Digidexo.com

Hvordan er flere blokkerte arterier behandlet?

Medisinsk definert som aterosklerose, en opphopning av fettavleiringer kalles plakk, stivner og tetter blodårene i hele kroppen. Livsstilsendringer, medisiner og kirurgi er alle skritt forpliktet seg til å rydde vekk denne livstruende sykdom.

Betydning

Arteriell karsykdom er den medisinske betegnelsen som brukes for å definere oppbygging av plakk i arteriene. Denne blokkering begrenser blodstrømmen og oksygen viktig for sunn funksjon av forskjellige deler av kroppen.

Typer

Carotis arteriell sykdom refererer til blokkering i nakken. Koronar arteriell sykdom er forårsaket av begrensning av blod til hjertet. Perifer arteriell sykdom påvirker armer og ben.

Behandling

Livsstilsendringer, som økt mosjon og sunnere å spise, er foreslått av leger. Farmasi også spille en stor rolle i behandlingen. "Medisiner som brukes for å senke kolesterolet har vært effektive i å forebygge utviklingen av aterosklerose," sier Eastern Maine Medical Center i Bangor.

Medisinering

Hvordan er flere blokkerte arterier behandlet medisinsk? Cilostazol og pentoxifylline er foreskrevet for perifer arteriell sykdom. Statiner kan anvendes for å senke kolesterol. Aspirin, eller et medikament som heter klopidogrel, minimere clotting og hjelp blodstrøm.

Kirurgisk

Skulle enklere behandling vise seg ineffektive, kan kirurgiske prosedyrer bli nødvendig. En endarterectomi strimler bort plakk i halsarteriene mens angioplastikk åpner opp blokkerte arterier i et område som lider av vaskulær sykdom. Tiny metall rør som kalles stenter rekvisitt åpne blokkeringen. Bypass kirurgi brukes vanligvis for perifer og koronar arteriell sykdom.