Digidexo.com

Normal triglyseridnivå for tenåringer

Normale triglyseridnivåer er avgjørende for vårt hjerte helse, og en enkel blodprøve hos legen din kontor kan fortelle deg delstaten deres tilstand.

Hva er triglyserider?

Triglyserider er en vanlig type av fett i næringsmidler og i det menneskelige legeme. Stekt mat, smør og kjeks alle inneholder fett som kroppen lagrer som triglyserider. Hvis du ofte spiser mer kalorier enn du forbrenner, kan du ha høye triglyserider.

Hva er et normalt nivå?

En normal triglyseridnivå for en tenåring er mindre enn 150 mg, mens borderline høy er 150 til 199mg, er høy 200 til 499 mg, og svært høy er 500mg eller høyere.

Hva Hever triglyseridnivåer?

Høy triglyseridnivåer kan være forårsaket av diabetes, nyresykdom, hypotyreose eller leversykdom. Fedme og forbruk av store mengder fett, søtsaker og alkohol kan også øke triglyseridnivåer.

Hvorfor høye triglyserider Matter?

Høye triglyserider nivåer kan bidra til hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertesykdom.

Slik Lavere triglyseridnivåer

For å senke triglyseridnivåer, kutte kalorier, gå ned i vekt og trene regelmessig. Hopp sukker og bearbeidet mat og spiser ikke mer enn 300 mg kolesterol per dag. Plukk sunt fett som omega-3 fettsyrer og gjøre uten transfett, som finnes i stekt mat og kaker, og alkohol.