Digidexo.com

Om blæreproblemer

Blæreproblemer er mer utbredt hos kvinner enn hos menn med 10 til 40 prosent av kvinner som er berørt av dette problemet, ifølge FDA rapport, "Tap av blærekontroll." Blærekontroll problemer, også referert til som urininkontinens, lar seg behandle, og i mange tilfeller kan kureres, men, dessverre, de fleste mennesker som lider av dette problemet er for flau til å søke medisinsk hjelp.

Typer

På deres hjemmeside, National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), gir detaljert informasjon om hvilke typer, årsaker og behandling av blæreproblemer og urininkontinens hos kvinner og menn. Stressinkontinens innebærer urinlekkasje når involvert i fysiske aktiviteter, hoste, nysing eller ler. Urgeinkontinens kan være et resultat av slag, infeksjon eller en sykdom, så som diabetes. Denne typen inkontinens innebærer tap av urin etter en umiddelbar og overbevisende trang til å urinere. Blandingsinkontinens er en kombinasjon av stressinkontinens og urge-inkontinens. Noen mennesker har fysiske problemer som fører til urinlekkasje på grunn av problemer med å få på do i tide. Dette problem er omtalt som funksjonell inkontinens.

Årsaker

Blæreproblemer hos kvinner kan være et resultat av infeksjoner, overdreven koffein eller alkoholforbruk eller sykdom-relaterte nerveskader som følge av diabetes, Parkinsons sykdom eller hjerneslag. Urinlekkasje kan også være relatert til traumer fra tidligere kirurgi, eller platen problemer. Diuretika kan forårsake urinlekkasje, så kan medisiner tatt for avslapning som kan til slutt påvirke musklene i blæren. Urininkontinens er også knyttet til fedme, som plasserer overtrykk eller stress på blæren.
Typiske årsaker til blæreproblemer hos menn er en forstørret prostata legge press på urinrøret, eller nerveskader som følge av sykdom eller hjerneslag.

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgisk behandling for menn og kvinner kan innebære å utnytte Kegel øvelser for å styrke bekkenmuskulaturen, eller for kvinner, innsetting av et pessar ring inn i skjeden for blæren støtte. Medisiner er ofte foreskrevet for å håndtere en overaktiv blære, men for noen pasienter, kan kosttilskudd endringer som inkluderer minimere eller eliminere koffein og alkohol og kontrollerende væske forbruk være alt som trengs. For pasienter som lider av fedme, vekttap kan eliminere problemet med urininkontinens.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk implanterte enheter som fungerer gjennom nervestimulering er ofte tilbys pasienter når medisiner ikke klarer å kontrollere urgeinkontinens. Blæren kirurgi, som har en høy suksessrate i henhold til National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), kan utføres i tilfeller av blæren prolaps, en svekkelse av støttende struktur. For kvinner, de operasjoner innebærer plassering av en stropp fremstilt av naturlig vev eller et syntetisk nett for å understøtte blæren. En kirurgisk prosedyre kan utføres for å støtte en svekket uretral sphincter. De lukkemuskelen er ansvarlige for at urin som passerer fra blæren inn i urinrøret fra å lekke ut før den slippes ut ved urinering. En annen type operasjon blir brukt for menn som innebærer å støtte urinrøret med en stropp som er festet til bekkenbenet.

Alternativ Behandling

UrologyChannel, på deres hjemmeside, tilbyr informasjon om alternative behandlinger for blæreproblemer. I tillegg til en spesialdiett for å eliminere muligheten for mat allergi eller sensitivitet, liste de urter som kan brukes i te, for eksempel kløyve, marshmallow rot og buchu, samt vitaminer og andre kosttilskudd som benyttes som anti-inflammatoriske midler, slik som vitamin C, vitamin E, og linfrøolje.