Digidexo.com

Er det normalt for spedbarn å miste håret?

Er det normalt for spedbarn å miste håret?


Ifølge barnelege Dr. Alan Greene, babyer har to avlinger av hår i det første året av livet. Det er helt normalt for spedbarn å miste håret, så lenge hans hodebunnen og håret sjakter vises normalt. En rekke forhold forårsake unormal hårtap hos spedbarn.

Telogen effluvium

Ifølge Babycenter Medical Advisory Board, er spedbarn hårtap i løpet av de første seks månedene kalles telogen effluvium. Det er forårsaket av en nedgang i barnets hormoner etter fødselen og resulterer i en nyfødt å miste håret han ble født med.

Bare flekker

Spedbarn kan utvikle bare flekker avhengig av måten de sitte og sove. Bare flekker oppstår vanligvis når en baby sitter med baksiden av hodet hennes mot en bil sete eller sover i samme posisjon. Spedbarn kan også utvikle en skallet flekk fra å gni hodet mot barneseng madrass.

Traction Alopecia

Ifølge Babycenter Medical Advisory board, er traction alopecia en uvanlig årsak til spedbarn hårtap. Det er et resultat av fysisk skade, for eksempel stramme hestehaler.

Trichotillomania og Alopecia areata

Trikotillomani kan føre til uregelmessige flekker av håravfall hos spedbarn og oppstår når en baby snurrer eller trekker ut håret. Alopecia areata er en tilstand der et barns immunsystem angriper hårsekkene, skaper rund, glatt, helt hårløse områder i isolerte flekker i hodebunnen. Alopecia areata kan også vises på andre områder av kroppen.

Tinea Capitis

Tinea capitis, også kjent som ringorm, er en smittsom soppinfeksjon som forårsaker bare flekker. Tinea capitis infeksjoner kan være flassing, skalering, rød og selv svart der håret sjakter har brukket av.