Digidexo.com

Liste over Kombinasjon Veksling Foods

Liste over Kombinasjon Veksling Foods


Kombinasjonen utveksling mat diett er ment å kvantifisere og forenkle spise sunt. Dietten er basert på et bord som deler mat inn i seks matvaregrupper, som varierer i karbohydrat, protein, fett og kalorier. Matvarer som er lik innholdet i disse kan være substituert for andre, som matvarer er like i næringsverdi.

Karbohydrat Exchanges

En karbohydrat utveksling på listen er lik ca 80 kalorier. Likeledes, to karbohydrat børser er 160 kalorier, tre er 240 og så videre. Disse utvekslingene kan omfatte en hvilken som helst type brød, kornstivelse eller grønnsak, for eksempel i form av hvite poteter. Noen karbohydrater har også fettverdier, for eksempel pommes frites, som teller som ett karbohydrat og ett fett for en 1,5-oz. servering.

Frukt og grønnsaker Exchanges

En frukt utveksling på listen står for ca 60 kalorier. Eksempler er jordbær, blåbær og kiwi. Tørket frukt, fruktjuice og fruktgele passer inn i denne kategorien, men ingen tilsatt sukker endre sine utvekslingsverdier. Grønnsaker som ikke er en del av karbohydrat børsene kalles ikke-stivelsesholdige grønnsaker. Eksempler inkluderer brokkoli og gulrøtter. Disse grønnsakene står for ca 25 kalorier per porsjon, som er lik 1 kopp friske grønnsaker eller 1/2 kopp kokte grønnsaker.

Protein Exchanges

Protein børsene er delt inn i meieri- og kjøttprodukter kategorier. En melke utveksling omfatter 8 g protein og 90 150 kalorier, som er avhengig av fettinnholdet. Dette tilsvarer en kopp melk, soyamelk eller yoghurt. Kjøtt børsene er inndelt i alt fra mager til høy-fett kjøtt kategorier. Denne kategorien inkluderer også ost og bønner. En kjøtt utveksling omfatter 7 g protein og spenner 35-100 kalorier, som også er avhengig av fettinnholdet.

Fat Exchanges

Ett fett utveksling på listen har 5 g fett og 45 kalorier. Disse matvarer kan spises uavhengig av hverandre, for eksempel med skiver av avocado eller nøtter. De kan også anvendes ved fremstilling av andre matvarer, for eksempel med oljer for steking eller baking.