Digidexo.com

Dyspraksi & Sensorisk Integrasjon dysfunksjon hos barn

Dyspraksi er en lidelse enn påvirker et barns evne til å utvikle brutto og finmotorikk. Dyspraksi er klassifisert som en sensorisk integrasjon lidelse. En sensorisk integrasjon lidelse oppstår når et barns nervesystem er i stand prosess sanser fra deres kropp eller omgivelsene sine skikkelig.

Tidlig dyspraksi Symptomer

Spedbarn med dyspraksi kan lide av kolikk symptomene som en baby. De kan også ha melkeallergi og andre vanskeligheter med amming. Motorisk utvikling kan bli forsinket, noe som resulterer i slutten av rullende, sitte og krypende. De kan også engasjere seg i repeterende bevegelser som å flytte armer og ben eller hode banging. De kan også være vanskelig å potty tog og kan bli forsinket i taleutvikling.

Barndoms Symptomer på dyspraxia

Barn med dyspraksi kan virke klønete og ukoordinert. De kan ha problemer med å sitte stille i mer enn noen få minutter, og kan ha problemer med å opprettholde oppmerksomhet for mer enn to eller tre minutter om gangen. Disse barna kan være svært emiotional og har hyppige tamtrums. De kan ikke liker å bli berørt og kan mislike følelsen av noen klær eks. Dyspraksi kan forstyrre grunnleggende ferdigheter som å spise med bestikk, knepping og håndskrift.

Betydning

Ifølge National Center for Learning Disabilities, ca 6 prosent av alle barn utviser noen kjennetegn ved dyspraksi. Av de som har dyspraksi symptomer, 70 prosent er gutter.

Betraktninger

Dyspraksi kan sameksistere med andre tilstander som ADHD, dysleksi og dyskalkuli. Barn med dyspraksi kan også oppleve depresjon, lav selvfølelse, følelsesmessige problemer, atferdsproblemer og psykiske helseproblemer.

Behandlinger

Dyspraksi kan behandles med fysiske, yrkesmessige og tale terapi. De beste resultatene kommer når behandlinger begynner i tidlig barndom.