Digidexo.com

Hva er fordelene for barna til å spise sunt?

Hva er fordelene for barna til å spise sunt?


En viktig grunn til at foreldre og omsorgspersoner bør fremme en sunn barndom ernæring, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er å dempe epidemien av overvekt og fedme blant barn. Som i 2008, anslår CDC om lag 17 prosent av 2 til 19-åringer i USA er overvektige. Ikke bare å spise godt bidra til en sunn vekt, noe som bidrar til god fysisk og psykisk helse, men det kan også påvirke skoleprestasjoner.

Fysisk helse

Antallet overvektige barn i USA mer enn tredoblet mellom 1980 og 2008, melder CDC. CDC hevder mange barn forbruke mer kalorier enn de forbrenner. Denne "caloric ubalanse" fører direkte til overvekt og fedme. Kombinert med regelmessig fysisk aktivitet, kan spise sunt forhindre problemene knyttet til en usunn vekt. For eksempel, blant et representativt utvalg på 5 til 17-åringer, anslår CDC 70 prosent av overvektige unge har minst en risikofaktor for hjerte-og karsykdommer. Overvektige barn har større sannsynlighet for å bli overvektige som voksne, noe som øker risikoen for flere sykdommer, blant annet kreft, diabetes og slitasjegikt. CDC advarer også om at koblinger finnes mellom barneastma og søvnapné og overvekt og fedme.

Mental Helse

CDC overordnede tema er at barn som opprettholde sunne matvaner sammen med en fysisk aktiv livsstil har en tendens til å være av normal vekt. Ikke bare gjør en sunn vekt holde barna fysisk friske, men det bidrar også til å høres mental helse. For eksempel, forklarer CDC at overvektige barn ofte står overfor sosial stigma. Ved å holde seg til et sunt kosthold, ditt barns sjansene for å unngå fedme øker. Dette reduserer sannsynligheten han vil håndtere problemer som lav selvfølelse og depresjon, som både kan somle inn i voksenlivet.

Academic Achievement

Frokost ikke bare starter dagen fra en bokstavelig ståsted, men det baner vei for å realisere fordelene ved av god ernæring. The Mayo Clinic hevder at å spise en god frokost bidrar til å forsterke barnas konsentrasjon, problemløsning ferdigheter og kreativitet. Det fremmer også fysisk aktivitet, som fungerer sammen med en smart kosthold. The Dairy Council of California forklarer at en passende frokost forsyninger rikelig mengder vitaminer og mineraler barn trenger for å trives. Barn glipp av deres nødvendig inntak av næringsstoffer, som vitamin B og magnesium, pleier å være irritabel, apatisk og sløv. Disse negative tilstander skade prosessen med læring. The Mayo Clinic antyder en frokost som inneholder hele korn, lav-fett protein, lav-fett meieriprodukter og frukt og grønnsaker. En fullkorn frokostblanding med melk, en skive helkornbrød med peanøttsmør og en kopp 100 prosent fruktjuice uten tilsatt sukker passer regningen, ifølge Mayo Clinic eksperter.