Digidexo.com

Dietter for å miste magen vekt

Mer enn 1 milliard voksne i verden er overvektig, ifølge Verdens helseorganisasjon. Å være overvektig er blitt identifisert som en viktig risikofaktor for hjertesykdom av American Heart Association. Et av de steder som fett er lagret på legemet i nærheten av magen. Å brenne magen fett, trenger du bare å kutte ned på antall kalorier du forbruker.

Svært lav kalori diett

Ifølge The Diet Channel, bør svært lav kalori diett (VLCDs) kun brukes under strengt oppsyn av en lege når du prøver å miste magen vekt. VLCDs er dietter som et individ forbruker færre enn 800 kalorier om dagen. De er kortvarige, og bør bare brukes i tre til seks måneder. Svært lav kalori diett kan hjelpe deg å miste magen vekt, men de har også bivirkninger som tretthet, kvalme, diaré og forstoppelse.

Forstå Kalorier

Den Harvard School of Public Health forklarer at lavere kalori dietter føre til vekttap uavhengig av hvilken kombinasjon av mat en person spiser. Spise en bestemt kombinasjon av karbohydrater, fett og protein vil ikke gjøre deg få mer eller mindre vekt. I form av vekttap, kalorier er kalorier uansett hvor de kommer fra. Men å spise visse typer mat redusere appetitten, som hjelper med vekttap.

Høy-protein dietter

Høy-protein dietter kan hjelpe til med vekttap fordi protein har en tendens til å være mer mettende enn andre typer mat. The Journal of Nutrition gjorde en studie på effekten av protein på metthet og fant at måltider som var høyere i protein generelt resulterte i en mer mettende måltid. The Mayo Clinic foreslår å få mellom 10 og 35 prosent (50 og 175 gram) av kaloriene fra protein om dagen. Forbruker måltider som inneholder mye protein kan hjelpe deg å miste magen vekt ved å redusere appetitten for mat, og dermed hjelpe du inntar færre kalorier.

High-fiber dietter

High-fiber dietter kan hjelpe til med vekttap og å miste magen vekt, ifølge Mayo Clinic. Matvarer som inneholder mye fiber har en tendens til å være høyere i volum, men lavere i kalorier. Fiber tar også lang tid å fordøye, noe som kan bidra til å holde deg fyldigere for lengre perioder av gangen. Bortsett fra vekttap, høye fiber dietter har andre fordeler, blant annet å kontrollere blodsukkernivået, senke kolesterolnivået, senke risikoen for fordøyelses forhold og forebygge forstoppelse.

Hold deg hydrert

Dietter for å miste magen vekt må være lavere i kalorier uansett hva slags mat du spiser. Uavhengig av hvilken type diett du velger å følge, eller hvor mange kalorier du velger å konsumere, bor hydrert kan hjelpe deg å redusere din appetitt for mat, øke energinivået og til slutt hjelpe deg å miste noen magen vekt. The Ohio State University Extension Program forklarer at bor hydrert reduserer en persons appetitt for mat og kan øke deres resting metabolic rate på samme tid.