Digidexo.com

Hvordan stoppe følelse skyldfølelse etter spising

Skyldfølelse etter spising kan være forårsaket av en rekke faktorer: spiseforstyrrelser eller spiseforstyrret atferd, overspising, frykt for vektøkning eller bare ubehag fra å være full. Hvis du føler deg skyldig etter endt dine måltider, kan du utvikle angst rundt starter måltider eller spise mye mat. For å komme over skyldfølelse, må du vite den underliggende årsaken og kunne arbeide gjennom disse problemene. Mens løse dine negative følelser, er det nyttig å spise godt og trene slik at noe av din skyld er løst på en daglig basis.

Hvordan stoppe følelse skyldfølelse etter spising

•  Hold en journal for å skrive i hver gang du er ferdig å spise. Skrive ut følelsene dine på papir hjelper deg til bedre gjenkjenne dem og finne ut metoder for å takle dem.

Se en terapeut på en ukentlig basis for å diskutere dine følelser av skyld. Din terapeut vil være i stand til å informere deg om sunne metoder for mestring, sammen med å gi en mulighet for deg å snakke gjennom underliggende problemer som er knyttet til skyldfølelse.

Exercise på en daglig basis i 30 til 60 minutter. Trene forbrenner kalorier, noe som gjør det lettere å føle deg mindre engstelig om hva du spiser.

Spis mindre måltider for å unngå følelsen for full, hvis det er den full følelse som forårsaker din skyld. Spise fritt når du føler deg sulten, men stopper så snart du føler deg tilfreds.

Konsumere sunn, ubehandlet mat og minne deg selv på at du er rett og slett nærende kroppen din med sunn mat som den trenger for å fungere skikkelig.

Drikk mye vann for å hjelpe til med rask fordøyelse, lettelser fulle følelser raskere.

Gjør noe som du elsker etter hvert måltid for å distrahere deg fra negative tanker og følelser. For eksempel, hvis du liker å synge, synge etter måltider før du er i stand til å gå videre med dagen din. Alternativt kan du ringe en venn eller et familiemedlem og chatte til dine skyldig følelser passere.