Digidexo.com

Om Sesame Oil for høyt blodtrykk

Om Sesame Oil for høyt blodtrykk


Helseeksperter mener at sesamfrø olje kan være gunstig for personer med høyt blodtrykk. Forskning tyder på at blant annet sesamfrø olje i kostholdet kan redusere en persons blodtrykk. En studie gjort ved Annamalai University viste at høyt blodtrykk pasienter som ble tatt ut av sitt blodtrykk medisinering og gitt sesamfrø olje hadde sitt blodtrykk slippe til normale nivåer.

Expert Insight

Pasientene som deltar i forskningsstudien ved Annamalai University i India brukte sesamfrø olje som sin eneste kilde til matolje. Etter tre uker, deres blodtrykket i gang for å senke. I 45 dager, deres blodtrykk var på normale nivåer. Når pasienter avviklet ved hjelp av sesamfrø olje i sine dietter, gikk blodtrykket opp igjen.

Fakta

Forskere tror at vitamin E og Sesamin finnes i sesamfrø olje er ansvarlig for helsefordelene til høyt blodtrykk pasienter.

Fordeler

Sesamfrø olje har andre helsemessige fordeler som indirekte kan ha nytte høyt blodtrykk pasienter. Sesamfrø olje er høy i flerumettet fett, og inneholder store mengder antioksidanter. Flerumettet fett er sunt fett som hjelper lavere kolesterol. Sesamfrø olje ikke inneholder mettet fett, som er dårlig fett som kan føre til høyt kolesterol.

Historie

Sesamfrø olje er en populær ingrediens i asiatisk mat. Asiatiske kulturer har lenge vurdert sesamfrø olje til å være en helsekost. Det er også tradisjonelt brukt til å gi smak i asiatiske matvarer. Sesamfrø olje var en av de første avlinger menneskene dyrket. Oljen ble ikke brakt til USA frem til 1930-tallet.

Funksjoner

Sesamfrø olje kommer i to varianter - lys og mørke. Den lettere utvalg av sesamfrø olje har en mild smak som har snev av sesamfrø smaken. Den mørke variasjon er laget av ristede sesamfrø som bidrar til den mørke fargen. Mørk sesamfrø olje har en sterk smak som kan ta litt tid å bli vant til, hvis du ikke er vant til det. Begge variantene inneholder de samme gunstige ingredienser. Sesamfrø olje har en høy varmetoleranse og brytes ikke ned lett i varmen. Oljen kan brukes på en høy varme uten å miste verdifulle næringsstoffer.

Betydning

Resultatene av sesamfrø olje studie viste lovende resultater for høyt blodtrykk pasienter. Inkludert sesam frø olje i kosten er en enkel justering til en persons matvaner som har potensial til å betydelig forbedre helsen.
Ved bruk av sesamfrø olje for å redusere blodtrykket, er det viktig å bruke det som eneste kilde til matolje eller i det minste som en hyppig kilde til matolje. For de som ikke er kjent med matlaging med sesamfrø olje, kan en asiatisk kokebok være nyttig. Sesamfrø olje komplimenter asiatiske retter ganske godt. Grønnsaker og kylling også en tendens til å smake godt når kokt i sesamfrø olje.