Digidexo.com

Hvordan behandle blemmer på Feet

Mens idrettsutøvere og løpere nyte fordelene av å være frisk og i form, de må også tåle konsekvensene av å jobbe ut som inkluderer å få blemmer på sine feet.Blisters skje når føttene blir varm og svett og sokker holde seg til føttene. Når sokken og fot gni sammen innsiden av skoen, fyller væsken opp til et mellomrom mellom lagene av huden for å beskytte området. Det er slik en blemme former. Blemmer er vanlig for idrettsutøvere, løpere og turgåere som deltar i lange arrangementer som maraton, fotturer eller fjellklatring. Etter en utøver utvikler blemmer på føttene, finnes det måter å behandle blemmer.

Hvordan behandle blemmer på Feet

La blemme alene. Noen leger anbefaler å forlate blemme intakt. Legene sier at blemme vil reabsorb og helbrede på egen hånd.

•  Rengjør blemme. Hvis blemme ikke har revet og er full av væske og du ønsker ikke å la den være alene, kan du bruke såpe og vann for å forsiktig vaske blemme å rengjøre den. Du kan også rengjøre blemme med isopropanol.

Punkter blemme med en nål. Etter at blister er renset ved å bruke en sterilisert nål for å stikke hull på siden av blisterpakningen. La alle tappe fra blemme. Påfør lett trykk til blemme å drenere væske. Dette vil redusere smerte og bidra til å forhindre infeksjon.

Dekk blemme. Dersom den berørte huden er fortsatt intakt etter at du tømme blemme, ikke fjerne den. Sett litt av antibiotisk salve på blisterpakningen og dekke den med et plaster eller gasbind. Du kan også dekke drenert blister med moleskin. Hvis det berørte området er ødelagt, så må du kutte det bort og rengjør den underliggende ny hud med isopropanol eller en antiseptisk. Hvis det er mulig, bør du la den nye huden til å stivne i friluft. Hvis ikke, gjelder moleskin og bruke gasbind for å holde moleskin fra direkte kontakt anbudet ny hud.

holde huden ren. Når den nye huden er herdet litt, kan du bruke rubbing alkohol for å ytterligere stramme opp den nye huden. Hold den nye huden ren og sterilisere den for å hindre smitte.

Hint

  • Selv blemmer på føttene er vanlig for idrettsutøvere, er det ting du kan gjøre for å unngå dem, redusere smerte og risiko for infeksjon. Du kan bruke sko som passer ordentlig. Du kan holde føttene så tørr som mulig. Du kan endre sokkene regelmessig. Du kan også bruke foten pulver for å holde føttene tørre.
  • Noen ganger blemmer på føttene pop på egenhånd. Disse blemmer kan bli infisert som er dokumentert av puss, rødhet, økende smerte eller varm hud. Ring legen din dersom du har disse tegn på infeksjon.