Digidexo.com

L-lysin og angst

Tar en L-lysin supplement eller spise mat rik på L-lysin, en essensiell aminosyre, kan bidra til å redusere angst. L-lysin kan bidra til å forbedre stemninger ved å lette flyten av nevrotransmittere i hjernen.

L-lysin

L-lysin, som også kan refereres til som lysin, er en aminosyre som er nødvendig for å opprettholde helse. L-lysin er ikke produsert av kroppen og må innhentes fra mat eller kosttilskudd.

Kilde

Matvarer som inneholder mye protein, som kjøtt, ost, egg, nøtter og bønner, er kilder til L-lysin. L-lysin er også tilgjengelig som kosttilskudd i tablett, kapsel og flytende former.

Angst

Ifølge forskning publisert i 2003 i tidsskriftet «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), kan økt inntak av L-lysin bidra til å redusere "stress indusert angst." Forskning publisert i en 2007-utgaven av tidsskriftet "Biomedical Research" finner at L-lysin som kosttilskudd kan redusere kronisk angst hos mennesker som er mangelfull i L-lysin.

Serotonin

Ifølge forskning publisert i 2002 i "Journal of Nutrition," en mangel på L-lysin hemmet frigjøring av signalstoffet serotonin hos rotter. Ifølge MayoClinic.com, er forhøyede nivåer av serotonin assosiert med godt humør.

Betraktninger

En mangel på L-lysin kan også føre til tretthet, uro og kvalme.