Digidexo.com

Ciprofloxacin & urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner påvirker mange mennesker hver dag, spesielt gravide, babyer og eldre. Disse infeksjonene kan manifestere seg i smertefulle og upraktisk måter, men de er også lett behandles. En av de vanligste måtene å behandle en urinveisinfeksjon med antibiotikumet ciprofloxacin.

Urin system

Urinsystemet består av nyrer og blæren, samt urinlederne og urinrøret. Disse strukturene arbeide sammen for å skape urin fra avfallsstoffer i blodet og fjerne det fra kroppen din. Nyrene er der filtreringsprosessen skjer, å fjerne urea, overskudd av vann og andre urenheter fra blodet. Nyrene bruke disse avfallsprodukter for å skape urin, som dine urinlederne trekke fra nyrene og innskudd til blæren. Blæren virker som en lagerbeholder for urinen til den er full. Frigir det Da urinen til urinrøret, røret som fører fra blæren til utsiden av legemet.

Urinveisinfeksjoner

Selv om en urinveisinfeksjon kan tyde på betennelse i noen av strukturene i urinveiene, disse infeksjonene vanligvis starter i urinrøret og jobbe seg oppover. Bakterier som normalt finnes på huden eller i tarmkanalen blir spredd inn i urinrøret. Som bakterier kolonisere urinrøret, de formerer seg og spre seg til blæren. I verste fall scenarier, kan infeksjonen komme nyrene og forårsake en alvorlig tilstand.

Ciprofloxacin

Ciprofloxacin er et antibiotikum som brukes til å behandle alle slags infeksjoner, inkludert øre og urinveiene. Det selges under flere merkenavn, som for eksempel Cipro, Proquin XR, og Cipro cystitt Pack. Ciprofloxacin er medlem av fluorokinoloner gruppe av legemidler, avvæpnende bakterier ved å hindre dem fra å produsere protein som er viktig for bakteriens overlevelse. Du bør ikke ta det hvis du er allergisk mot det, levofloksacin eller Moxifloxacin. Informer legen din om eventuelle allergier opp foran slik at du kan unngå en allergisk reaksjon.

Bruk

Avhengig av merke, kan ciprofloksacin være i form en tablett eller en suspensjonsvæske. Hvis din resept er i tablettform, ikke knuse eller tygge tablettene. Svelge dem hele. Hvis du tar ciprofloksacin i suspensjon flytende form, sørg for å riste den i ca 15 sekunder før du tar den. I de fleste tilfeller bør du ta den med vann og øke væskeinntaket mens du er på denne antibiotika. Tar ciprofloksacin med melk eller meieriprodukter alene, kan gjøre det mindre effektivt, så sørg for å konsumere disse produktene som en del av et større måltid. Ta alltid dine antibiotika som foreskrevet og ta kontakt med helsepersonell hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Bivirkninger

En av de mest vanlige bivirkninger av ciprofloksacin bruk er hevelse eller rive av sener, fibrene som forbinder ben og muskler i kroppen. Dette gjelder spesielt i akillessenen, som ligger i hælen, og mer sannsynlig hvis pasienten er over 60. Du kan også oppleve svimmelhet, diaré eller beslag på denne medisinen. Noen folk legger merke gulnet hud, kvalme eller tåkesyn, også. Hvis du opplever noen bivirkninger mens de tok ciprofloksacin, bør du kontakte legen din for å unngå uønskede medisinske tilstander.