex med medisiner for forkjølelse og allergi, appetitt kontroll eller bihuleproblemer, da dette kan øke blodtrykket. Tenex vil også forsterke effekten av alkohol og andre beroligende midler. Sørg for å fortelle legen om at du tar Tenex før å ha noen form for kirurgi.

Advarsel

Kontakt legen din eller barnets lege om noen alvorlige eller plagsomme bivirkninger oppstår med bruk av Tenex. Det er viktig å ta denne medisinen som foreskrevet, og ikke ta en dobbel dose av denne medisinen hvis du savner en.