Digidexo.com

Hva er risikofaktorer for hjerteinfarkt i Teens?

Hjerteinfarkt er vanligvis ikke forbundet med tenåringer, siden de fleste som har hjerteinfarkt er middelaldrende eller eldre. Selv om hjertehendelser eller dødsfall blant unge er sjeldne, risikofaktorer i tenåringer og voksne er stort sett den samme.

Medfødte defekter

Medfødt hjertefeil kan føre til hjerteinfarkt hos tenåringer. Som av 2002 anslo American Heart Association mellom 650.000 og 1,3 millioner amerikanere har noen form for medfødt hjertefeil. Hvert år blir 36.000 barn født med noen form for hjertefeil.

Røyking

CDC rapporterer at tre millioner tenåringer er vanlige røykere, selv om de ikke er gamle nok til å lovlig kjøpe tobakksprodukter. Anslagsvis 4000 mer begynne å røyke hver dag.

Fedme

Fedme hos barn i ungdomsårene er definert ved å være på eller over 95-persentilen på BMI-indeksen på CDC vekstkurver. I 2006 rapporterte CDC at nesten 10 millioner barn og ungdom ble klassifisert som overvektige.

High Blood Pressure

Selv om bare tre prosent av barn i USA har høyt blodtrykk, er det fortsatt en meget alvorlig tilstand i barndommen og kan føre til hjertesykdom i barndommen hvis ubehandlet.

Arvelighet

Familiehistorie for hjerteinfarkt og hjertesykdom tidlig i livet gjør tenåringer disponert til å lide disse forholdene tidligere enn de ellers ville.

Narkotikabruk

Bruk av illegale rusmidler er en annen vanlig årsak til hjerteinfarkt hos tenåringer. Stoffet som oftest frembringer et hjerteinfarkt eller andre hjertehendelse, så som en slaglengde er kokain. En undersøkelse 2008 utført av National Institute on Drug Abuse rapportert at 7,2 prosent av high school seniorer hadde prøvd kokain.