Digidexo.com

Perfekt mat for binyrer

Binyrene er trekantformet hormon fabrikker som ligger på toppen nyrene. De produserer kortisol, adrenalin og andre hormoner når kroppen er under stress. Adrenal insuffisiens, også kjent som Addisons sykdom, refererer til en utilstrekkelig produksjon av en eller flere av disse hormoner. Resultatet er tretthet, vekttap, lavt blodtrykk, tap av kroppshår og verkende organ.

En tilstand som kalles "fatigue adrenal", er antatt å være en mildere, midlertidig form av denne forårsaket av kronisk stress. Det blir nå debattert i det medisinske miljøet for sin sannferdighet. Uansett, kan god ernæring støtte den viktige funksjon av binyrer.

Egg

Proteinrik mat bør kombineres med en sunn fett og karbohydrater til hvert måltid. Egg er en perfekt mat for adrenal helse. Andre sunne proteiner inkluderer: fisk, kylling, soya, nøtter og frø. Unngå bearbeidet lunsj kjøtt og oster.

Havregryn

En kompleks karbohydrater som havregryn trumfer hva folk med binyretretthet ofte higer de fleste --- cupcakes, donuts, paier og ruller. James L. Wilson, forfatter av "Adrenal Fatigue," skriver at slitne mennesker søker rask økning av mat laget med hvitt sukker og mel når de bør spise komplekse karbohydrater for å unngå sukker krasj. Andre komplekse karbohydrater inneholder hele korn brød, havregryn, brun ris og høy-fiber korn.

Pears

Binyretretthet og blodsukker problemer ofte går hånd i hånd, Wilson skriver, så frukt som inneholder store mengder fruktose og kalium kan skatt allerede utslitte binyrer. Pærer, men er perfekt for binyrene. Andre frukter å spise: papaya, plommer, mango, kiwi, pærer, epler, kirsebær og druer (men bare noen få).
Men unngå: dadler, bananer, appelsiner, rosiner og grapefrukt.

Red Pepper

Strebe etter seks til åtte porsjoner grønnsaker om dagen, siden binyretretthet kan opprette en ernæringsmessig tomrom, talsmenn for binyretretthet diagnose si. Jo mer fargerike frukten, jo mer perfekt maten er for binyrene. Tenk aubergine; grønn, gul og rød paprika; og squash.

Olive Oil

Erstatt hydrogenerte og delvis hydrogenerte oljer med høy kvalitet fett og oljer som for eksempel smør, olivenolje og kokosnøttolje. En lav-fett diett kan sette binyrene i beredskap at kroppen opplever en hungersnød, skriver Jesse Lynn Hanley i "Lei av å være sliten." Kolesterol og smør er nødvendig for produksjon av adrenal hormoner.