Digidexo.com

Kroppslukt hos barn

Kroppslukt hos barn


Barn tidvis har kroppslukt selv når de bader regelmessig. Det er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Som barn begynner å modnes og gå inn i puberteten, kan kroppslukt øke. Bakterier lever på huden og samhandler med naturlige oljer som forårsaker lukt. Men hvis kroppslukt er vedvarende til tross for god hygiene, kan det være en indikator på medisinske tilstander, melder NetWellness.

Adrenarche

En tilstand som kalles adrenarche hos barn inkluderer kroppslukt som et symptom. Adrenarche er starten av puberteten. Barnet begynner å vise tegn på pubertet i ung alder - før 8 i jenter og 14 gutter, generelt. Vanligvis har denne tilstanden andre symptomer som armhulen og kjønnshår vekst, høyde og vekt endringer samt brystutvikling. Adrenarche kan påvirke riktig bein utvikling og kan stoppe veksten tidlig.

Fenylketonuri

Det er andre grunner til uvanlig kroppslukt hos små barn, selv om de er sjeldne. Et eksempel er fenylketonuri. Med denne tilstand, til et gen som er nødvendig for å bryte ned aminosyren fenylalanin er mutert. Selv aminosyrer bygge protein, store mengder fenylalanin skape helsemessige problemer som kan være mild til alvorlig. En muggen lukt i barnas hud, urin eller pust er bare ett av mange symptomer, som inkluderer utslett, hyperaktivitet, mental retardasjon, forkrøplet vekst, mikrocefali (lite hode) eller anfall, ifølge Everyday Health.

Gigantism

Gigantisme er en tilstand hvor legemet danner for mye veksthormon. Benvekst kan skape en rask økning i høyden. Selv om det kan være flere årsaker, typisk, gigantisme er forårsaket av en benign tumor i hypofysen. Denne tilstanden er svært sjelden. Symptomer inkluderer økt svetting som kan føre til at kroppen lukt. Men mer fremtredende symptomer inkluderer forsinket pubertet, svakhet, hodepine, synsproblemer, fremtredende kjeve utvikling, tykke fingre og tær, uregelmessig menstruasjon og morsmelk lekkasje, ifølge The New York Times Health Guide.

Betydning

Hvis et barns kroppslukt øker eller er kombinert med andre symptomer, kontakt lege. Forhold som gigantism og adrenarche behov for å bli diagnostisert tidlig å gi den beste behandling for barnet.

Løsninger

Hvis et barns kroppslukt ikke er forårsaket av en medisinsk tilstand, er det flere måter å redusere kroppslukt. Ved å bruke anti-bakterielle såpe bidrar til å fjerne bakterier fra huden som forårsaker lukt. Benzoylperoksid, rubbing alkohol, trollhassel og hydrogenperoksid også bidra til å bekjempe bakterier. Antiperspiranter, som stopper svette, kan også brukes, selv om de kan irritere en barnets hud. Deodoranter eliminere lukten men ikke stoppe svette.

Nettstedet Bad kroppslukt anbefaler å oppmuntre barnet til å bade daglig for å redusere bakterier på huden. Pass også på at etter bading, barnet grundig tørker områder som armhulene, underlivet og føtter. Etter tørking har barnet bruk natron eller maisstivelse, som begge pulvere absorberer lukt. Slitasje frisk sokker hver dag. Slitasje naturlig fiber klær som bomull. Sørg for at barnet er å spise et sunt kosthold som giftstoffer i kroppen kan føre til en dårlig lukt.