Digidexo.com

Hvordan koke ris skikkelig for å hindre matforgiftning

Hvordan koke ris skikkelig for å hindre matforgiftning


Rice er en ren, relativt trygg mat. En liten mengde av Bacillus cereus, en bakterie som potensielt fører til matforgiftning, finnes i rå ris og blir ikke drept ved koking. Det vil ikke ha noen effekt i det hele tatt hvis risen holdes varmt, holdt for mindre enn 2 timer, eller kjøles ned raskt for lagring. Det er når risen er holdt ved romtemperatur i lang tid at sporene vokse og føre til ubehagelige symptomer på matforgiftning. Hindre matforgiftning ved koking og lagring av ris properly.If du bruker amerikansk-dyrket ris, er det ikke nødvendig å skylle risen før du fortsetter med en av følgende måter: på komfyren toppen, i mikrobølgeovnen, i en elektrisk risk dampbåt eller i ovnen. Alle teknikkene er for 4 porsjoner.

Hvordan koke ris skikkelig for å hindre matforgiftning

Klargjør ris på komfyren toppen. Ta med væske av valg, ris, salt og smør til en byll i en 2 til 3 liter kasserolle. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i henhold til tidspunktet som er angitt på ris pakke (tider vil variere i forhold til type og mengde ris). Hvis ris ennå ikke er øm etter en instruert kokk tid, setter på lokket og kok litt lenger. Tilsett mer væske hvis risen ikke er øm og all væsken er absorbert. Når anbudet, rør forsiktig med en gaffel og server varm.

Cook ris i ovnen. Kombiner ris, salt og smør i en 2 til 3 liter ildfast gryte med lokk. Ta med vann til å koke i en egen panne på komfyren toppen eller i mikrobølgeovnen og hell over andre ingredienser. Rør, dekk tett og stek ved 350 grader C i 25 til 30 minutter for langkornet hvit ris, 30 til 40 minutter på "konvertert" ris og 1 time for brun ris. Tilsett mer væske hvis risen ikke er mør, men all væsken er absorbert etter riktig steketid. Når anbudet, rør forsiktig med en gaffel. og serverer varm.

Bruk en mikrobølgeovn å koke ris skikkelig og hindre matforgiftning. Kombiner ris, væske, salt og smør (hvis ønskelig) i en 2 til 3 liter mikrobølgeovn-safe ildfast form. Dekk tett med mikrobølgeovn kvalitet plastfolie eller lokk beregnet for mikrobølgeovn. For middels eller langkornet hvit ris, mikrobølgeovn på høy i 5 minutter eller til væsken koker. Reduser innstillingen til middels, eller 50 prosent kraft, og fortsette matlaging i 15 minutter, eller til vannet er absorbert. La stå i 5 minutter før du tar ut fra ovnen med isolerte grytekluter og tar av plast covering.For konvertert ris, mikrobølgeovn ingrediensene på høy i 5 minutter eller til væsken koker. Reduser til middels makt og mikrobølgeovn i 20 minutter eller til vannet er absorbert. Igjen, la stå 5 minutter før du tar fra ovnen og ta av plast dekker. For hele korn brun ris, mikrobølgeovn på høy i 5 minutter og deretter redusere til middels makt. Microwave 20 minutter mer eller inntil vannet er absorbert. La stå i 5 minutter før du tar ut fra ovnen og ta av plast dekker. For alle typer ris, tilsett mer væske hvis risen ikke er øm og all væsken er absorbert. Når anbudet, rør forsiktig med en gaffel og server varm.

Prøv en riskoker. Rice komfyrer automatisk koke ris til det er mørt, og deretter redusere varmen og hold ris på en trygg temperatur. Spray eller tørk matlaging overflaten godt med vegetabilsk olje. Tilsett vann, ris, salt og smør. Når automatisk tidtakeren går av, sjekk ris. Tilsett mer væske hvis risen ikke er øm og all væsken er absorbert; ellers, rør forsiktig med en gaffel og server varm.

Hint

  • Lagre leftover ris i grunne beholdere i kjøleskapet for 3 til 4 dager.
  • Fryse ris i grunne beholdere i opptil 1 måned.
  • Varm opp til risen er veldig varmt hele veien gjennom, og legger vann eller annen væske etter behov.
  • Ikke varm ris mer enn en gang.
  • Når du fjerner lokket eller plastfolie fra potten, mikrobølgeovn-safe fatet, riskoker eller ildfast form, være svært forsiktig for å unngå brannsår fra damp. Løft kanten av dekselet bort fra deg først, slik at dampen slipper.
  • Mikrobølgeovner varierer i wattstyrke, så de foreslåtte ganger er bare veiledende.