Digidexo.com

Alkoholisme Diagnose

Alkoholisme, også referert til som alkoholavhengighet, er en alvorlig sykdom. Det er flere indikatorer som identifiserer hvorvidt en person er alkoholiker. Identifikasjon begynner med å vurdere hva en persons forhold til alkohol er og hvordan det påvirker det hverdagen.

Identifikasjon

Diagnose begynner med å se på alkoholer innvirkning på mental og sosial fungering. Alkoholisme er preget av en mangel på kontroll over mengden av forbruk, økt toleranse for alkohol over tid og en negativ innvirkning på daglig fungering, for eksempel jobb og familieforhold.

Typer

Det er to typer av alkoholavhengighet. Det er psykologisk avhengighet der en person mener de ikke kan leve uten alkohol. Det er også fysiologisk eller fysisk avhengighet, i hvilket en persons kropp og hjerne bokstavelig talt ikke kan fungere uten.

Misforståelse

En alkoholiker har ingen kontroll over alkohol. Ideen om at viljestyrke kan overvinne avhengighet er en myte. Alkoholisme er en tvangsmessig sykdom som krever behandling for å slutte å drikke. Hvis en person er fysisk avhengig av alkohol, kan bare stoppe ha alvorlige og potensielt dødelige abstinenssymptomer.

Time Frame

Alkoholisme utvikler seg på ulike priser for ulike mennesker. Som enhver sykdom, kan det utvikle seg sakte, tar mange år, og for andre, kan det være ganske rask. Det begynner med psykisk avhengighet, men vil utvikle seg til fysisk avhengighet hvis den forblir ubehandlet.

Forebygging / løsning

Hvis en person har en familiehistorie med alkoholisme, de er fire ganger større sannsynlighet for å utvikle alkoholisme. Derfor, de med en familie historie må være forsiktige med sine valg angående alkohol. De fleste leger og sykehus er i stand til å bidra med ressurser til rådgivning hvis du er bekymret. Mer informasjon finner du på aa.org.